FOTBAL  »  LIGA 2  »  RETROGRADAREA A PRODUS ŞI EFECTE POZITIVE LA TIMIŞOARA

Florin Ilie a avut cel mai bun an din carieră, chiar dacă pentru Poli vara a fost de coşmar: ”S-a deschis o poartă mare”

Florin Ilie a rămas marcat de duelurile din partida cu Steaua din Cupă
Florin Ilie a rămas marcat de duelurile din partida cu Steaua din Cupă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2011 12:08

Ca un paradox, retrogradarea echipei a însemnat un mare ajutor pentru jucătorii tineri din cadrul clubului. Florin Ilie, fundaşul de 19 ani care cîştigase titlul naţional la juniorii A în anul precedent, a fost pariul Timişoarei. Tînărul a devenit titular incontestabil, reuşind să se impună în faţa unor nume importante din echipă. Dialogul cu Florin scoate la iveală un fotbalist matur. Chiar dacă în trecut a fost blamat pentru unele ieşiri imature, astăzi, jucătorul pare mult mai aşezat. "Deocamdată nu am realizat nimic. Este normal ca lumea să nici nu mă cunoască", spune fotbalistul.


- Florin, Poli a suferit foarte mult în acest an, dar pentru tine a fost un pas foarte important.
- Da, practic a fost cel mai bun an din cariera mea. Am jucat la campionatul european U-19, am reuşit să strîng multe meciuri în tricoul lui Poli şi chiar pot spune că sînt foarte mulţumit că am primit această şansă. Sincer, la început nu mă aşteptam să prind prima echipă pentru că în faţa mea erau jucători ca Luchin, Scutaru sau Mera, dar am reuşit să îmi fac loc. Oricum, nu vreau să mă opresc aici pentru că îmi doresc foarte mult un trofeu cu Poli.

- A fost greu să te integrezi într-o echipă care tocmai retrogradase?
- Ştii care este ironia? Această retrogradare, care a fost foarte dureroasă pentru toţi, pentru jucătorii tineri a fost şi o mare poartă care s-a deschis. Pentru noi, cei de acum, a fost o şansă extraordinară, dar să ştii că de multe ori îmi este greu cînd văd cît sînt de afectaţi unii jucători cu experienţă. Imaginaţi-vă că jucau în Europa League, luptau pentru titlu, iar acum au ajuns brusc în Liga a 2-a. Culmea, uneori noi sîntem cei care trebuie să fim alături de ei.

- Eşti mulţumit cu ce aţi realizat în aceste şase luni?
- Of, rămîne acel meci cu Mediaşul. Şi acum mi-e ciudă pentru că nu ne-a ieşit mai nimic în acel joc. Nu ştiu ce s-a întîmplat. Am primit gol repede, apoi ei au făcut antijoc, au avut şi experienţa de partea lor şi, în final, aşa a fost să fie. Pentru noi ar fi fost extraordinar să nu pierdem un an şi să putem juca direct în cupele europene, dar acum tot ce ne-a mai rămas este să ne concentrăm pe promovarea în prima ligă.

I-a închis telefonul lui Florin Marin!

- Cum ai primit în august vestea convocării la "naţională"?
- Pentru mine a fost un moment fantastic, dar doar mai tîrziu, cînd am realizat ce mi s-a întîmplat. Uite, nu ştiu dacă mai ştie cineva, dar eu venisem de la un turneu, iar domnul Florin Marin m-a sunat şi mi-a spus ca a doua zi, la ora 12:00, să mă prezint la Mogoşoaia. Am crezut că se ţine cineva de glume cu mine şi i-am închis telefonul. Apoi m-a sunat din nou şi a durat ceva pînă m-a convins. Nu puteam crede atunci că voi îmbrăca tricoul "naţionalei".

- Vorbeai de promovare. Bistriţa pare o nucă tare alături de voi...
- Este o luptă foarte strînsă, mereu una a fost în plasa celeilalte. Fără să supăr pe nimeni, cred că din punct de vedere al lotului sîntem peste ei. Acest lucru l-am demonstrat şi în meciul pe care l-am jucat la Bistriţa. Deocamdată nu sîntem promovaţi, mai avem multe meciuri de jucat, dar cred că am făcut un pas foarte important în turul de campionat.

- Ce s-a schimbat de cînd ai făcut pasul spre echipa mare?
- Ce s-a schimbat? Uite sînt nişte lucruri pe care doar fotbaliştii le pot înţelege. Cînd ai 19 ani şi eşti în tunelul de ieşire pe gazon, iar 30.000 de fani fac o atmosferă infernală înainte de meciul cu Steaua... este foarte greu de explicat. Te simţi fotbalist. La început aveam emoţii foarte mari, dar cu timpul le-am depăşit. Totuşi la asemenea meciuri, mai ales la încălzire, nu prea îţi simţi genunchii.

- Cum te obişnuieşti ca la 19 ani lumea să te oprească pe stradă?
- Ştii ceva? Eu sînt sincer. Cred că s-a întîmplat doar de vreo trei ori acest lucru, dar pentru moment este mai bine aşa. Încă nu mă cunoaşte lumea pentru că mai am foarte multe de realizat. În definitiv, ce am făcut ? Mai bine aşa pentru moment, pînă voi arăta tot ceea ce mi-am propus, pentru că deocamdată am doar cîteva meciuri pentru Poli în liga secundă.

"Îmi doresc enorm ca grupul să nu se destrame pentru că s-a creat ceva foarte frumos la Timişoara. Jucătorii cu nume grele din echipă au capacitatea să treacă peste acest moment delicat"

"Am dus nişte războaie extraordinare în acest an, care sper ca la un moment dat să intre şi în rutina mea de fotbalist"
Florin Ilie, fundaş Poli

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (3)
polimihaly
polimihaly  •  22 Decembrie 2011, 12:52

Fara doar si poate este un mare talent este un "Maldini" a lui Poli ,eu doresc mult noroc si sa nu plece de la Poli ca alti sa ramana la noi sa fie mandria noastra sa ajunga la nationala titular . Multa sanatate si noroc si un An Nou Fericit !

dernis
dernis  •  21 Decembrie 2011, 13:43

Bine Florine,daca vei fi serios vei pasi pe urmele lui Panti,ma refer la un contract in strainatate si nu la gu.no.iele de sdr.

21...
21...  •  21 Decembrie 2011, 13:37

Felicitari pt acest tur de campionat. V-a doresc, tie si echipei sarbatori fericite, multa sanatate si continuati sa munciti cu seriozitate castigand meciurile din retur pt ca acest club sa se intoarca acolo unde ii este locul, in Liga1. Hai Poli

Vezi toate comentariile (3)
Comentează