FOTBAL  »  LIGA 2  »  FOTBALUL MIC

VIDEO RÂZI ÎN HOHOTE! Un comentariu GENIAL și imagini senzaționale din fotbalul mic al anilor '90. Șpriț, tractoare și "portarul își face harakiri, își dă cu capul în perete, în pământ"

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 01:59

Orice birt sătesc e plin de povești de la derby-urile rurale ale anilor '80 și '90. Cum arăta, însă, în realitate, un șoc între două echipe din aceeași comună? Dar unul scos de la sertar, urcat pe internet și pigmentat de un comentariu spectaculos?

Ascuns pe un cont obscur de YouTube, având doar câteva sute de vizualizări, infim pentru potențialul de sitcom al combinației comentariu - joc, meciul dintre Libertatea și Steaua, două formații din Sălcioara, Ialomița, este savuros prin sunet și imagine.

Jucat pe 1 mai 1992, de ziua muncii, cu tractoare, căruțe și Dacii de jur împrejurul terenului, completări spumoase ale spectatorilor, "1.000 de oameni, tribune arhipline pe Bomboniera", derby-ul local este o nostalgie în hohote. Și două părți.

CAPITOLUL 1. MECIUL

Partida merită urmărită integral. Însă, pentru nerăbdători, am selectat 24 de momente memorabile, strecurate în prima parte a filmului de arhivă. 

PREZENTAREA ECHIPELOR (0:00)

"Steaua Sălcioara - Libertatea Sălcioara, ambele echipe
conduse la centru de... ăăăăă?
Deci... pot să spun numere la fiecare? Țărână Nicolae,
portar! 25 de ani! (...)"

 CIOCNIRE LA ÎNCĂLZIRE (1:18)

Doi jucători de la Libertatea Sălcioara se lovesc cap în cap la încălzire

TRIBUNELE SUNT ARHIPLINE, TOȚI PLĂTITORI (1:50)

"Vă spun bine ați venit, pă stadion sunt aproximativ 1.000 persoane, participă la acest meci, tribunele sunt arhipline, toți plătitori. Văd mingea undeva aruncată la centru, deci din nou se va repune lovitura de start a meciului"

AUT FLUIERAT FOARTE PROMPT  (2:47)

"O lovitură de la margine fluierată foarte prompt"

"ZECARUL" TĂVĂLIT (3:58)

"Năftăilă Victor, zecarul acestei echipe, este tăvălit pur și simplu!"

SPONSORII NAE JAN ȘI NAE GABRIEL. SAU VICTOR (5:02)

"Deci să amintim din nou sponsorii celor două echipe.
Pentru Steaua Sălcioara este Nae Jean, pentru cealantă Nae Gabriel, ă, Nae Victor"

DULAP (7:19)

"Năftăilă, zis Dulap (...)"

LĂCĂTUȘ (7:40)

"Lăcătuș, alias Lăcătuș!, trimite o pasă către Dan Marian, care iese, bineînțeles, în aut. A fost prea tare pasa"

GOLUL DE 1-0. UN GOL "MARCABIL" (8:05)

"Oprică... (joacă cu Riba, bă, pe stânga!) Mijlocaș... Și gooooooool! Gooool! Goool, incredibil, dragi telespectatori, incredibil! În minutul... zi minutul, că mor, zi minutul că n-am ceas... în minutul 11 și 32 de secunde se marchează un gol marcabil în istoria Stelei, dragi telespectatori și spectatori care sunteți aici pe marele stadion și micul stadion Bomboniera"

DACĂ TE-AI ÎMBĂTAT (9:16)

"Ai văzut, Marine, dacă te-ai îmbătat aseară?"

MILIMETRIC (10:13)

"Păcat... Mingea a trecu MILIMETRIC pe lângă bară (?!)"

JAGA ASTUPĂ TOT (10:38)

"Mingea ajunge la Fieraru Ion, fundaș de elită... Jaga acolo astupă tot!"

AM VĂZUT CORNĂR D-AICI (11:10)
- Intervine același Tănase. Tănase, domne, e pe tot terenul! Numărul 7. Puteți să-l urmăriți. Dă mingea în corner!
- Aut.
- Sau aut. Eu l-am văzut cornăr d-aici.

LOVITURĂ DE PEDEAPSĂ DE LA 25M (13:45)

"Da, s-a obținut o lovitură de pedeapsă de la 25 de metri perpendicular pe poarta lui Țărână Nicolae. A sărit un Nae la cap, al doilea Nae, frații Nae. Opsaid clar!"

TRANSFER DIN CAPITALĂ (15:00)

"Alexe, achiziționat dă la București!"

GIGEL GÂTOSU' ȘI PICIORUL SALVATOR (15:42)

"Bate Movilă. Mingea ajunge la Gigel Gâtosu'. Din nou sare Ion cu un picior salvator. Deci acești băieți au vorbit că pe aici nu se poate trece. Uite că Steaua Sălcioara face astăzi minuni!"

CĂSĂTORIT, ARE NUNTA PE 10 (17:30)

"Țărână Nicolae... căsătorit, are nunta pe 10. Succes în viață ca și-n fotbal îi dorim toată lumea (...) mingea se scurge frumos în afara terenului (...) nu are nici măcar un junior sau un copil de minge să îi aducă mingea"

AVEȚI MARE GRIJE (19:17)

"Deci acest Lică... aveți mare grije! E gol... Nu. Mingea a ieșit în supraf... în corner"

LUCRĂTURĂ DE TALPĂ (24:14)

"O lucrătură de talpă a fost... dar arbitrul n-a scos niciun cuvânt"

ANTRENORUL SE CONSUMĂ (25:19)

"Deci ne uităm pă undeva pân margine... Antrenorul echipei Libertatea Sălcioara să can consumă pentru acest meci. Dar oricum meciul nu este jucat"

HARAKIRI, ÎȘI BATE CAPUL DE PERETE, DE PĂMÂNT (31:50)

"Un duel Nae Gabriel... Nae Gheorghe... Scuzați-mă, sunt mai mulți frați în această echipă... (...) Oprică... O pasă foarte bună... Vreau un gol, da, e gol! 2-0 Steaua Sălcioara! (Era 2-1) Portarul Marin este făcut harakiri pur și simplu, harakiri, îl văd pe jos și bătându-se cu capul în perete, în pământ... Nu se poate, domne! 2-0 în acest derby... 2-1, rectificăm!"

IESE INSPIRAT ȘI TRAGE AIUREA (32:55)

"Se descurcă exact cum se descurcă Belodedici... Domne, n-am văzut! Trei jucători sunt puși la pământ în urma lui! O pasă foarte bună... Dar iese foarte inspirat portarul Marin și trage la mijlocul terenului, aiurea"

DĂ CEASU', FIR-AR... (33:37)

- Deci... dragi telespectatori, minutul...? Minutul 50, Steaua conduce cu 2-1.
- Cum dracu' minutu' 50, că nu s-a terminat nici prima repriză!
- Păi dă ceasu, fir-ar mă-ta dr...

E BĂTRÂN, DUMNEZEU SĂ-L IERTE! (40:17)

"Nicolae... Anghel Nicolae... Un dribling, două, pierde acest balon... E și bătrân, Dumnezeu să-l ierte! Acel Mihăiță care înscrie, domne, liber cu portaru'... Deci Manea Mihăiță înscrie gol (Adă bă căruța aia cu pietre acolo!)"

CAPITOLUL 2. CHEFUL

După jocul extenuant, disputat în miezul zilei, fotbaliștii se relaxează la birtul sătesc. Petrecerea are de toate: speech din partea arbitrului, lăutari, bere la halbă, glume și porecle hazlii.

Showul începe după terminarea meciului, după minutul 12.

Save

Save

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Octombrie 2016, 13:13

fabulos..)))))))))))) Nicolae... Anghel Nicolae... Un dribling, două, pierde acest balon... E și bătrân, Dumnezeu să-l ierte! Acel Mihăiță care înscrie, domne, liber cu portaru'... Deci Manea Mihăiță înscrie gol (Adă bă căruța aia cu pietre acolo!)"..)))))) min 50, steaua conduce cu 2 la 1.. cum dracu ba min 50 ca nu s-a terminat nici prima repriza..))))))))) domozina si ghitulescu, mici copii pe langa anonimul comentator.))

para.para
para.para  •  25 Octombrie 2016, 21:25

Va dati voi seama cat s-au chinuit astia de la tabloid sa gaseasca o 5teaua prin catunele tarii? Totul s-a intamplat in anii '80, mai exact in 1992. Bravo ba fecesebistilor sportivi. Erau atat de multe Dacii si tractoare, incat nici nu am putut vedea meciul in filmuletele postate mai sus de catre tabloidul sporturilor. Nu trebuie sa mai specificam ca peste ani si ani, 5teaua Salcioara s-a privatizat si a devenit fcss (f c 5teaua salcioara), iar comentatorul de la acea partida, este angajat la tabloidul sporturilor datorita vocatiei lui.

ogica30
ogica30  •  25 Octombrie 2016, 15:47

Medic BARBU ANDREI cu drept de joc.:)))))))))))0

Vezi toate comentariile (14)
Comentează