FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA

Arie stelistă pentru Amsterdam » Cum ar putea arăta naţionala lui Piţurcă la meciul cu Olanda

Chipciu nu a fost menajat de colegi la antrenamente
Chipciu nu a fost menajat de colegi la antrenamente

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 martie 2013 19:44

Selecţionerul pare tentat să înceapă cu Gardoş în defensivă, Tănase şi Chipciu în atac: ar fi 7 jucători de la Steaua în primul "11" cu care visăm la un punct în Olanda!

Deja obişnuiţi cu frigul din Ungaria, elevii lui Piţurcă au apărut cu fesuri şi mănuşi pe terenul de pregătire situat la un kilometru de arena celor de la Ujpest. Păziţi cu străşnicie de stewarzii Federaţiei maghiare, de parcă era vorba de o rejucare a partidei oficiale de vineri seară, "tricolorii" au alergat nonstop sub privirile încruntate ale selecţionerului.

Maxim, nr. 1 în pregătire
Goian, suspendat pentru partida cu Olanda, s-a pregătit separat. Restul titularilor au început şedinţa de antrenament cu alergări uşoare. Ceilalţi componenţi ai lotului au trecut imediat la "măgăruş", cu Pantilimon, Rusescu, Maxim şi Gardoş descătuşaţi.

Secundul Neagoe a fost cel care a dictat ritmul, în vreme ce Piţurcă a observat de la distanţă, apostrofînd din cînd în cînd erorile în jocul de pase.

Maxim a părut cel mai dezinvolt, concentrat ca şi cum de acest atrenament depinde soarta calificării la Mondial :) A băgat alunecări, s-a enervat la fiecare greşeală proprie şi nu s-a menajat nici o secundă.

Gardoş în locul lui "Goe"
Piţurcă e hotărît să schimbe destul de mult echipa pentru duelul cu olandezii. Cel mai probabil, în poartă va rămîne Tătăruşanu, dar selecţionerul e tentat să meargă şi pe varianta Pantilimon, cîtă vreme fotbalistul Stelei a părut să resimtă o accidentare în debutul partidei cu Ungaria.

În defensivă, Tamaş şi Chiricheş sînt bătuţi în cuie. În locul lui Goian, suspendat, e foarte posibil să apară Gardoş. Alternativa rămîne un cuplu de stoperi Tamaş-Chiricheş, cu Luchin fundaş dreapta. Slabe şanse însă, Piţi fiind conservator şi convins de ideea că omul lui WBA e ideal în bandă, la acest moment. Apatic în faţa ungurilor, Şt. Radu va fi înlocuit aproape sigur de Raţ.

Varianta Tănase şi revelaţia Chipciu
Pentru zona închizătorilor există semnale că va fi chemat Nistor, în locul accidentatului Lazăr, jucătorul Pandurilor urmînd să se alăture lotului la Amsterdam. Pintilii şi Bourceanu vor fi titulari, în vreme ce benzile ofensive se vor modifica doar pe jumătate.

Astfel, Torje îşi păstrează locul în echipă, însă în locul lui Stancu, pe stînga, ar putea intra din primul minut Maxim, care a revitalizat atacul Romaniei în a doua repriză cu maghiarii, sau Tănase: pentru Piţi contează mult aportul defensiv pe care "Dodel" l-a dovedit în ultima vreme la Steaua şi experienţa lui, în ciuda lipsei de formă din ultimul timp.

Vîrf împins va rămîne Mutu, dar Grozav sare din schemă: în spatele lui ar putea începe Chipciu, marcatorul de la Budapesta care a mărturisit că i-a cerut lui Piţi să-l folosească în această poziţie pentru că simţea că va marca jucînd acest rol.

Spa şi restaurant pentru "tricolori"
După antrenamentul de ieri, început la ora 13, echipa naţională a intrat într-un program de recuperare: spa şi o ieşire la restaurant în Budapesta, urmînd ca astăzi să aibă loc şedinţa de pregătire tactică a meciului de la Amsterdam. Reprezentativa va ajunge în această seară în capitala Olandei.

Cum ar putea arăta România la Amsterdam:
Tătăruşanu (Pantilimon) - Tamaş, Gardoş, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Chipciu, Tănase (Maxim) - Mutu

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (92)
buerebuistas
buerebuistas  •  26 Martie 2013, 02:12
Postat de had3s89 pe 24 Martie 2013, 16:05

adi popa 19 meciuri 0 goluri sezsonul asta in liga 1, torje 27 de meciuri si 3 goluri sezonul asta in primera division....comparatie......

Statistica ta este eronata , Torje 3 goluri in 28 de meciuri , iar Adi Popa 3 goluri in 14 meciuri , cat ar fi ea de "primera division" , tot este putin ce a aratat Torje si nu a marcat impotriva unei echipe mari . In momentul de fata nu vad o diferenta intre Popa si Torje cu acelasi numar de goluri dar in numar dublu de meciuri fata de Popa

suntfericit
suntfericit  •  24 Martie 2013, 18:14
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Chiar esti tampiiit.Eu in general nu dialoghez cu prostiiii,dar cu tine am facut o exceptie,dar acum regret sincer.Ma prooostovane cate goluri au dat astia cand jucau la Dinamo?Au devenit jucatori importanti dupa ce au plecat de la Dinamo.Daca prostia era durerosa,ce dureri groasni aveai.

saxon
saxon  •  24 Martie 2013, 17:35

Daca ar citi Van Persie si Robben balacarelile dintre suporterii ,,uriaselor" echipe din Bucuresti s-ar constipa de ras si asa poate am mai avea o sansa. Cu Torjinho, fara Torjinho, cu alde supervaloarea Chipciu sau nu, gandim si scriem peste tot de parca singura problema ar fi scorul cu care ii vom bate pe olandezi. Toata lumea uita ca aia si-au mai pus odata cenusa in cap cand au vrut sa ne ajute la un C.E. tot cu nea Piti pe banca si era sa le dea lumea cu oua in cap pe strada. Cand au vazut ca nu suntem in stare s-o dam in ate cand ei fugeau de mingie, s-au sucit si ne-au batut. Nu cred ca pe noi o sa( mai) vrea Olanda( care e calificata) sa ne ajute. Mai vedem!

Vezi toate comentariile (92)
Comentează