FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA

EXCLUSIV Știința în Liga a 4-a? » Mititelu, despre buget, stadion, jucători: "Dăm restart din august" + Peluza Sud decide azi dacă vine alături în proiect + Gest neașteptat în războiul cu FRF și LPF

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 iunie 2017 12:25

Adrian Mititelu a oferit pentru GSP.ro mai multe detalii despre posibila revenire a Științei în sezonul viitor, proiect anunțat în ultimele zile pe contul lui de facebook și care a pus pe jar suporterii alb-albaștri. Aceștia își cam luaseră gândul de la o revenire a echipei, mai ales după decizia din dosarul dezafilierea.

Cu ce bani vrea să facă Mititelu echipă? Când va fi înscrisă? Acum sau de la anul? În ce ligă va juca? Pe ce stadion? 

Omul de afaceri a răspuns mai jos celor mai arzătoare întrebări ale fanilor. 

CERE SUSȚINEREA PELUZEI SUD 

Mititelu a dorit să precizeze din start că o condiție primordială pentru a reînscrie echipa în fotbal este ca proiectul să fie susținut de Peluza Sud '97, asociația în care sunt organizate cele mai importante facțiuni ale ultrașilor FC U Craiova, grupări care au rămas de la început anti-CS U, dar care nu îl agreează nici pe Mititelu.   

"Am deja jucători pentru echipă. Nu este o problemă. Mă sună foarte mulți jucători care vor să vină să joace pentru Universitatea Craiova. Vom avea un lot puternic și vom defila în Liga a 4-a și a 3-a. Vor fi surprize mari!

Îmi doresc ca Peluza Sud să sprijine proiectul. Suporterii au adunare în această seară, vreo 200 de inși. Dacă vin ei la stadion, contează enorm pentru mine". 

 

POATE JUCA DIRECT ÎN LIGA A 4-a? 

În ultimele luni, mai ales după înființarea echipei CSA Steaua, au apărut mai multe discuții legate de faptul că o echipă nu ar putea juca direct din Liga a 4-a, ci este necesar să treacă prin al 5-lea eșalon. Mititelu e convins că echipa sa va juca direct în Liga a 4-a și chiar dă exemplul rivalei CS U Craiova

"Voi înscrie echipa în Liga a 4-a oricum. La AJF Dolj se înscriu echipe direct în Liga a 4-a. Dacă ai condiții, poți intra direct în Liga a 4-a. Oricum, aici, la noi, în Dolj, abia dacă strângem 12 echipe.

Deci nu vor fi probleme. Și CSU a băgat echipă direct în Liga a 4-a acum 2 ani. La sfârșitul lui august vom începe!", a explicat Mititelu. 

DE UNDE ARE MITITELU BANI? 

Sunt mulți fani care nu cred că Adrian Mititelu va putea susține financiar noul proiect. Patronul formației îi asigură pe aceștia că nu sunt probleme în acest sens. 

"Am foarte multe proprietăți imobiliare. Pot susține echipa. Nu asta e problemă. Nu vreau să mă vait că nu am bani sau că sunt amărât. O să vedeți", a zis Mititelu. 

Unde va juca?

FC U Craiova evolua înainte de dezafiliere pe vechiul "Ion Oblemenco", locul unde în toamnă va fi inaugurată noua arenă ultramodernă. 

CS U Craiova urmează să joace acolo meciurile de pe teren propriu, însă Mititelu vrea ca și echipa lui să fie lăsată de autorități pe noul stadion, în ciuda faptului că va evolua în Liga a 4-a. 

"Vrem să jucăm pe noul stadion. De ce să nu jucăm acolo? Păi ce, e stadionul lui CS U Craiova? E stadionul tuturor. Să joace și ei, dar să ne lase și pe noi. Așa e corect și normal.

Vreau să fac un meci amical cu Petrolul, cu Rapid, cu Oțelul, cu Farul, U Cluj. Să unim echipele de tradiție. M-ar interesa chiar un cuplaj pe Arena Națională. O Cupă organizată de FRF. Ar veni foarte mulți oameni". 

Va avea parte FC U Craiova de o susținere masivă în Liga a 4-a?

DA
NU

FANTOMA ȘTIINȚei ÎN LIGA a 4-a, MAI TARE DECâT Cs U în LIga 1!

Posibila înscriere a FC U Craiova în Liga a 4-a a stârnit mai multă emulație în Bănie decât existența lui CS U în prima ligă!

Iată rezultatele spectaculoase ale unui sondaj pe GSP.RO, în care au votat mai bine de 20.000 de oameni: FC U Craiova se bucură încă de mai multă simpatie decât CS U, chiar dacă echipa patronată de Mititelu nu mai există de 3 ani, iar între timp formația înființată în 2013 a obținut participarea în Europa! 

"Sondajul ăla de pe site de la voi îmi dă curaj. Și oamenii care spun că e o fumigenă a mea, tot cu noi vor fi. Așa cred eu. Când vor vedea echipa, vor veni lângă noi", a comentat Mititelu sondajul de mai jos. 

cs u craiova

300.000 €e bugetul anunțat de CSA Steaua pentru Liga a 4-a, unul similar și chiar ceva mai mic i-ar fi necesar și lui Mititelu pentru FC U Craiova

Mesaj către FRF ȘI LPF: "SĂ MĂ BAGE ÎN LIGA A 2-a și SĂ-MI DEA O SUMĂ MULT MAI MICĂ! AȘA RENUNȚ LA PROCES"

Mititelu a făcut un gest inedit în războiul cu FRF și LPF, invitând cele două foruri să ajungă la o înțelegere amiabilă, înainte ca procesul dezafilierea să pornească în civil. În acest sens, a trimis o scrisoare către FRF și LPF în vederea unei împăcări istorice, însă doar în anumite condiții.

A explicat pentru GSP la ce se referă și ce pretenții are: 

"Am făcut o scrisoare către FRF prin care vreau să le fac celor de acolo o propunere mult mai mică față de ceea ce pretindem noi în prejudiciul total.

Să-mi dea acum o sumă mult mai mică, chiar și în rate, și să mă bage în Liga a 2-a. Așa putem stinge litigiul amiabil. Litigiu spun la acel prejudiciu pe care noi îl cerem.

Azi a ajuns scrisoarea la ei. S-ar putea să avem o surpriză din punctul ăsta de vedere. Nu cred că vor ignora scrisoarea. Se poate discuta, nu trebuie să accepte ceea ce propunem noi".  

A REZOLVAT PROBLEMA TAXEI DE TIMBRU

Procesul dezafilierea se mută în civil, după ce Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au avut câștig de cauză la Curtea de Apel. Mititelu nu va fi nevoit să achite taxa de timbru în cuantum de 10 la sută din despăgubirile solicitate. Statul îl scutește de la plata unei sume uriașe din două motive: societatea e în faliment și procesul s-a mutat din penal în civil. De altfel, lichidatorul judiciar va fi cel care va reprezenta societatea în proces. 

"Vreau sa mentionez ca nu exista nicio problema de taxa de timbru, asa cum vehiculeaza propagandistii, deoarece in acest caz exista o scutire prevazuta de lege. Mai mult, FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA este o societate in faliment si este exceptata de la plata TAXEI de timbru in conformitate cu legea 85/2014", a precizat Mititelu. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
198939213804366
Adrian Addryano  •  23 Iunie 2017, 00:13

Fotbal Club Universitatea Craiova 1948!!!!!!!!!!S-a vazut in 2013 cine este STIINTA cand 25.000 de suporteri au luat cu asalt arena Ion Oblemenco ca sa sustina STIINTA!!!!!!!!!!Tot stadionul huiduia orice actiune de atac a clonei cs litera "u" cu sediul social in Bucuresti!!!!!!!!!!Cum sa sustii o echipa infiintata ILEGAL in Bucuresti?!!!La sfarsitul meciului cei de la FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA CRAIOVA au fost ovationati si aplaudati de tot stadionul in timp ce cei de la blue cats capital s.a bucuresti au plecat la vestiare in huiduielile intregului stadion!!!!!!!!!!Atunci a vazut toata tara cine este "STIINTA" pentru ca meciul a fost transmis la tv la o ora de mare audienta!!!!!!!!!!STIINTA merge sa joace in liga a 4-a cu stadionul plin la fel ca Glasgow Rangers sau Napoli SSC!!!!!!!!!!STIINTA!!!!!!!!!!STIINTA!!!!!!!!!!STIINTA!!!!!!!!!!

239997766502479
Adami Azon  •  21 Iunie 2017, 21:30
Postat de danieliorga2000 pe 21 Iunie 2017, 20:48

Daca federatia accepta chiar si 0,5 lei , in justitie ar fi echivalent cu recunoasterea vinei si ar pierde procesul . Nu dai unui tip bani din bugetul federatiei , trebuie sa specifici pentru ce , altfel intri la zdup ... si hop marturisirea scrisa! Are dreptate cu dezafilierea dar ce incearca Mititelu este cu indulgenta o o gainarie.

cale de iesire nu este . decat sa ii accepte schimbarea rapida a unui nume de echipa . poate sa ii accepte pe blat ca sa cumpere CSM Metalul Resita care a retrogradat sportiv in liga 3 si el daca o ia cumva de la patronul actual care o mutase la snagov ....deci am dat un exemplu. bani nu are cum sa-i dea decat sa ii trimita un om cu bani langa el ....sa zicem ca vine unul cu bani si la fel de impatimit de fotbal...........in felul asta s-ar rezolva problema .........si s-ar stinge procesul pur si simplu la mediator sau la notar. .............Eu zic ca e cea mai buna solutie ....daca ii pune numele echipei OLTENIACUS care contine si mult discutata litera U care va fi obiectul unui alt proces sau care este si care il va lasa si fara aceasta noua clona FC U Craiova 1848 ............daca se supara ii ia si FC CRAIOVA ......normal astea revin lichidatorilui Fotbal Club U Craiova............sunt abrevieri .........dar pana la urma se vor duce toate insemnele cu U la CSU ........singura solutie a celor care vor e altceva va ramane OLTENIA sau OLTENIACUS asa o denumire mai de lupta . Dar ma tem ca nu exista alta tabara .....se poate ca lumea sa nu o intereseze fotbalul .....si daca vor avea vreun interes il au pentru noul stadion .....Mititelu numai cu o echipa total diferita si inconjurat de afaceristi cu bani mai poate face ceva .....pana acum el a fost doar un cantaret al Stiintei si al Universitatii.....de parca se nascuse pe bancile institutiei de invatamant.

danieliorga2000
danieliorga2000  •  21 Iunie 2017, 20:48

Daca federatia accepta chiar si 0,5 lei , in justitie ar fi echivalent cu recunoasterea vinei si ar pierde procesul . Nu dai unui tip bani din bugetul federatiei , trebuie sa specifici pentru ce , altfel intri la zdup ... si hop marturisirea scrisa! Are dreptate cu dezafilierea dar ce incearca Mititelu este cu indulgenta o o gainarie.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează