FOTBAL  »  LIGA 4  »  ACADEMIA RAPID

EXCLUSIV Motivul real al plecării lui Daniel Niculae de la Academia Rapid: "Nu accept să fiu luat la mișto!"

Articol de - Publicat miercuri, 02 mai 2018 12:46

Daniel Niculae pare că e tot mai aproape de despărțirea de Academie. Nu pronunță încă adevăratele motive, dar surse din Giulești susțin că nu e dispus să colaboreze cu Burcă, cel care, în acte, ar fi încă manager general al clubului.

Chiar dacă echipa e pe primul loc în Liga a 4-a București, la 7 puncte de a doua clasată, CSA Steaua, la Academia Rapid nu e deloc liniște. Apariția noii structuri, Fotbal Club R SA, care a obținut CIS de la MTS și a solicitat deja la AMFB să fie considerată continuatoarea Academiei Rapid, a inflamat și mai mult spiritele.

"Nu sunt certat cu Pancu, dar eu văd altfel lucrurile"

Daniel Niculae anunța vinerea trecută că "meciul cu Carmen ar putea fi ultimul pentru mine la Academia Rapid". N-a fost titular, a intrat pe finalul partidei, câștigată de giuleșteni cu 3-0.

"Probabil că n-o să mai joc deloc vineri, cu Metaloglobus. Totul depinde dacă până atunci se rezolvă problemele de la club. Nu e vorba doar despre personalitate juridică sau CIS. În vara trecută, la începutul proiectului, s-au pus la punct niște lucruri. De atunci s-au tărăgănat lucrurile, nu s-a făcut nimic. Am senzația că sunt luat la mișto de unele persoane și nu accept asta! Pe imaginea mea, a lui Pancone și a primarului de la Sectorul 1, conduc și iau decizii alții", a explicat Nico pentru Gazeta Sporturilor.

După un moment de respiro, a continuat: "Deocamdată nu vreau să spun mai multe. Lumea vorbește, dar în acte, oficial, eu nu sunt președinte și nici Pancu nu e director tehnic. Suntem doar jucători. Eu nu sunt certat cu Pancu. Am vorbit amândoi la antrenamente zilele astea, i-am explicat ce mă deranjează și mi-a dat dreptate. Dacă el nu se simte lezat, e treaba lui, eu nu pot să accept unele lucruri.

Una s-a promis, alta se face. Nu suport să se întâmple asta la clubul pe care îl iubesc, pentru care mi-am rupt picioarele de la 13 ani, de când jucam pe zgura de la «Pasteur». Să fie clar, nu țin neapărat să fiu președinte. Poate să fie oricine, dar vreau să se respecte ce s-a stabilit. Dacă nu, e foarte posibil ca săptămâna viitoare să iau o decizie finală, cu tot regretul pentru oameni de la club, pentru colegi și pentru suporteri".

Nu-l vrea pe Burcă șef

Surse apropiate alb-vișiniilor susțin că Daniel are un mai vechi conflict cu Ovidiu Burcă, pe care nu-l acceptă drept conducător, mai ales după gafele în serie legate de obținerea personalității juridice și a CIS-ului pentru club.

Conform acelorași surse, Burcă, deși a anunțat că s-a retras de la Academia Rapid, ar continua să figureze în acte ca manager general. Iar după demisia lui Ovidiu Nahoi, el a devenit președinte și la Rapid Redivivus, asociat la Academia Rapid.

Mai mult, tot Burcă deține acum o treime din noua societate, Fotbal Club R SA, cea care încearcă să preia Academia Rapid. O mutare care a și acutizat, până aproape la o iminentă ruptură, relația cu Daniel Niculae, unul dintre personajele exponențiale ale liderului din Liga a 4-a.

Apropiați ai echipei din Giulești susțin că fotbalistul de 35 de ani ar urma să anunțe în acest weekend despărțirea de proiectul Academia Rapid. 

