FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Fiul lui Vaștag, suspendat de la naționala U19 pentru consum de alcool, izolat în hotel de frică: „Ce să îmi facă tata, să îmi dea un croșeu?”

Andrei Vaștag( numărul 6), intonând imnul înainte de Serbia  - România, la U19. 
Sursă foto: Arhivă GSP
Andrei Vaștag( numărul 6), intonând imnul înainte de Serbia - România, la U19. Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2023 12:26 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 18:46

Andrei Vaștag (28 de ani), mijlocașul defensiv al celor de la CS FC Dinamo, a vorbit, în direct la GSP Live, despre suspendarea pe care a ispășit-o la naționala U19, în urma unui incident în care a fost implicat în Serbia, la Novi Sad, acolo unde românii au jucat un meci din Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European U19 din Lituania, din 2013. 

Atunci, mai mulți „tricolori”, printre care Andrei Vaștag, Ionuț Puțanu, Ștefan Popescu, Cristian Gavra, Laurențiu Brănescu, Alin Dobrosavlevici, Alexandru Ioniță, Andrei Manole, Cristian Iancu și Alexandru Buzbuchi au fost acuzați de consum de alcool și suspendați de Federația Română de Fotbal. Primii 7 au primit o suspendare de 1 an de la orice acțiune a loturilor naționale, în timp ce ultimii 3 au fost suspendați pentru jumătate de an. 

Dezvăluire la GSP Live » De ce au fost refuzați doi fotbaliști români de AS Roma: „Eram eu, Filip și Boldor”
GSP LIVE
Dezvăluire la GSP Live » De ce au fost refuzați doi fotbaliști români de AS Roma: „Eram eu, Filip și Boldor”

Astăzi, în direct la GSP Live, Andrei Vaștag a venit cu detalii despre acel caz, spunând că niciun jucător al naționalei U19 nu se afla atunci în stare de ebrietate, așa cum presa din România titra la acea vreme. 

VIDEO. Andrei Vaștag, despre incidentele din Serbia cu naționala U19: „Nu era nimeni beat!”

„S-a băut o bere acolo, pe terasa respectivă. Mai aveam două zile până la meciul cu Serbia. Ne-am întors înapoi la autocar, iar domnul doctor (n.r. - Cornel Bârsan) a aflat tot. Am fost amenințați că dacă nu ne calificăm va ajunge totul la urechile lui Mircea Sandu. 

Au zis că dacă nu ne calificăm o să fie o problemă foarte mare, o să afle toată lumea, o să afle presa. Nu ne-am calificat, am pierdut cu Serbia, dar s-a ajuns la discuția aflată de la Federație, că la întoarcerea spre autocar erau 3-4 jucători beți. Pot să vă spun că nu era nimeni beat de fapt”, a declarat Andrei Vaștag, la GSP Live. 

Chestionat în legătură cu raportul întocmit la acea vreme de Mihai Marian, directorul tehnic al FRF de atunci, în care erau prezentate acțiunile jucătorilor incriminați, printre care se afla și el, Andrei Vaștag a spus că este pentru prima dată când aude despre acest lucru, menționând că știa doar despre deciziile luate de conducerea FRF. 

„E un vis urât prin ce trec de câțiva ani” » În 2013, intra în locul lui Sânmărtean, acum joacă la Liga 3: „Fotbalul de la noi e mai mult pe pile și relații, mulți mi-au făcut rău”
INTERVIU
„E un vis urât prin ce trec de câțiva ani” » În 2013, intra în locul lui Sânmărtean, acum joacă la Liga 3: „Fotbalul de la noi e mai mult pe pile și relații, mulți mi-au făcut rău”

„Nu am văzut raportul, am văzut doar deciziile care s-au luat. Am fost mai mulți jucători atunci. E pentru prima dată când aud de raportul ăsta”, a spus Andrei Vaștag. Care a continuat: „Nu a fost niciun jucător aflat în stare avansată de ebrietate. Am fost suspendați, ne-am acceptat până la urmă pedeapsa. 

Nu am zis că nu am fost până la urmă de vină noi. Nu am dat vina deloc pe Federație. A fost și greșeala noastră, dar cred că se putea pune problema altfel: «au greșit, dar calificarea nu s-a ratat din cauza acelei beri». 

Dar domnul care a întocmit acel raport putea să spună și asta când a transmis informațiile către Mircea Sandu și cei de la Federație. S-a dat numai în noi. Nu a fost niciun fel de problemă, noi ne-am acceptat pedepsele.”

Andrei Vaștag: „După incidentul din Serbia cu suspendarea, aceeași generație a avut calificări în primul tur, de elită, în Scoția”

Andrei Vaștag a spus că jucătorii suspendați, printre care se afla și el, erau unii foarte importanți pentru echipa națională, dând exemplu meciul jucat de „tricolori” în la Falkirk, în Scoția, împotriva reprezentativei britanice, tot în Turul de Elită pentru Europeanul din 2013. Scoțienii s-au impus atunci cu scorul de 1-0, prin golul marcat de John Herron. 

„Noi, cei născuți în 1994, ne calificaserăm în urmă cu ceva timp la Campionatul European. După 15 ani de pauză, ne-am calificat atunci la turneul din Ungaria (n.r. - din 2014), cu domnul Adrian Văsâi. 

După incidentul din Serbia cu suspendarea, aceeași generație a avut calificări în primul tur, de elită, în Scoția. Noi fiind suspendați, 6 jucători, cei mai importanți, liderii de generație, naționala s-a dus în Scoția și nu a trecut nici de primul tur”, a mai punctat Andrei Vaștag, la emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

Andrei Vaștag: „Ne-au ridicat suspendările la un moment dat”

Andrei Vaștag a povestit și momentul în care oficialii federației i-au iertat pe jucătorii inculpați, ridicându-le suspendările după mai puțin de 5 luni. De asemenea, acesta a mai relatat că a stat închis într-un hotel, de frică și de rușine. 

„Ne-au ridicat suspendările, nu am mai stat un an suspendați. Știu și eu declarația de atunci a lui tata. Nu a vorbit atunci neapărat ca un părinte, ci și ca un fost mare sportiv, așa cum vedea el lucrurile atunci. Orice ar spune nu am cum să îl contrazic. 

Eram la Timișoara atunci când a zis asta, cred că trebuia să suțin proba de BAC. Nu m-am mai dus la BAC, pentru că atunci stăteam singur într-un hotel închis, de frică și atunci ajutorul și susținerea mi-a dat-o domnul Victor Becali, care mi-a zis: «vino, băi baiatule, la București, nu mai sta. Du-te acasă, rezolvă-ți problemele, ai treabă» 

Eu îi ziceam:« nea Victor, mi-e frică, mi-e rușine să ies pe stradă» Greșesc, nu la BAC fusesem, trebuia să îmi închei situația la niște materii. Nu m-am dus, stăteam acolo numai pe telefoane. 

Atunci mă sunase și domnul Badea, ca să mă reîntorc la Dinamo. După episodul Serbia am semnat cu Viitorul. Am dat ochii cu tata după vreo două zile. M-am dus acasă până la urmă. Nu puteam să mă uit în ochii lui. Nici nu m-a mai băgat în seamă. Ce să îmi facă, să îmi dea un croșeu? Aia mai lipsea”, a mai relatat Andrei Vaștag. 

Francisc Vaștag, tatăl lui Andrei Vaștag, reacție virulentă la acea vreme: „Niște vagabonzi”

Francisc Vaștag (54 de ani), primul campion mondial din România la box și tatăl lui Andrei Vaștag, a comentat pe atunci scandalul în care fiul lui și alți fotbaliști ai naționalei au fost implicați. 

„Niște vagabonzi, dă-i în mama lor! Ne fac de râs copiii ăștia. Nu știu ce să spun. O generație de handicapați mintali, pe cuvântul meu de onoare! L-am sunat, dar are telefonul închis, naiba știe. L-am sunat, cum să nu-l sun? El e la școală la Timișoara acum, l-am dus azi-dimineață să dea examenele. 

Prin telefon n-o să-i spun nimic, îl aștept să vină acasă și vede el. Dacă nu, nu mai vine, nesimțitul dracu’! Ordinar! Copii nebuni la cap… Nu mai scapă acum! A fost plecat la Năvodari, a jucat la liga a doua (n.r. - la Săgeata Năvodari), dar nu pot să stau lângă el. Și anturajul contează. Nu cred că e unul mai breaz ca altul. 

Se fac de râs și își compromit cariera, asta mă deranjează. Poate e bine că s-a întâmplat acum, poate îi vine mintea la cap”, a precizat Francisc Vaștag atunci, potrivit Prosport. 

Citește și: 

„Am fost mort 8 minute”. David Ginola, mărturie zguduitoare despre infarctul suferit pe teren: „Medicul a zis că nu mai folosește defibrilatorul, dar prietenii mei au insistat”

Thierry Henry și Jamie Carragher, uluiți de fostul fotbalist al lui Manchester City: „Cheltuiești 600 de lire pe săptămână pentru asta?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează