FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Al XV-lea Congres » Adunarea Generală a FRF, exercițiu de laude la adresa lui Răzvan Burleanu și aplauze declanșate la comandă

Într-o atmosferă festivistă, marcată de nenumărate ropote de aplauze și gesturi slugarnice, amintind de alte vremuri, Burleanu și-a prezentat la Adunarea Generală a FRF realizările și planurile de viitor
Într-o atmosferă festivistă, marcată de nenumărate ropote de aplauze și gesturi slugarnice, amintind de alte vremuri, Burleanu și-a prezentat la Adunarea Generală a FRF realizările și planurile de viitor

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2021 10:47 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 11:49

Adunarea Generală FRF, ținută ieri la Mogoșoaia, în dimineața meciului Franța - Elveția de pe Arena Națională, a însemnat un exercițiu de discursuri pompoase, fără conținut, laude exacerbate la adresa lui Răzvan Burleanu și o colecție de aplauze declanșate la comandă.

  • Într-o atmosferă festivistă, marcată de nenumărate ropote de aplauze și gesturi slugarnice, amintind de alte vremuri, Burleanu și-a prezentat la Adunarea Generală a FRF realizările și planurile de viitor în timp ce fanii naționalei trăiesc umilința de a nu-și putea vedea echipa la un turneu final la care suntem coorganizator.
  • Ediția de azi a Gazetei Sporturilor a penalizat maratonul de imagine de la Adunarea Generală a FRF, oferind o primă pagină în care sunt comparate două instantanee care aduc izbitor: AG a Federației Române și Congresul Partidului Comunist Român 

Organizată în baza de pregătire de la Mogoșoaia, Adunarea Generală FRF a însemnat o colecție de laude la adresa administrației Burleanu, autoevaluări pompoase, promisiuni explozive, discursuri de lemn și aplauze la comandă. N-a vorbit nimeni dintre reprezentanții cluburilor, de unde de fiecare dată apărea măcar o voce critică la adresa conducerii.

Al XV-lea Congres » Adunarea Generală a FRF, exercițiu de laude la adresa lui Răzvan Burleanu și aplauze declanșate la comandă
Prima pagină a ediției de azi a Gazetei Sporturilor

A fost doar o defilare la pupitru a președintelui FRF și a acoliților săi, alături de invitați externi, online sau fizic. Pasaje și mici episoade pasagere din AG desenează peisajul unei reuniuni de „partid", la care singurul cuvânt de ordine acceptat e „unanimitate".

„Prezența la București a președintelui UEFA înseamnă un mesaj de încredere la adresa FRF și un mesaj de recunoaștere al unei foarte bune organizări a meciurilor găzduite de capitala României la Euro 2020. 

Vom trage linie în noaptea de după a patra partidă și vom ști cât de bine am reușit să ne ridicăm la nivelul tuturor așteptărilor", a introdus Burleanu mesajul video transmis de Alexander Ceferin înaintea sosirii la București pentru a asista la optimea de finală de aseară, Franța – Elveția.

Tonul îl dă UEFA: „Responsabilitate, grijă, seriozitate"

Iar discursul lui Ceferin a preluat aerul de congres PCR pus în scenă de FRF:

„Dragă Răzvan, dragi prieteni! Mă alătur vouă prin acest mesaj video pentru câteva momente ca să transmit cele mai sincere mulţumiri şi urări de bine comunităţii fotbalului din România. Toate relaţiile de lungă durată trebuie să se dezvolte prin flexibilitate şi înţelegere, iar relaţia noastră este o dovadă a acestui succes şi a încrederii. Situaţia globală actuală a cerut înaltă responsabilitate şi grijă, aspecte esenţiale pe care ştiu că le trataţi cu multă seriozitate. 

Fotbalul continuă să se dezvolte în România. Astăzi găzduiţi cea mai importantă competiţie europeană între echipele naţionale. Şi din nou în 2023 competiţia U21 în care vom vedea evoluând noile generaţii. Este extraordinar să vezi asemenea consecvenţă. 

Infrastructură, incluziune, conectarea comunităţii, juniori, cluburi, fotbal feminin, toate sunt reale iar tu, Răzvan, şi întreaga Federaţie Română de Fotbal sunteţi cu adevărat un exemplu", a spus șeful UEFA.

Al XV-lea Congres » Adunarea Generală a FRF, exercițiu de laude la adresa lui Răzvan Burleanu și aplauze declanșate la comandă
Prima pagină a ziarului Scînteia, cu laude dedicate lui Nicolae Ceaușescu

FIFA, o colecție de „dragă"

Răzvan Burleanu a introdus-o apoi în scenă pe „prietena noastră Heidi Beha, FIFA Senior Development Programme – Member Asociations Division". 

Speech-ul ei a respectat trendul pompos, cu o deschidere foarte lungă: „Domnule președinte, dragi membri ai Comitetului Executiv, dragi delegați, dragă secretar general Radu Vișan, dragi membri ai echipei de administrare FRF, dragi oaspeți"!

Cuvântarea lui Burleanu a intrat la rând în seria de aplauze frenetice: 

„Mă bucur că avem ocazia să ne revedem, să stăm de vorbă, să discutăm despre planuri ale federației sau pentru cluburi sau la nivel de AJF. Am ales să organizăm această Adunare Generală la casa loturilor naționale, unde reprezentativa U23 se va reuni pentru a participa la Olimpiadă. 

E o mare onoare pentru noi ca țară și ca federație să putem reveni la Jocurile Olimpice și, totodată, să reprezentăm Europa, alături de Spania, Germania sau Franța.

Evident, e dureros că nu am reușit să ne calificăm și să fim prezenți la Euro 2020. Sunt trist, dar cred cu tărie că e încă un semn că nu pe noroc trebuie să ne bazăm sau pe inspirația unui antrenor, ci pe proiecte și strategii de dezvoltare, astfel încât să creăm un fotbal competitiv, de valoare europeană, iar jucătorii să evolueze la cel mai înalt nivel"

Al XV-lea Congres » Adunarea Generală a FRF, exercițiu de laude la adresa lui Răzvan Burleanu și aplauze declanșate la comandă
Într-o atmosferă festivistă, marcată de nenumărate ropote de aplauze și gesturi slugarnice, amintind de alte vremuri, Burleanu și-a prezentat la Adunarea Generală a FRF realizările și planurile de viitor

Bodescu îi culege de pe jos foile șefului

După ce vântul i-a „furat" câteva pagini de sub degete, iar secretarul general adjunct Gabriel Bodescu le-a cules în viteză de pe jos și i le-a readus șefului său, Burleanu a evocat într-un limbaj de lemn perfect „construirea unui proiect extrem de important, consolidarea capacității autorităților administrative publice centrale de a optimiza procese de gestionare a organizării și desfășurării în România a evenimentelor sportive majore, în parteneriat cu Ministerul de Externe și cu SNSPA. 

Am reușit să creăm un manual în premieră, care să ne permită și cu alte ocazii organizarea unui megaeveniment, așa cum a fost Euro 2020".

Să vină banii la băieți: 2,5 milioane pentru afiliați

A urmat o altă temă în același stil: „Vom lansa strategia pentru dezvoltarea fotbalului românesc pe perioada 2021-2026. Avem o viziune actualizată și ne dorim ca FRF să devină în 2026 cea mai importantă organizație sportivă și cel mai relevant partener social din România prin impactul la nivelul comunității. 

Nu vom asista la minuni, dar sunt sigur că, știind împreună ce avem de făcut și monitorizându-ne evoluția, avem capacitatea de a ne adapta la tendințele fotbalului european și e imposibil să nu reușim, pentru că suntem mai buni împreună". Aplauze!

Al XV-lea Congres » Adunarea Generală a FRF, exercițiu de laude la adresa lui Răzvan Burleanu și aplauze declanșate la comandă
Omagiile aduse de toți cei prezenți lui Burleanu au amintit de elogiile din Epoca de Aur (foto: sportpictures.eu)

Apogeul a fost atins în final, când Burleanu a anunțat deschiderea unui fond de investiții de 2,5 milioane de euro pentru membrii afiliați: „Vom identifica prioritățile fiecăruia în parte și vom demara proiecte de asistență susținute de FRF. Vă mulțumesc!". Bineînțeles, aplauze prelungite! 

Jumătate din buget e din străinătate!

Cifrele oficiale prezentate de FRF arată că bugetele din perioada 2019-2021 sunt acoperite în procente de 40-50 la sută din fonduri externe, cu precădere subvenții de la FIFA și UEFA. Datele arată astfel:

AnBugetFonduri externe
201919,87,4*
202017,66,9
202124,7 (estimat)11,3


* sumele sunt exprimate în lei

17,4 milioane de leia cheltuit FRF cu personalul în 2020, adică salarii, o scădere în anul pandemiei cu numai 200.000 de lei față de 2019 (17,6 milioane)

Gino era să-i ia locul lui Burleanu! :)

Sosit mai târziu la AG, șeful LPF, Gino Iorgulescu, un inamic al președintelui FRF, s-a așezat în viteză exact pe scaunul lui Răzvan Burleanu, care rostea un discurs la pupitru. În secunda unu, a fost atenționat de cei din prezidiu și dirijat să se mute repede pe un loc alăturat, care-i era rezervat.

Mulțumesc, domnule președinte. Am sentimente de bucurie când sunt alături de dumneavoastră sau, mai bine zis, împreună cu dumneavoastră, cei prezenți.
- Felix Grigore, manager competiții FRF

Criticat de fani pe Facebook: Nu mai terminați odată cu festivismele astea?

Fanii care au urmărit transmisia live pe contul de Facebook al FRF au taxat nota de festivism în care s-a desfășurat Adunarea Generală de la Mogoșoaia. 

Unii și-au exprimat nemulțumirea față de conducerea FRF folosind un vocabular decent, iar alții mai aprinși i-au cerut demisia lui Burleanu. Nu toate mesajele pot fi însă redate în ziar, din cauza limbajului licențios.

  • Viorel Bondar: Nu mai terminați odată cu festivismele astea? Ce treabă au ăștia cu Adunarea Generală?
  • Nicoara Mihai Mircea: Noi mai mult discutăm fotbalul decât îl jucăm. Vă arde de conferințe, timp în care cei puternici sunt la Euro.
  • Mircea Ionașcu: Cine răspunde de la FRF de nivelul extrem de scăzut al fotbalului românesc pe plan național și internațional?
  • Andrei Tinca: Dacă era Euro anul trecut făceau jucătorii antrenament pe câmp. Ce apreciere să aibă UEFA, nu mai vedem curând meciuri în România. Cum se dezvoltă fotbalul în România, când noi nu jucăm în Europa League și naționala nu s-a calificat la turneul final.
  • Florin Alexandru Margean: Domnule președinte, încercați mai bine la popice și lăsați pe alții care se pricep la fotbal.
  • Alin Petre Ion: Cel mai slab președinte. Cele mai proaste rezultate din istorie ale echipei naționale.
  • Dobre Radu: Demisia !!!
  • Gabi Gabi: Suntem de râs. Să vă fie rușine!

VIDEO Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100 al meciului Franța - Elveția

 Citește și: 

Pițurcă, vehement după cel mai frumos meci de la EURO: „Tu, Franța, faci asta cu Elveția?!” » Explică marea greșeală a lui Deschamps

Bucurie vs. tristețe » Imaginile serii pe Arena Națională după thriller-ul dintre Franța și Elveția

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
farist11
farist11  •  30 Iunie 2021, 12:43

FRF - rezultate aproape de zero, dar pupincurism la maxim! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mordi
mordi  •  30 Iunie 2021, 02:37
Postat de robotzel pe 29 Iunie 2021, 11:51

nu o sa aiba argumente. FCSB exista pentru ca MApN a decis sa nu plateasca datoriile catre creditorul Becali pe vremea cand echipa mai apartinea inca de minister. Becali a imprumutat echipa cand era nevoie de bani si cand sa ii dea banii i-au dat clubul. Cat timp Becali a platit chiria pentru complexul Steaua si nu s-a certat cu generalii a fost totul in regula. Daca tacea si platea FCSB era in continuare Steaua insa a facut ce nu trebuia impotriva vantului. Nu FRF a cedat clubul ci CSA cand a infiintat acea asociatie care la randul ei a cedat totul catre Becali.

robotzele, nu te mai agita sa explici tu, *** care esti. du-te mai bine la proces cu aia de la salvati steaua, sigur ii ajuti tu cu ceva pe nefericitii aia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mordi
mordi  •  30 Iunie 2021, 02:34
Postat de tororosso pe 29 Iunie 2021, 16:55

Ceaușeștii și Clica Vs. Burleanu și Haita . O comparație între cele două entități ? Iubitori la pupături la dos ,lingăi ,parveniți , lotri . Dacă pe Ceaușești revoluția (?) ia măturat pe acești neo Ceaușești de la FRF cine îi va da jos ? nimeni . Mai vrem fotbal și succes?

Esti pusti, la FRF nu sunt ceausisti, se poate si mai rau. Pe ceausescu l-a urat o tara intreaga, da' vezi cam cine eram la fotbal. Exemplul tau e pe langa subiect.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează