FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

Axa Baku - Bucureşti » Capitalele Azerbaidjanului şi României sînt favorite să găzduiască împreună o grupă de la Euro 2020

În cazul în care vom găzdui Euro 2020, partidele se vor disputa pe Arena Națională
În cazul în care vom găzdui Euro 2020, partidele se vor disputa pe Arena Națională

Articol de - Publicat joi, 04 septembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 03 septembrie 2014 22:24

Cum Sofia are şanse minime să fie aleasă pe lista finală, Bucureştiul va rămîne cel mai apropiat oraş de Baku dintre localităţile care se preconizează că vor fi alese pentru Euro 2020. Burleanu şi Sandu lucrează în paralel pentru a obţine voturile necesare României.

Meciul din preliminarii cu Grecia arde, dar se apropie vertiginos şi momentul deciziei pentru oraşele ce vor găzdui Europeanul itinerant din 2020. Deadline-ul e 19 septembrie. Iar informaţiile care vin dinspre Elveţia sînt incitante pentru Bucureşti.

Povesteşte un oficial implicat în candidatura Capitalei pentru turneul final de peste 6 ani: "În acest moment, există o orientare clară ca Azerbaidjanul şi România să găzduiască împreună una dintre grupele de la Euro. Baku şi Bucureşti au şanse extrem de mari să fie alese pe lista finală. Bucureştiul va fi cel mai apropiat oraş de Baku, astfel încît ar fi cam singura variantă de a-i cupla pe azeri cu un alt stadion-gazdă".

Unul dintre criteriile principale va fi acela al distanţei: Baku - Bucureşti se parcurge în circa 3 ore, maximum admis de UEFA ca timp de deplasare între două oraşe care vor găzdui partide din aceeaşi serie. Ambele oraşe au aplicat pentru cîte 3 meciuri din grupe, plus o optime de finală.

Naşu' întors din China, Burleanu periplu european
Interesant e că, în ciuda săgeţilor publice reciproce lansate în public şi în culise, fostul şi actualul preşedinte FRF lucrează intens pe ultima sută de metri pentru a obţine voturile necesare Bucureştiului! Mircea Sandu s-a întors mai devreme de la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanjing (China) şi ar fi avut deja cîteva întîlniri de lobby cu colegi din Comitetul Executiv UEFA, unde se va lua decizia finală.

Iar Răzvan Burleanu şi o parte dintre colaboratorii săi urmează să facă un periplu european după partida de la Atena, cu scopul de a întări şi a confirma dorinţa Bucureştiului de a fi pe harta Euro 2020.

19 oraşe din Europa candidează pentru obţinerea a 13 locuri spre a găzdui meciuri la Euro 2020: una dintre localităţi va prelua doar pachetul cu semifinalele şi finala

68.000 de locuri va avea noua arenă din Baku, aflată în construcţie pentru turneul final de peste 6 ani

"Secretarul general al federaţiei din Azerbaidjan a fost recent la Bucureşti pentru a prezenta candidatura capitalei Baku şi spre a obţine suport de vot din partea lui Mircea Sandu" (Sursă GSP)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Septembrie 2014, 17:29

nu asta e necesar pentru revitalizarea fotbalului romanesc. faceti stadioane, domnilor ! faceti 20 de stadioane noi, de minim 15 mii de locuri, si 100 de baze de antrenament, in toata tara, si veti avea fotbal !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează