FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEŞ

Phoenix Piteşti » FC Argeş revine: echipa fanilor a debutat sîmbătă în Liga a 4-a, la un an după dispariţia legendei violet

Articol de - Publicat luni, 25 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 24 august 2014 20:07

"Sîntem în proces de recuperare a palmaresului", spune administratorul Florin Dobre, liderul suporterilor. Acesta anunţă că în trupa sa vor juca Neaga, Schumacher şi Jean Barbu


FC Argeş 1953. Numele şi anul fondării dublei campioane a României, alături de stema originală a clubului din Trivale, sînt prezente la Valea Ursului, 10 kilometri de Piteşti. E prima etapă a "judeţenei" argeşene, iar trupa desfiinţată acum fix un an revine în fotbalul românesc. Sub aceleaşi culori, însă într-un eşalon de resurecţie.

"Echipa mutată de la Clinceni, Academica, nu ne reprezintă. Am fondat una nouă, care va fi continuatoarea FC-ului. În stil socios. Sîntem deja 100 de cotizanţi", începe Florin Dobre, administratorul clubului şi liderul asociaţiei fanilor alb-violeţi.

Vedete: Năstase şi Priseceanu
În singura tribună a stadionului, înconjurat de garduri de lemn şi pădure, e galeria. Pe teren, doi "veterani": Vali Năstase, 39 de ani, şi Marius Priseceanu, 43 de primăveri. Adunat, au peste 300 de meciuri la FC Argeş!

Iar pe bancă este un oficial, Mihai Zamfir, campion alături de Dobrin şi compania în 1979. Echipa pierde, 0-2, gazdele de la Unirea Bascov sînt favorite la promovare, însă speranţele sînt abia la început. "Ne-am strîns cu greu, vom arăta altfel cu Rică Neaga, Schumacher, Jean Barbu!".


44 de sezoane a petrecut Argeşul în prima ligă: e pe locul 6 all-time, cu 571 de victorii în 1.404 meciuri

FLORIN DOBRE DESPRE NOUL FC ARGEŞ:
... stadion: "Vom juca partidele în «Ştrand», prima casă a Piteştiului. Dar vom încerca revenirea pe arena «Nicolae Dobrin». De ce nu?, acolo joacă acum Clinceniul şi Mioveniul!"
... palmares: "Am început procesul de recuperare. Sîntem siguri că vom reuşi"
... foste glorii: "Avem alături numele mari, Ilie Bărbulescu a şi venit la meciul din Valea Ursului"
... cotizaţii: "Se cumpără carduri de 30, 100 şi 150 de lei, în funcţie de posibilităţile fiecărui fan"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
bgdxu
bgdxu  •  30 August 2014, 11:11

www.ponturi-pariuri.info - invata sa castigi

hutul
hutul  •  26 August 2014, 00:17

„Violet” e variabil / flexibil: „legendei violete”. (știu, Nazi grammar :P )

neludum
neludum  •  25 August 2014, 22:57
Postat de rapid_forever_1923 pe 25 August 2014, 14:06

Ma bucur pentru FC Arges,asa ar trebui sa faca si cei din Craiova,echipele de traditie,echipele cu suporteri,trebuie sa revina in prim planul fotbalului romanesc,nu are nimeni nevoie de clone,de echipe satesti, si de echipe la meciurile carora d-abia se strange o mana de oameni...

CINE VA PURTA CULORILE ALB VIOLET ,VA AVEA PALMARESUL SI NUMELE DE FC ARGES VA FI ECHIPA ARGESULUI ! PE DINAMO ,STEAUA,RAPID,CE LE LEAGA IN AFARA DE TRADITIA CULORILOR !? SRL-URILE DIN CARE S-AU PRICOPSIT MULTI ?!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close