FOTBAL  »  LIGA 4  »  PLAY-OFF

EXCLUSIV Surpriză: stadionul cu cele mai mari șanse să le găzduiască pe CSA Steaua și Academia Rapid în play-off-ul Ligii a 4-a

Articol de - Publicat miercuri, 02 mai 2018 12:01

AMFB pregătește evenimentul anului în fotbalul amator din România: play-off-ul Ligii a 4-a, unde CSA Steaua și Academia Rapid vor lupta pentru a merge la barajul de promovare.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele AMFB, Marian Lumânare, a organizat o ședință cu angajații Asociației și le-a transmis acestora câteva date importante legate de play-off-ul Ligii a 4-a de anul acesta.

Conform surselor GSP, play-off-ul se va juca pe stadionul central din "Ștefan cel Mare", iar în cazul în care partida dintre Steaua și Rapid va fi cea care va decide formație ce va merge la baraj, atunci acest ultim meci se va disputa pe Arena Națională.

"Ne-a băgat Lumânare în ședință și ne-a avertizat că «urmează o perioadă foarte aglomerată și trebuie să organizăm cu atenție play-off-ul». Mai mult ca sigur play-off-ul se va juca pe stadionul Dinamo. Au fost luate în calcul și alte arene, dar în Ștefan cel Mare sunt condițiile mai bune. Totuși, dacă Steaua - Rapid va fi ultimul meci care va decide echipa ce va merge la baraj, s-ar putea juca pe Arena Națională", au declarat surse din AMFB.

Alte surse susțin că AMFB nu va lua o firmă specializată în organizarea play-off-ului, ci va merge pe mâna propriilor angajați: "AMFB nu vrea să ia o firmă specializată. A avut ofertă de la o astfel de firmă, dar s-a decis ca totul să fie lăsat în cârca angajaților. Ălora de la firma de organizare trebuia să le dea o grămadă bani și e mai simplu ca AMFB să se folosească de angajații proprii pentru a organiza play-off-ul. Au fost promise prime în caz că se va scoate profit mare în urma evenimentului. Manager de proiect e Claudiu Baboia. Așa a anunțat Lumânare, că manager de proiect e Baboia".

50.000 €a fost profitul pe care l-a făcut CSA Steaua după ce a jucat meciul din campionat cu Academia Rapid pe Arena Națională

Baboia: "Luăm în calcul Arena Națională și stadionul Dinamo"

Claudiu Baboia, secretarul general al AMFB, a fost contactat de GSP pentru a oferi detalii legate de acest subiect.

"Sunt discuții incipiente legate de stadionul pe care să se joace play-off-ul. Nu ascundem că ne dorim să se joace pe un stadion unde beneficiarii să fie spectatorii. Evităm un stadion de 1500-2000 de locuri. Până nu vom avea toate cele 4 echipe calificate în play-off nu putem spune clar unde se va juca.

Stadionul lui Dinamo și Arena Națională sunt luate serios în calcul. Nu știm care e situația la Sportul (n.r. Studențesc), nu e rectorul pentru a putea vorbi cu el. Vrem să se joace pe un stadion mare. Noi vrem să se joace pe Arena Națională în special meciul ăla care adună oameni (CSA Steaua - Academia Rapid)", a declarat Baboia.

"E o organizare care îi revine Asociației. Nu mă ocup doar eu, ci toți angajații. Avem în vedere să mai luăm niște oameni care au o experiență mai mare decât noi. Nu ne permitem să ne facem de râs" Claudiu Baboia

  • Academia Rapid a fost depunctată cu 3 puncte pentru că a folosit un fotbalist fără drept de joc în victoria cu AS Tricolor. Mai poate pierde 3 puncte din același motiv, fotbalistul fiind utilizat și la meciul câștigat cu Victoria.
  • Primele 4 echipe se califică în play-off. Acestea vor juca într-un minicampionat, pe teren neutru. Partidele se vor disputa într-o singură manșă. Câștigătoarea va merge la baraj pentru Liga a 3-a cu formația care se impune în Liga a 4-a Giurgiu.
  • În acel minicampionat primele 4 clasate vor intra cu 3, 2, 1 respectiv 0 puncte în funcție de clasarea din sezonul regulat.

Citește și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
1629402147290065
Pelihaci Laurentiu  •  05 Mai 2018, 18:11
Postat de jack_the_stripper pe 02 Mai 2018, 18:38

Vai, și unde încap milioanele de fani ai echipei ”R”?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

legendavisinie
legendavisinie  •  05 Mai 2018, 15:37

Academia Rapid va promova în liga a 3-a. Luna viitoare așteptăm și câștigarea licitației mărcii Rapid.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  02 Mai 2018, 18:38

Vai, și unde încap milioanele de fani ai echipei ”R”?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează