FOTBAL  »  LIGA 4  »  ACADEMIA RAPID

Posibil ultim meci de gală pe stadionul Giulești » Lupta din play-off cu CSA Steaua va decide tot

FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 aprilie 2018 16:55

Stadionul Giulești "Valentin Stănescu"  este unul dintre cele care vor intra în reconstrucție pentru EURO 2020 (vezi detalii AICI!).

Stadionul din Giulești își trăiește ultimele clipe în actuala formă. Oficialii celor de la Academia Rapid au anunțat programul ultimelor 4 partide care se vor desfășura pe arena "Valentin Stănescu". Pe lângă cele 3 partide organizate din postură de gazdă, meciul din etapa cu numărul 27, din deplasare, contra celor de la Metaloglobus II se va juca tot aici.  

  • Sâmbătă, 28 aprilie, ora 19:15, etapa 26: Academia Rapid – AFC Carmen
  • Sâmbătă, 5 mai, ora 19:15, etapa 27: Metaloglobus II – Academia Rapid
  • Miercuri, 9 mai, ora 19:30, Cupa României, semifinale: Academia Rapid – AFC Carmen
  • Sâmbătă, 12 mai, ora 19:30: etapa 28: Academia Rapid – Romprim
    *toate partidele vor fi transmise pe programele TV Telekom Sport

"Bătrânul Giulești" poate avea un final de gală. Dacă Academia Rapid câștigă play-off-ul bucureștean pentru promovarea în Liga a 4-a, va juca o dublă manșă decisivă pentru promovarea în al 3-lea eșalon, împotriva câștigătoarei din Giurgiu. 

 Citește și: EXCLUSIV Academia Rapid a obținut CIS-ul! De acum, echipa se va numi Fotbal Club R București + Un fost jucător și conducător apare în acționariat

NOUL "GIULEȘTI", DOAR 14.500 DE LOCURI

Arena Rapidului este cuprinsă în planul pentru Euro 2020.  Surse CNI afirmă că “din cauza spaţiului restrâns, cuprins între Calea Giulești și liniile ferate, stadionul nu va mai avea 18.000 de locuri, cum se prevedea iniţial, ci doar 14.500”.

Planul de reconstrucție a stadionului:

  • va fi păstrată doar peluza dinspre sala de sport, restul va fi demolat
  • va avea 15.000-18.000 de locuri, toate acoperite
  • va fi în genul noului "Ilie Oană"
  • din cauza spaţiului îngust din zonă, noua arena va fi restrânsă astfel încât între tribune şi liniile de cale ferată să fie un spaţiu de cel puţin 4 metri lăţime
  • preţ estimativ: 22-25 milioane euro (fără TVA)

clasament

  • Academia Rapid a fost depunctată cu 3 puncte pentru că a folosit un fotbalist fără drept de joc în victoria cu AS Tricolor. Mai poate pierde 3 puncte din același motiv, fotbalistul fiind utilizat și la meciul câștigat cu Victoria.
  • Primele 4 echipe se califică în play-off. Acestea vor juca într-un minicampionat, pe teren neutru. Partidele se vor disputa într-o singură manșă. Câștigătoarea va merge la baraj pentru Liga a 3-a cu formația care se impune în Liga a 4-a Giurgiu.
  • În acel minicampionat primele 4 clasate vor intra cu 3, 2, 1 respectiv 0 puncte în funcție de clasarea din sezonul regulat.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
lucghencea
lucghencea  •  28 Aprilie 2018, 09:26

tot e ceva ca giulestenii au jucat in Arena lor dintotdeauna doar noua nu ni s-a permis sa jucam in Ghencea desi am fi meritat sa sustineam STEAUA Bucuresti in Templul fotbalului romanesc .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează