FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION

EXCLUSIV VIDEO+FOTO Cazul ciudat al unui club de tradiție din București: "Din cauza unui serial TV, noi nu mai existăm"

Tribuna stadionului Frăția pe care se află un butoi în locul spectatorilor // Foto: Alin Grigore +22   FOTO
Tribuna stadionului Frăția pe care se află un butoi în locul spectatorilor // Foto: Alin Grigore

Articol de - Publicat luni, 21 noiembrie 2016 11:39

Liga a 4-a din București a ajuns o ruină, iar echipele care încă mai aveau o bază sportivă bun au ajuns să-și joace meciurile de acasă pe unde apucă.

Un caz interesant este al celor de la Romprim, o formație care în trecut reprezenta un etalon al Ligii a 4-a și era o echipă unde mulți copii își doreau să înceapă fotbalul.

Stadionul de la Romprim se menține într-o stare de invidiat chiar și pentru echipele din Liga 1, însă acolo evoluează cu totul și cu totul alte formații decât cea pentru care a fost construită arena.

Mai multe persoane din interiorul clubului îi acuză pe șefii Romprimului că au ales să dea baza sportivă în închiriere către Dinamo 2 și pentru filmările serialului Atletico Textila, în loc să fie folosită pentru echipa propriului club.

"Banii sunt mai importanți decât performanța la Romprim. De când au venit cei de la Atletico Textila să închirieze baza, echipa din Liga a 4-a a Romprimului practic nu mai există. E trimisă să joace pe tot felul de stadioane, unde condițiile practic nu există. Abia se strâng 11 oameni la meciuri", a declarat o sursă din cadrul clubului bucureștean pentru GSP.ro.

2.000 de locuri
 are stadionul Romprim

Rezultatele din acest sezon ale Romprimului par să-i dea dreptate sursei noastre. Mai mult, penultimul joc al echipei s-a disputat pe stadionul Frăția, partidă considerată pe teren propriu, și s-a terminat la egalitate cu Venus, scor 3-3.

E primul punct scos de Romprim în acest sezon din Liga a 4-a în 11 meciuri. De fapt s-au disputat 13 etape, însă două jocuri au fost reprogramate, iar în alte partide Romprim a pierdut cu 0-3 la masa verde pentru că jucătorii nu au avut vizele medicale în regulă. În ultima etapă disputată în weekend-ul abia terminat Romprim a luat 12 goluri de la Progresul Spartac.

După meciul cu Venus, 3-3, reporterul GSP.ro a încercat să ia o reacție de la președintele clubului Romprim și totodată administratorul bazei sportive cu același nume, Mihai Florescu, însă acesta a șocat cu răspunsul dat la întrebarea: "De ce Romprim nu își joacă meciurile de acasă pe arena din Berceni?"

"Facem interviul la Romprim dacă vreți, nu aici! Ce să fac aici, sunt pe câmp, nu vezi? Jucăm tocmai aici pentru că terenul de la Romprim l-am spălat zilele astea, pentru că s-a jucat pe el. Noi plătim aici unde jucăm acum", a răspuns nervos după meci Mihai Florescu pentru GSP.ro.

Stadionul Frăția e cel mai pitoresc din Capitală. Pentru a ajunge la el trebuie să mergi aproape jumătate de kilometru în plin câmp.
- Se află în imediata vecinătate a uzinei Vulcan, fiind cunoscut și după această denumire
- Construit la începutul anilor '80
- Sub unica tribună de maximum 200 de locuri sunt crescute găini și câini. Cușca unuia dintre câini poate fi văzută în galeria foto de sus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
jely35
jely35  •  20 Aprilie 2017, 08:03

Din cauza celor de la Atletico Textila (ProTv ului) au ajuns cei de la Romprim sa faca 1 pct in 13 meciuri!!! Nu va e rusine, jurnalisti manjiti ce sunteti...i au tinut actorii de picior sa nu dea gol! Sunteti penibili, saracilor. Am fost si eu junior si stiu cum era stadionul pe vremea mea...unul din cele mai bune din liga, terenul impecabil...te facea sa te simti fotbalist, cum se spune, de la vestiare era un tunel care te ducea direct pe teren...managementul prost i a facut sa ajunga in halu asta! Au pierdut meciul din cauza vizei medicale...va dati seama ce i pe acolo...

342762159422197
Anton Betonistu  •  21 Noiembrie 2016, 20:23

"etalon al Ligii a 4-a"??? jucau în izmene?

raul4steaua
raul4steaua  •  21 Noiembrie 2016, 17:10

Pacat de cei de la Romprim, pot spune ca am avut placerea de a juca pe acest stadion cand eram si eu junior.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează