FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 6 ZILE PÎNĂ LA EURO

6 pericole

Articol de - Publicat duminica, 01 iunie 2008 00:00

Probabili titulari la Euro, Lobonţ, Tamaş, Rădoi, Mutu, D. Niculae şi M. Niculae sînt principalii pasibili să intre în conflict cu noile rigori de arbitraj de la turneul final.

La Euro, “tricolorii” vor trebui să fie atenţi nu numai la adversari, ci să aibă grijă şi de propriul comportament de pe ga­zon! Asta fiindcă arbitrii de la tur­neul final vor fi mai puţin îngă­du­i­tori cu simulările, protestele sau violenţele jucătorilor

Guralivii Lobby şi Mutu
Dintre oamenii “naţionalei”, lista oamenilor pasibili să cadă în plasa “centralilor” e deschisă de Lobonţ. Portarul cu care vom ataca Euro e obişnuit să se implice la meleuri şi să intre în dialoguri mai tari cu “fluieraşii”! Gesturi de ocolit la meciurile din competiţia con­ti­nen­tală, fiindcă fotbalistul vinovat de asemenea lucruri poate plăti chiar cu eliminarea directă! Mai ales dacă pe Lobby l-ar tenta să facă şi o cursă din propriul careu în altă zonă a terenului pentru a se implica în vreun clinci! Acelaşi avertisment rezistă şi în cazul lui Mutu, alt “tricolor” cu gura mare pe teren!

Omul-cartonaş
Tamaş a fost în preliminarii campionul absolut al cartonaşelor, la nivelul tuturor grupelor de calificare A primit cinci aver­tis­men­te şi un “roşu”, aşa că jocul său mai dur poate deveni o armă cu două tăişuri pe gazoanele austro-helvete. Un pericol similar vine şi dinspre Mirel Rădoi. Stelistul e cunoscut pentru agresivitatea sa, care a fost trecută de multe ori cu vederea pe plan intern! La Euro însă un atac cu piciorul pe tibia sau la gîtul adversarului te trimite imediat la vestiar, cu cel puţin două meciuri de suspendare!

Fără simulări şi coate!
Şi în atac există maeştri ai fazelor la limită. Daniel Niculae şi-a cîştigat din perioada rapidistă aura vîrfului care testează atenţia arbitrilor prin simulări. Iar masivul Marius Niculae se foloseşte deseori de coate şi de contactele fizice mai aspre spre a cîştiga poziţii favo­rabile în careul advers. Nici aceste amănunte nu vor fi tratate cu blîndeţe de arbitri

Hagi: final cu eliminare!

Ultima partidă a lui Hagi la echipa naţională a fost la Euro 2000, 0-2 cu Italia, în sferturile de finală. “Regele” a avut însă o ieşire tristă din scenă, fiindcă a fost eliminat în minutul 60 (foto) după ce a acumulat două avertismente: primul pentru un atac foarte dur la Conte, care reclama roşu direct, celălalt la o simulare în careu! Evenimentele s-au petrecut la interval de cinci minute.

Precedentul Vlădoiu
Pentru “naţionala” României, o eliminare celebră la un turneu final l-a avut drept actor principal pe Jean Vlădoiu, la Mon­­dialul din ‘94, în partida cu Elveţia (1-4). Atacantul a intrat în repriza secundă şi, după patru minute petrecute pe ga­zon, a văzut cartonaşul ro­şu la un atac criminal asupra lui Ohrel.

Exemple video
Rigorile arbitrajului din Austria şi Elveţia le-au fost prelucrate re­cent “tricolorilor” de slo­vacul Joszef Marko, membru al comisiei UEFA. Mutu şi compa­ni­a au urmărit o serie de sec­ven­ţe video exemplificative cu ges­turi pentru care nu va exista in­dul­genţă din partea “centra­lilor” şi a asistenţilor de la Euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  01 Iunie 2008, 12:18

Unde l-ati uitat pe cel mai recalcitrant??? Este vorba d eContra,la care si numele denota caracterul!

 •  01 Iunie 2008, 11:54

mah Hagi nu a simulat in viatza lui!!! nici dupa atatia ani nu scrieti ca nnu a fost simulare ? la cate reluari mai tre sa va uitati?

 •  01 Iunie 2008, 10:38

Gafa, Gafiuc! Or fi trecut atatia ani de la ultimul meci la un turneu final, dar tot trebuia sa-ti amintesti ca simularea lui Hagi a fost doar in mintea arbitrului portughez! Iar aprecierea cu intrare de "rosu direct" iti apartine, nu?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează