FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICAL

Detaliul remarcat de columbieni în lotul lui Edi Iordănescu

Atacantul așteptat de fanii Columbiei nu a fost convocat pentru amicalul cu România. Foto: Imago
Atacantul așteptat de fanii Columbiei nu a fost convocat pentru amicalul cu România. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2024 16:54 / Actualizat duminica, 17 martie 2024 18:15

Au mai rămas nouă zile până la România - Columbia, meciul amical pe care naționala lui Edi Iordănescu îl va susține la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano. Până atunci însă, „tricolorii” o vor înfrunta pe Irlanda de Nord, tot într-o partidă test, programată pe 22 martie, pe Arena Națională.

  • România - Columbia se joacă marți, 26 martie, de la 21:15, într-un meci amical. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro, iar la TV va fi transmisă de Antena 1.

Selecționerul Columbiei, Nestor Lorenzo, a anunțat convocările din lotul reprezentativei sud-americane, marea surpriză fiind absența lui Duvan Zapata (32 de ani), unul dintre cei mai în formă columbieni ai momentului. Totodată, viitorii adversari se declară mirați de apariția lui Ianis Hagi în lotul României.

Duvan Zapata, lăsat acasă pentru România - Columbia

Chiar dacă nu a mai fost selecționat de doi ani, fanii așteptau rechemarea lui Duvan Zapata, mai ales că se află în mare formă. Atacantul celor de la Torino a ajuns la 10 goluri în Serie A după ce a marcat în victoria din deplasare, cu Udinese, disputată sâmbătă, scor final 0-2. Vârful care are și șase assist-uri în actuala stagiune și-a extins astfel recordul pe care l-a stabilit, de a fi jucătorul columbian cu cele mai multe reușite în Italia.

8 milioane de euroeste cota lui Duvan Zapata potrivit Transfermarkt

„M-au inclus în pre-convocare, dar până la urmă nu voi fi în echipa națională a Columbiei. Acum va trebui să continui așa, să demonstrez nivelul din trecut”, a declarat Duvan Zapata într-un interviu pentru Dazn, citat de Tutto Mercato Web.

Columbienii, uimiți de convocarea lui Ianis Hagi

Și Edi Iordănescu a anunțat convocările pentru cele două dueluri ale lunii martie, lotul fiind neschimbat față cel din campania încununată cu calificarea la Euro 2024, iar columbienii l-au analizat foarte atent.

Jurnaliștii sud-americani de la El Tiempo au descoperit o surpriză la care nu se așteptau: „Pe lista celor 29 de jucători convocați se remarcă prezența lui Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe, o veche cunoștință a naționalei Columbiei, care ne-a complicat viața la Mondialele din 1994 și 1998. Românul a avut și o lungă perioadă la Rangers, unde a împărțit vestiarul cu Alfredo Morelos, care astăzi joacă la Santos în Brazilia”.

Lotul convocat de Columbia pentru amicalele cu Spania și România

Portari: David Ospina (Al Nassr), Camilo Vargas (Atlas), Álvaro Montero (Millonarios);

Fundași: Daniel Muñoz (Crystal Palace), Santiago Arias (Bahia), Jhon Lucumí (Bologna), Carlos Cuesta (Genk), Yerry Mina (Cagliari), Yerson Mosquera (Villarreal), Cristian Borja (Sporting Braga), Johan Mojica (Osasuna);

Mijlocași: Kevin Castano (Krasnodar), Jefferson Lerma (Crystal Palace), Juan Camilo Portilla (Talleres), Richard Ríos (Palmeiras), Jorge Carrascal (Dinamo Moscova), Juan Fernando Quintero (Racing, Argentina), James Rodríguez (Sao Paulo), Yaser Asprilla (Watford), Jhon Arias (Fluminense);

Atacanți: Ian Poveda (Sheffield), Luis Sinisterra (Bournemouth), Luis Diaz (Liverpool), Rafael Santos Borré (Inter de Porto Alegre), Jhon Córdoba (Krasnodar), Mateo Cassierra (Zenit);

VIDEO. Denis Alibec abia așteaptă Euro 2024

Citește și:

Nu intră în vederile lui Edward Iordănescu și se consideră nedreptățit: „Sunt singurul care nu a primit vreo şansă. De aceea mă şi doare de fiecare dată”
ROMÂNIA
Nu intră în vederile lui Edward Iordănescu și se consideră nedreptățit: „Sunt singurul care nu a primit vreo şansă. De aceea mă şi doare de fiecare dată”
L-a sfidat pe MM Stoica și a explicat, în premieră, motivele: „A fost pentru prima oară în viața mea”
FCSB
L-a sfidat pe MM Stoica și a explicat, în premieră, motivele: „A fost pentru prima oară în viața mea”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează