FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Câte "Rapiduri" apar? "Vamă", Moraru și glorii ale Giuleștiului concurează care înscrie mai repede primul club după confirmarea falimentului actualei societăți

Articol de - Publicat sambata, 30 iulie 2016 00:00

Giuleștiul copiază scenariul tragicomic de la Craiova.

Duelul CS Universitatea - FC Universitatea ar putea fi diversificat într-o măsură și mai mare în Grant, cu mai multe cluburi denumite Rapid. Încă nu a fost confirmat falimentul societății pe care o conduce Valerii Moraru.

O formalitate

Lichidarea a fost pornită odată cu declararea falimentului la Tribunal și va fi definitivată ca urmare a hotărârii de la Curtea de Apel. Ceea ce pare o formalitate în condițiile în care Rapid a pierdut dreptul de a participa în Liga 1 și, odată cu excluderea din campionat, a dispărut sursa principală de venituri și argumentul numărul 1 al lui Moraru, drepturile TV. "Îngroparea" formației fondate în 1923 va fi urmată de o cursă "cine înscrie mai repede un nou Rapid". Planul a apărut în mintea mai multor ex-giuleșteni.

Fotbaliști contra lui Copos

Săpunaru, Pancu și Daniel Niculae constituie o formaţie pentru o nouă echipă. Deși "Săpun" nu suportă formula: "Nu există un nou Rapid, e un singur club cu acest nume, un singur Rapid!".

Foștii fotbaliști importanți ai vișiniilor au suportul liderilor vechi din galerie, în frunte cu Gigi Corsicanu'. Săpunaru, Pancu și Niculae ar urma să contribuie și financiar la înscrierea clubului, probabil în al patrulea eșalon.

Altă "tabără" o reprezintă Dinu Gheorghe. Președinte al giuleștenilor în mai multe mandate, inclusiv în timpul patronatului lui Valerii Moraru, "Vamă" speră să-l convingă pe George Copos să revină și să formeze un nou club!

O astfel de echipă, Copos-"Vamă", ar avea mai multe șanse să obțină palmaresul adevăratului Rapid. Surse din Giulești afirmă că istoricul legendarilor alb-vișinii va ajunge, după faliment, la Horia Manoliu, fost director de marketing al clubului. Acesta a primit dreptul de a beneficia de tradiția ceferiștilor ca urmare a unei decizii pe care a luat-o tocmai Copos.

Copy-paste după Craiova

Moraru are și el același plan, să înființeze un club nou odată cu falimentul. Moldoveanul pretinde că el are palmaresul întreg, "juriștii au verificat cu atenție actele în momentul în care am preluat clubul".

O situație asemănătoare cu ce s-a petrecut la Craiova, unde clubul lui Rotaru, susținut de Primărie, și cel al lui Mititelu s-au contrat câțiva ani pe seama dreptului de folosire a numelui Universitatea. CSU a câștigat până la urmă în instanță dreptul de a utiliza emblema cu leul a alb-albaștrilor. Suporterii olteni s-au împărțit: unii au rămas fideli echipei pe care a condus-o Mititelu, FCU, alții au adoptat formația nou-creată.

Pregătește procesul

Mai există o asemănare între Rapid și Craiova. Ca și Mititelu, care a câștigat în prima instanță un proces cu FRF și despăgubiri de 240 de milioane de euro pentru dezafilierea Universității, Valerii Moraru pregătește și el un proces cu LPF. Afaceristul așteaptă ca Liga să motiveze decizia de a nu include Rapid printre cele 14 formații din Liga 1 și apoi va demara acțiunea în justiție. A anunțat deja într-un comunicat că LPF trebuie să se aștepte la un litigiu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
omidiu
omidiu  •  30 Iulie 2016, 23:59

Normal ar fi sa se faca o singura clona si aia sa apartina domnului Moraru, care detine palmaresul. Nu cred ca exista in momentul asta cineva care sa se poata ocupa mai bine de viitoarea clona decat domnul Valerii. Beti doar apa si bere Azuga. Multumim Valerii Moraru!

white.burgundy
white.burgundy  •  30 Iulie 2016, 18:53
Postat de valentinn10 pe 30 Iulie 2016, 16:51

Du -te , du-te ...si s-a dus ,adio *** , ABBBBA.

S-au dus deja pasarile, au avut grija cei de la MAPN:))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentinn10
valentinn10  •  30 Iulie 2016, 16:51

Du -te , du-te ...si s-a dus ,adio *** , ABBBBA.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează