FOTBAL  »  NATIONALA  »  MECI CARITABIL

Anton Doboş va juca din nou fotbal la un an de la operaţia pe creier: "Sper să nu mă muşte mingea"

Anton Dobos, Dobos, Romania
Anton Dobos, Dobos, Romania

Articol de - Publicat sambata, 13 februarie 2010 00:00

Fostul internaţional Anton Doboş (44 de ani) va juca astăzi fotbal din nou după un an şi 5 luni de la operaţia pe creier suferită în urma unui teribil accident rutier

Toni Doboş n-a stat pe gînduri cînd a fost rugat de cei de la Pandurii Tg. Jiu să se implice în organizarea meciului caritabil pentru ajutorarea unui băieţel de 8 ani operat de tumoare cerebrală. "M-a impresionat cazul lui Andrei Glăvan. Înţeleg foarte bine prin ce momente grele trec copilul şi familia lui", a explicat fostul stelist, care va juca astăzi alături de Hagi, de Gică Popescu, de Belodedici şi de alţi foşti mari fotbalişti români.

Ar fi prima apariţie publică pentru Doboş după cumplitul accident rutier în care a fost implicat pe 31 august 2008. Un adevărat miracol, în condiţiile în care medicii îi acordau atunci doar 10% şanse de supravieţuire.          

- Toni, vei juca sau doar vei privi meciul din tribună?
- M-aş băga şi eu vreo cinci minute. Aş sta în poartă, dar să nu tragă ăia tare, sau prin atac. Depinde de nea Imi Ienei (rîde).

- Dar tu ai fost fundaş central!
- Nu contează, la sală putem juca pe orice post. Pe Hagi o să-l punem la marcaj, iar eu o să stau în faţă să dau goluri, să mă mai aplaude şi pe mine lumea (rîde cu poftă). Sper să nu mă muşte mingea! 

- Ai mai dat cu piciorul în minge de cînd ţi-ai revenit?
- Am fost de cîteva ori la sală ca să joc fotbal, dar n-am reuşit. M-am simţit groaznic la primul contact cu mingea. N-am putut să o lovesc sub nici o formă.

"Bănuiesc că-l voi recunoaşte pe Ienei"
- Te-ai mai întîlnit pînă acum cu Hagi?
- Nu, de aceea abia aştept să mă reîntîlnesc cu el, cu Gică Popescu, cu Rotariu şi cu ceilalţi prieteni pe care nu i-am mai văzut după ce am fost operat la creier. Bănuiesc că îl mai recunosc pe nea Imi. Cu Prodan şi cu Belodedici m-am văzut, dar, din păcate, Didi e la Geneva şi nu poate fi prezent la Tîrgu-Jiu.

- Eşti pregătit pentru reîntîlnirea cu publicul?
- Important e că pot să stau în picioare (rîde). Acum sînt mai bine, dar între Crăciun şi Revelion era să mor din cauza unei pneumonii. Am reluat şi tratamentul fiindcă după ce l-am întrerupt nu mi-a fost prea bine. 

"Sînt de admirat toţi şi le mulţumesc tuturor băieţilor că au acceptat să participe la acest meci caritabil pentru ajutorarea băieţelului operat de tumoare cerebrală" 
Anton Doboş, fost internaţional

Licitaţie pentru tricouri
Meciul caritabil dintre Generaţia de Aur şi o echipă formată din foşti fotbalişti de la Pandurii are loc în sala Polivalentă din Tîrgu Jiu, de la  ora 15:00, şi va fi transmis în direct la GSP TV. La final, tricourile jucătorilor vor fi scoase la licitaţie, fondurile strînse urmînd să fie donate familiei lui Andrei Glăvan, ai căror părinţi sînt şomeri. La licitaţie pot participa şi cei 1.000 de spectatori, care vor intra numai pe bază de invitaţii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
luke2
luke2  •  13 Februarie 2010, 05:10

Asa toni, sa te vedem din ce in ce mai mult la fotbal. Sanatate multa si refacere fara probleme! Te admir pentru puterea ta de a trece prin durerile care stiu ca sunt de neuitat. Din fericire viata merge inainte si tu ne bucuri cu prezenta ta!!

 •  13 Februarie 2010, 02:28

Iti doresc multa multa sanatate Toni si tie si familiei tale!Avand in vedere prin ce ai trecut esti o persoana de admirat si mai mult de atat este si sotia ta care iti este alaturi si care este la fel de mult de admirat!Sper sa realizezi ce ti-ai propus si vad ca nimeni nu a scris nici un comentariu aici,mai bune sunt articolele de scandal pentru "restul care se perinda pe acest site"!Multa sanatate si Bafta in tot ceea ce faci CAMPIONULE!Va rog daca puteti sa-i transmiteti aceste come

Vezi toate comentariile (2)
Comentează