FOTBAL  »  LIGA 2  »  TIMIŞOARA

Inginerii financiare la Poli? » Autorităţile se chinuie să convingă ANAF-ul că totul a fost legal

Iancu vs. Blejnar
Iancu vs. Blejnar

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 03 august 2011 13:51

Marian Iancu nu a scăpat de probleme, scandalul privind finanţările ilegale ale clubului de fotbal Politehnica Timişoara ia amploare.

Joia trecută, Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş, şi Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, au luat împreună calea Bucureştiului. Motivul vizitei celor doi a fost o întrevedere cu Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, scrie Jurnalul Naţional

Cei doi edili bănăţeni au toate motivele să încerce o intervenţie la şeful Finanţelor, după ce aceştia şi-au dat semnătura şi girul ca 4 milioane de euro din bugetul Timişoarei şi cel judeţean să se "scurgă" către firmele lui Marian Iancu, finanţatorul de la Poli Timişoara.

Ostaficiuc şi Ciuhandu au în­cercat să îl convingă pe Sorin Blej­nar că finanţările aprobate către firmele lui Iancu au fost pentru binele echipei de fotbal, dar şi al miilor de suporteri ai echipei timişorene. Mai mult, cei doi au cerut ca investigaţiile din dosarele privind finanţările ilegale, de la Administraţia Fiscală Timiş, să fie reluate de alţi inspectori decât cei de până acum. Toate acestea în condiţiile în care atât ANAF, cât şi DNA au lucrări şi acţiuni de control care trebuie să lămurească de ce consilierii locali din Timişoara, consilierii judeţeni din Timiş, cu aprobarea preşedintelui Ostaficiuc şi a primarului Ciuhandu, au aprobat finanţări de milioane de euro, în condiţiile în care firmele lui Marian Iancu aveau mari datorii către statul român.

Jurnalul Naţional a dezvăluit modul în care autorităţile bănăţene au închis ochii şi chiar au pus umărul la ingineriile financiare ale lui Ma­rian Iancu, care au avut ca rezultat retrogradarea echipei. Poli Timişoara a fost sancţionată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne care menţine decizia luată de Federaţia Română de Fotbal de a lăsa echipa bănăţeană în liga secundă. Poli Timişoara va activa anul viitor în Liga a II-a. Atât Ostaficiuc, cât şi Ciuhandu pot fi consi­deraţi complici la evaziune fiscală promovată de finanţatorul Poli­teh­nicii Timişoara, lucru care explică vizita celor doi la şeful ANAF.

Citeşte mai multe detalii în Jurnalul Naţional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
florinpin
florinpin  •  11 August 2011, 00:55
Postat de alecsss pe 03 August 2011, 20:20

Pt."banatica". .Am mai multi decat iti inchipui..Am fost in Timisoara,chiar am ars-o destul de mult p-acolo.Am avut si ceva afaceri prin zona.Nu sunteti cu nimic mai speciali decat toti ceilalti.Aveti aceasi doza de meltenism si neam prostie ca si toate celelalte zone ale tarii.Nu are importanta cati bani trimite judetul Timis la buget,ci ce cauta ei in bugetul "singurului club cu adevarat profesionist din Romania".N-am inteles din post-ul tau,daca-ti mai amintesti cum a promovat Poli in "A". Pu-ta mi-ca. P.S. Chiar nu are importanta din ce parte a tarii sunt eu.Repet,nu sunteti cu nimic mai speciali decat restu',cum nici restu' nu e cu nimic mai special decat v

de ce nu spui din ce zona a tarii esti? esti cumva din moldova cea mai saraca zona a tarii (fara suparare, imi pare rau ca e asa dar asta e) sau esti din oltenia unde nu vezi un blond daca intelegi ce vreau sa zic ori esti din ardeal de la unguri sau esti din bucuresti.... sa o belesti.care a fost primul oras cu strazile iluminate electric? iti zic eu ca habar nu ai : TIMISOARA,primul tramvai tras de cai din romania a fost stii unde? nu stii .TIMISOARA . ORASUL CARE TI-A DAT TIE LIBERTATEA SA VORBESTI STII CARE ESTE NU STI NERECUNOSCATORULE TIMISOARA

matias.claudia62
matias.claudia62  •  04 August 2011, 23:23

Cum era bancul?"FRUMOASĂ ŢARĂ,PĂCAT CĂ-I LOCUITĂ."

adrian82tm
adrian82tm  •  04 August 2011, 13:14
Postat de viorelgh1 pe 03 August 2011, 14:12

in conceptia autoritatilor de la timisoara reprezentata de pimar si acum acesta crede ca federatia prin mircea sandu este vinovat ,dar ei nu stiu ca de fapt uefa a cerut sa nu sa se acorde licenta pentru ingeniirile financiare efectuate de marian iancu , i-mi pare rau de poli dar cind vad ce conducatori are ca ciuhandru cu aranjamentele lui cu armata portocalie si marian iancu cu iesirile lui in care jicneste pe oricine si este lipsit de bun simt eu unul personal ma bucur ca nu-i mai vad pe acestia pe sticla

Lasa mah ca a ramas Oierul vostru care a cumparat toata liga ramaneti cu el

Vezi toate comentariile (26)
Comentează