"Sunt împăcat dacă voi pleca. Aș lăsa o echipă de nivel mediu de liga a doua, zic eu, lider autoritară în Liga a 4-a, cu mari șanse la promovare. O echipă cu 1.500 de fani, meci de meci, și cu minimum 20.000 la partida CSA Steaua" Daniel Niculae, atacant Academia Rapid

"Primăria nu a băgat niciun ban, până acum toată finanțarea s-a asigurat prin sponsorizări. Atmosfera în vestiar este foarte bună, jocul merge, dar trebuie să fie rezolvate alte probleme. Eu sper să se întâmple asta" Daniel Niculae, atacant Academia Rapid

"E normal ca Nico să fie supărat. Dar cum să plece?! Și cu cei 20.000 de oameni care au venit la meciul cu Steaua ce facem?! Cui îi lăsăm?! Pe mine nu mă interesează de CIS, CUI și toate alea... Noi am venit aici să jucăm, să promovăm și să aducem lumea pe stadion. Avem iar derby cu Steaua pe 2 iunie, în play-off. Dacă-l pierdem, ce-o să spună suporterii?! Hai să promovăm matematic și după aia rezolvăm toate lucrurile!" Daniel Pancu, atacant Academia Rapid, la TV Digi Sport

32 de goluri a marcat Daniel Niculae în campionatul actual, el fiind golgeterul Academiei

  • Academia Rapid a fost depunctată cu 3 puncte pentru că a folosit un fotbalist fără drept de joc în victoria cu AS Tricolor. Mai poate pierde 3 puncte din același motiv, fotbalistul fiind utilizat și la meciul câștigat cu Victoria.
  • Primele 4 echipe se califică în play-off. Acestea vor juca într-un minicampionat, pe teren neutru. Partidele se vor disputa într-o singură manșă. Câștigătoarea va merge la baraj pentru Liga a 3-a cu formația care se impune în Liga a 4-a Giurgiu.
  • În acel minicampionat primele 4 clasate vor intra cu 3, 2, 1 respectiv 0 puncte în funcție de clasarea din sezonul regulat.

Citește și: EXCLUSIV Surpriză: stadionul cu cele mai mari șanse să le găzduiască pe CSA Steaua și Academia Rapid în play-off-ul Ligii a 4-a

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
alex_1973
alex_1973  •  10 Mai 2018, 11:22

Cum poți sa fi rapidist și sa susții o echipa fără personalitate juridica.care se vrea .nicidecum ca ar fi continuitatea Rapidului?Așa o sa va bucurați ca promovati?Parcă voi erați aia corecți neajutati de nimeni.care luptau împotriva sistemului?Din sloganul de Singuri impotriva tuturor ați devenit Toți pentru Partid.Niculae chiar are dreptate și din păcate nu e susținut de nici un suporter.Din dorința de a promova și de a avea și voi o echipa nu va interesează ca nu sunteți legali.

eugeniustin
eugeniustin  •  02 Mai 2018, 20:24
Postat de adriann_ pe 02 Mai 2018, 18:09

Noua securitate doreste sa blocheze cu orice pret functionarea normala a cluburilor cu galerii puternice (Rapid, Dinamo, Steaua -evident CSA nu clona ciobanului). Dupa protestele din 2012 securistii au sesizat ca exista o forta care li se poate opune in strada si actioneaza concertat pentru dezmembrarea acestor galerii. Asta este si motivul pentru care *** pe proiectul de la Rapid.

))))))))

adriann_
adriann_  •  02 Mai 2018, 18:09

Noua securitate doreste sa blocheze cu orice pret functionarea normala a cluburilor cu galerii puternice (Rapid, Dinamo, Steaua -evident CSA nu clona ciobanului). Dupa protestele din 2012 securistii au sesizat ca exista o forta care li se poate opune in strada si actioneaza concertat pentru dezmembrarea acestor galerii. Asta este si motivul pentru care *** pe proiectul de la Rapid.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează