FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

FOTO 6.128 de ”lupi” în liga a patra! Fanii au făcut spectacol la primul meci pe teren propriu disputat de new Petrolul

Atmosferă senzaţională la Ploieşti, peste tot ce s-a întâmplat la meciurile din această etapă de Liga 1 +2   FOTO
Atmosferă senzaţională la Ploieşti, peste tot ce s-a întâmplat la meciurile din această etapă de Liga 1

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2016 00:00

Fanii au făcut spectacol la primul meci pe teren propriu disputat de new Petrolul în campionatul județean: ”găzarii” au trecut cu 4-0 de Tufeni Băicoi.

Fotbalul românesc nu înseamnă doar insolvențe, falimente, scandaluri și agresiuni. Iar Ploieștiul a dat aseară o lecție despre ce înseamnă a susține o echipă, mai ales la greu.

Ajuns în liga a patra, Petrolul, deocamdată fără siglă și palmares din partea Primăriei, a adus în tribunele de pe "Ilie Oană" peste 6.000 de oameni la primul său meci pe teren propriu în divizia județeană. Adversar: Tufeni Băicoi.

Nici măcar organizatorii nu s-au așteptat la o asemenea afluență. Suporterii au format cozi de sute de metri la casele de bilete, obligându-i pe șefii Petrolului să amâne startul partidei cu 15 minute pentru a permite fanilor să cumpere tichete înainte de primul fluier.

Din arsenalul galeriei n-au lipsit fumigenele, vuvuzelele, steagurile și bannerele, iar atmosfera a fost una de cupele europene! În loje, multe dintre fostele glorii ale clubului au venit să susțină actualul proiect, iar veteranul Mircea Dridea a dat lovitura de începere a întâlnirii.

Pe bancă, Octavian Grigore, omul care a jucat întreaga carieră numai în tricoul galben-albastru, a condus echipa alături de alte două nume importante din istoria "găzarilor". Nae Constantin, secund, și Gică Liliac, antrenor cu portarii, sunt tehnicienii care completează staff-ul, în timp ce Cristi Vlad e președinte.

Iar printre jucători se numără un atacant cu rezonanțe celebre, Ilie Dumitrescu, dar și fiii a trei dintre foștii fotbaliști importanți ai Petrolului din anii '80-'90, Butufei, Catană și Jipa.

Microbuz pentru deplasări

Pentru că vechiul autocar branduit al Petrolului a fost vândut pentru a mai fi recuperate din fondurile pe vechea societate, echipa de acum face deplasările cu un microbuz folosit pentru centrul de copii și juniori. Are pe vârful parbrizului o bandă galben-albastră cu însemnele Petrolului, iar la interior, în zona șoferului, sunt postate câteva mici fotografii cu momente de glorie din istoria recentă a "lupilor".

Petrolul - Tufeni Băicoi 4-0
Au marcat: Cl. Tudor (12), Nae (16), Puchea (25), Nițescu (76)
Petrolul: Marinică - Olaru, Micu, Crăciun, Catană - Butufei (68, Vintilă), Puchea, Cl. Tudor (78, Ursu) - Dumitrescu (74 Nițescu), Nae (58, Jipa), Gheorghe. Antrenor: O. Grigore

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează