FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD, 14 NOIEMBRIE, 21:45, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Anghel Iordănescu e tentat să facă o schimbare între buturi » Pe cine susţin foştii portari ai naţionalei pentru postul de titular

Articol de , - Publicat joi, 13 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 noiembrie 2014 21:53

Pantilimon, ajuns titular în poarta lui Sunderland, în prima ligă engleză, ar putea fi preferat fiindcă stăpîneşte stilul britanic: totuşi, "Generalul" se va hotărî abia după antrenamentul de azi.

Chiar dacă a declarat că nu vrea să strice echilibrul formaţiei construite de Piţurcă, Anghel Iordănescu e pe cale să schimbe jumătate din trupa care începea la Helsinki! Ultima mutare gîndită de "Puiu" a fost înlocuirea portarului. Astfel, în locul lui Ciprian Tătăruşanu ar putea intra Costel Pantilimon!

De ce Panti?
Cele două puncte după care Iordănescu ar face modificarea între buturi:
1. Costel Pantilimon tocmai a debutat la Sunderland în Premier League: în prezent, are două prezenţe în prima ligă pentru "pisici", trimiţîndu-l pe bancă pe titularul din începutul sezonului, Vito Mannone. A primit două goluri, însă unul din penalty şi celălalt un autogol.

2. Băcăuanul joacă de 3 ani şi jumătate în fotbalul englez, avînd prezenţe şi un titlu cîştigat în tricoul lui Manchester City. Toţi fotbaliştii nord-irlandezi joacă în Marea Britanie, 18 în Anglia şi şase în Scoţia. Cîţiva dintre aceştia (Brunt, McAuley) i-au fost şi adversari în partide de Premier League.

De ce Tătă?
Selecţionerul are însă şi argumente pentru care l-ar păstra pe titularul din începutul preliminariilor, Ciprian Tătăruşanu.

1. A apărat constant la "naţională" în ultimii ani şi a avut evoluţii curate. În schimb, Pantilimon, care a gafat grav la ultimul meci (1-2 cu Algeria, amical) n-a mai prins un "oficial" din primăvara anului 2013, acum un an şi jumătate, un 0-4 trist în Olanda (prel. CM 2014).

2. Deşi nu este folosit în Serie A, Tătăruşanu a avut evoluţii apreciate în cupele europene pentru Fiorentina. A primit un singur gol după trei meciuri în care a păstrat poarta intactă, echipa sa este pe primul loc, cu 10 puncte din 12 posibile!

641268-caseta-tata-panti.jpg

Ce spun foştii portari internaţionali
Trei dintre cei patru goalkeeperi ai echipei naţionale au mizat pe folosirea în continuare a lui Tătăruşanu, iar Ţeţe Moraru le acordă şanse egale.

Pro-Tătă
"Eu sînt pentru Tătăruşanu. Are mai multă experienţă, se înţelege cu apărarea. Înainte eram fan Pantilimon, dar Tătă e calm, ce ne trebuie pentru meciul ăsta. Statura nu contează. Păi, pe vremuri, la Iaşi era un portar, Constantinescu. 1,75m avea, dar ieşea bine pe toate centrările!"
Narcis Coman, fotbalistul anului 1978, 12 selecţii

Categoria "Tătă, greu de scos"
"E o decizie grea, i-am avut pe ambii elevi la tineret. Sînt sigur că domnul Iordănescu se va hotărî în buza meciului, după ultimul antrenament. E greu să-l scoţi pe Tătăruşanu, mai ales că s-a impus ca titular. Faptul că Pantilimon joacă în campionatul Angliei nu cred că are vreo relevanţă"
Florin Prunea, patru turnee finale, 40 selecţii

"Nu cred că o să îl scoată Iordănescu pe Tătăruşanu, dar ultima noastră problemă ar trebui să fie portarul. Sîntem favoriţi, ce să mai, dacă nu ne calificăm nici acum... Cît am suferit în '85, cu Irlanda de Nord, că n-am ajuns a doua oară în Mexic!"
Rică Răducanu, 61 selecţii la "naţională" şi CM '70

Categoria neutru
"L-am urmărit pe Pantilimon la ultimul meci din campionat, la care a avut cîteva intervenţii extraordinare. E un semn îmbucurător că joacă la Sunderland şi că e în formă. Pe Panti îl ştiu de mulţi ani, de cînd l-am recomandat la lotul de juniori condus de Florin Cheran, pe cînd evolua încă la Aerostar Bacău. Iar Tătăruşanu, chiar dacă a fost rezervă cu Napoli, a evoluat în Europa League contra lui PAOK şi şi-a făcut treaba. Deci e şi el în priză. Vom lucra împreună şi sînt sigur că nea Puiu va lua decizia cea mai corectă pentru partida cu Irlanda de Nord"
Dumitru Moraru, 39 selecţii la "naţională"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
ricco
ricco  •  14 Noiembrie 2014, 01:47

Si eu cred ca Pantilimon AR FI PREFERABIL... Cred ca e MULT mai bun decit Tatarusanu...

cinva
cinva  •  13 Noiembrie 2014, 15:30

Portari cu 4 meciuri in sezon... De ce nu se gandeste nimeni la Silvica care are si meciuri in campionat si in Europa?

bamse1901
bamse1901  •  13 Noiembrie 2014, 15:13

ca de obicei va lua decizia cea mai proasta cum a facut cu suedia in 94

Vezi toate comentariile (8)
Comentează