FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE RTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Azi e Grecia - România, turul barajului CM 2014 » Victor Piţurcă vine cu două mutări neaşteptate în echipa de start: Bănel Nicoliţă şi Alexandru Maxim

Vizibil emoţionat la conferinţa de presă, Piţurcă a încercat să se descarce la +1   FOTO
Vizibil emoţionat la conferinţa de presă, Piţurcă a încercat să se descarce la "miuţa" cu Niculae, Marica, Raţ şi Cociş (de la stînga)

Articol de , - Publicat vineri, 15 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 noiembrie 2013 10:35

Astăzi luptăm pentru calificarea la CM 2014, contra Greciei, de la ora 21:45, în direct pe RTV şi liveTEXT pe GSP.RO!

Mijlocaşul lui Nantes, Bănel Nicoliţă, n-a mai apărut de doi ani la start într-un meci oficial al "naţionalei" României. Răzvan Cociş va rămîne probabil printre rezerve, Alexandru Maxim de la VfB Stuttgart apare în spatele lui Ciprian Marica. Ciprian Tătăruşanu s-a antrenat normal, Victor Piţurcă îl poate folosi din primul minut.

Astăzi luptăm pentru calificarea la CM 2014, contra Greciei, de la ora 21:45, în direct pe RTV şi liveTEXT pe GSP.RO!

Mijlocaşul lui Nantes, Bănel Nicoliţă, n-a mai apărut de doi ani la start într-un meci oficial al "naţionalei" României. Răzvan Cociş va rămîne probabil printre rezerve, Alexandru Maxim de la VfB Stuttgart apare în spatele lui Ciprian Marica. Ciprian Tătăruşanu s-a antrenat normal, Victor Piţurcă îl poate folosi din primul minut.

Gata! Nu mai e timp de dureri de cap, de lamentări sau îngrijorări! Azi începe duelul care contează, cel de pe gazon. Iar Victor Piţurcă n-a stat cu mîinile în sîn în zilele premergătoare şi e gata să propună prima surpriză pentru barajul cu grecii: titularizarea lui Bănel în dreapta liniei mediane!

Bănel Nicoliţă, după doi ani
Mijlocaşul lui Nantes va apărea aproape sigur, Victor Piţurcă mizînd şi pe dorinţa "francezului" de a reveni în prim-planul naţionalei, după o lungă perioadă în care Torje acaparase postul de mijlocaş dreapta.

Ultima dată cînd Bănel a apărut în primul "11" la o partidă oficială a fost în urmă cu doi: 1-1 în Albania, octombrie 2011, schimbat însă în repriza secundă. N-a mai prins o partidă integrală de la inaugurarea Arenei Naţionale, septembrie 2011, la 0-0 cu Franţa. Dar Bănel face faza defensivă mai bine ca Torje, iar asta contează mult pentru Piţi.

7 meciuri are Bănel Nicoliţă în acest sezon de Ligue 1: trei pentru Saint-Etienne şi patru la Nantes

1 gol a marcat Nicoliţă în acest sezon: la Milsami - St. Etienne 0-3, Europa League

"Ar fi bine dacă am ataca doar noi"
În plus, indiciile arată că selecţionerul ar fi renunţat deocamdată la ideea cu Răzvan Cociş în trupa de start. Nu l-a folosit nici o secundă pe mijlocaşul de la Ujgorod în formaţia titularilor la antrenamentul oficial de ieri, lăsînd senzaţia că va miza, în spatele lui Marica, pe Maxim.

Dinamic, ofensiv şi tehnic, omul lui Stuttgart va fi ajutat din stînga, aproape sigur, de Tănase. Adică un alt mijlocaş de bandă, după Bănel, care asigură OK defensiva.

Inclusiv selecţionerul sugerează alegerile: "România e interesată să marcheze. Vor fi momente cînd va ataca Grecia, o vom face şi noi. Va fi foarte bine dacă vom putea să fim doar noi în ofensivă".

Au crescut şansele de ploaie
Site-urile meteo anunţă, pentru diseară, o vreme mohorîtă în Pireu. Şansele de precipitaţii sînt destul de însemnate, 40%! Vor fi aproximativ 13 grade la ora partidei, 21:45.

Stadion plin!
Aseară mai rămăseseră mai puţin de 2.000 de bilete nevîndute pentru partida cu România. În plus, grecii au ridicat, de la stadionul Karaiskakis, şi toate tichetele comandate online. "Se vor vinde toate azi", au menţionat gazetarii de la Atena.

15 partide a jucat Maxim în acest sezon la Stuttgart şi a înscris de patru ori

6 assist-uri are Maxim în Bundesliga 2013-'14: primul loc, la egalitate cu francezul Ribery (Bayern)

"E frustrant să fii învins la baraj. Aceste partide din play-off sînt foarte dure, a recunoscut şi preşedintele FIFA, Joseph Blatter"
(Victor Piţurcă, selecţioner)

"Am discutat permanent cu Lazăr şi cu Goian despre jucătorii greci. Costin are şase colegi la PAOK în lotul elenilor, Goian îi cunoaşte ca adversari din campionat. Au fost importante detaliile lor" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"N-am reuşit pînă acum să joc la un Mondial, acum e o şansă unică. Va rămîne doar rezultatul final, nu statisticile sau părerile suporterilor" (Răzvan Raţ, fundaş România)

"Au început să mă deranjeze toate discuţiile despre banderolă la naţională. A fost la mine o perioadă, apoi a ajuns la Chiricheş, nu ştiu ce va fi, trebuie să discutaţi cu selecţionerul" (Răzvan Raţ, fundaş România)

"Gazonul e destul de moale pe Karaiskakis. Ar fi extraordinar să joc şi să marchez din nou, cum s-a întîmplat la debut. Cred că avem şanse să marcăm măcar o dată" (Claudiu Keşeru, atacant România)

GRECIA - ROMÂNIA, azi, ora 21:45, în direct pe RTV, liveTEXT pe GSP.RO

Echipele probabile:
Grecia: Karnezis - Torosidis, Siovas, Papasthatopoulous, Holebas - Maniatis, Katsouranis, Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras
Rezerve: Sifakis, Kapino, Vyntra, Tzavellas, Manolas, Karagounis, Ninis, Christodoulopoulos, Fortounis, Tachtsidis, Samaris, Gekas
Selecţioner: Fernando Santos

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Gardoş, Raţ - Bourceanu, Lazăr - Nicoliţă, Maxim, Tănase - Marica
Rezerve: Lobonţ, Pantilimon, Luchin, Găman, Grigore, Latovlevici, Cociş, Hoban, Torje, Stancu, Grozav, Niculae, Keşeru
Selecţioner: Victor Piţurcă

Arbitru: Pedro Proenca. Asistenţi: Bertino Cunha Miranda şi Jose Tiago Gracias Bolinhas Trigo (toţi din Portugalia)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (64)
ardeleanu132
ardeleanu132  •  15 Noiembrie 2013, 23:57
Postat de ernesto365 pe 15 Noiembrie 2013, 16:06

banel si torje sunt cam de aceeasi valoare si de acelasi tip ambii alearga foarte mult, cu un plus pt banel, deci nu se schimba lucrurile prea mult. titularizarea lui maxim ar aduca un plus de creativitate la mijloc desi mi-e frica ca in ultimul moment piturca sa nu-l prefere pe stancu. in rest vom vedea ce va fi. hai romania!

Pai Banel nu mai e la Steaua, dupa ce sa mai fie chemat? Pe nimeni nu intereseaza cresterea cotei lui. Este chemat un Tanase, un Bourceanu, un Gardos... Vai si amar. Steaua = WC.

ardeleanu132
ardeleanu132  •  15 Noiembrie 2013, 23:54

Nu a fost ofsaid. Torje si Tanase au fost complet depasiti. Degeaba se incearca crersterea cotei unor jucatori. Steaua = WC.

spre25
spre25  •  15 Noiembrie 2013, 16:07
Postat de buldogul_rosu pe 15 Noiembrie 2013, 15:41

GLUMA ZILEI;banel titular:))))))))))))))))))))

Da pe cine vroiai? Pe Matei?

Vezi toate comentariile (64)
Comentează