FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA 1-0

Edi Iordănescu, discurs de neînțeles: „Lucrurile au fost funcționale până am primit gol, nu avea rost să schimb ceva”

România a fost învinsă în Bosnia, scor 0-1, și rămâne fără punct după primele două runde din Liga Națiunilor. Edi Iordănescu a fost mulțumit de atitudinea „tricolorilor”. Selecționerul și-a asumat eșecul. +33   FOTO
România a fost învinsă în Bosnia, scor 0-1, și rămâne fără punct după primele două runde din Liga Națiunilor. Edi Iordănescu a fost mulțumit de atitudinea „tricolorilor”. Selecționerul și-a asumat eșecul.

Articol de , , , - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 00:24 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 01:16

România a fost învinsă în Bosnia, scor 0-1, și rămâne fără punct după primele două runde din Liga Națiunilor. Edi Iordănescu a fost mulțumit de atitudinea „tricolorilor”. Selecționerul și-a asumat eșecul, însă a oferit o explicație ciudată pentru amânarea schimbărilor până în minutul 74, când gazdele aveau deja 1-0.

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)

Edi Iordănescu a devenit primul selecționer din istoria naționalei României care a obținut doar o remiză în primele patru meciuri din mandatul de debut.

Edi Iordănescu, după Bosnia - România 1-0

„Le-am spus deja băieților și la început, și la final, că atât timp cât atitudinea e cea corectă și muncim, atunci eu sunt pregătit să îmi asum total responsabilitatea. Am arătat bine, incomparabil față de primul meci. Am avut atitudine, am avut curaj. 

Din punctul meu de vedere, meritam cel puțin un punct. Din păcate, plecăm fără puncte. Dar sunt ferm pe poziții, un mesaj de forță. Vrem toate punctele din meciurile de acasă. Am stat bine în prima repriză, am avut consistență.

Lucrurile au fost funcționale, nu avea rost să schimb. Din păcate, a venit acel gol, un moment gestionat greșit. Nu am blocat mingea. A trebuit să reacționăm atunci. Am forțat, dar, din păcate, probabil l-am pierdut pe Denis Alibec. E suspect de ruptură musculară. Le-am spus că atât timp cât sunt aici o să cred în ei necondiționat. În rest, e fotbal. Lucrurile pot evolua în orice fel. 

Am avut patru meciuri, dar în Grecia și Israel poate meritam mai mult. Azi la fel. E clar, e vorba și de neșansă. În Muntenegru, da, nu meritam”, a spus Edi Iordănescu, la Antena Sport. 

Subiectele abordate de Edi Iordănescu în conferință de presă

...despre Octavian Popescu și presiunea pusă de Gigi Becali: „Un copil foarte talentat. Îl cunosc, are parte de încrederea mea. Are o marjă solidă de progres, dar trebuie să parcurgă etapele corecte. Încet, încet, poate deveni unul dintre cei mai importanți oameni de la națională. Mai are de îmbunățit aspecte din jocul defensiv. Aici e un fotbal total. Pentru unii contează banul, pentru mine contează echipa națională, nu împingerea în față pentru cotă”.

...despre obiectivul din Liga Națiunilor și o eventuală plecare: „Eu nu pot să fac acest scenariu. Îl resping din start. Contractul meu e ferm. Suntem în plină campanie de Liga Națiunilor. La fiecare apariție conștientizez cât de importantă e poziția mea. Dacă nu terminăm în primele două locuri, nu vom rata nimic. Am fi avut doar o șansă în plus pentru European. Dacă nu vor fi rezultate, îmi voi asuma responsabilitatea. Sunt pregătit pentru asta, așa cum am făcut mereu”. 

Clasamentul în grupa României

Echipă GolaverajPuncte 
Finlanda3:14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2:23 
România0-30 

Toate echipele au două meciuri jucate

  • S-au jucat: Muntenegru - România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1, Bosnia - România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • Urmează: România - Finlanda, Muntenegru - Bosnia.

Urmează să se joace:

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Citește și alte știri despre echipa națională:

Adi Mutu, la „cald” după eșecul cu Bosnia: „Frică! Am intrat timorați, mult prea defensivi”
Bosnia - România 1-0
Adi Mutu, la „cald” după eșecul cu Bosnia: „Frică! Am intrat timorați, mult prea defensivi”
Bosnia - România, comentat live de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea
BOSNIA - ROMÂNIA
Bosnia - România, comentat live de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Dan Udrea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  08 Iunie 2022, 13:56
Postat de vasileroaita pe 08 Iunie 2022, 13:26

Edi vorbește mult, fără să spună ceva. Încă nu s-a născut cel care ar înțelege ceva din spusele lui.

S-au nascut oameni care sa inteleaga spusele lui Edi. Sunt oamenii cititi, scoliti, oameni care au un vocabular dezvoltat...oameni care au citit mai mult decat presa sportiva si de can can. Stai insă linistit, voi ăstia care nu il intelegeti fiindcă nu ati avut preocupari dintr-astea pe care le considerati inutile, sunteti mai multi...Fiindca intotdeauna...cum sa zic...cei lipsiti de toate cele enumerate mai sus au fost mai multi, asa ca nu te teme, nu esti singur. O sa iti traducem noi, cei care mai comitem pacatul de a pune mana si pe o carte,daca vrei spusele lui Edi, intr un limbaj cat mai simplu, ca sa nu obosesti.

vasileroaita
vasileroaita  •  08 Iunie 2022, 13:26

Edi vorbește mult, fără să spună ceva. Încă nu s-a născut cel care ar înțelege ceva din spusele lui.

silepufarinu
silepufarinu  •  08 Iunie 2022, 11:58

nea petrica trutzea avea o vorba mare "tu te poți crede cine vrei cum vrei cind vrei important este ceea ce cred eu despre tine." așa ca tupeul și Explicațiile gândite pe o foaie de hwrtie data de nu știu cine apoi glăsuite de "***" devine spectacol de ridicol. dar el a fost cumpărat și important este cine a cumpărat. federația ? da. acolo stilpi de beton în gindire cu freze cu mașini bengoase cu oameni care nu ridica vreo voce neavând educație pentru ca burleanu ii taie la capitolul asta. din motivele astea nu au mai apărut concurenți la Burleanu. omul știe ca știe și are nevoie de alții din păcate pentru ca stoichita ar face bine sa meargă la slăbit sa mai pună mina pe carte și sa se ocupe de nepoți. sunt multi oameni buni. dar nu li se da o șansă. la fel ca aseară cind un Octavian Popescu este băgat în ultimele minute fiind foarte bun. și alți jucatori ținuți pe bara. abia se cunoșteau și erau scoși din echipa... poate ca va juca și cu femeile de serviciu "ieri" ca deh întrebarea bancului " mai aveți găinușe ca eu am idei multe " pe cind gainusele tot mureau la un enoriaș și pus sa mute cotețul de către Rabi în toate colțurile punctelor cardinale. inutil sa mai vorbim de tot ce se întîmplă în Romanica. însă ce m-a frapat observ ca oamenii nu aleargă. Nita făcea semn ca nu are unde da în fata și mai toți mergeau ca la promenada. îmi pare rău așa dezinteres nu am avut. mai bine cu copii care alergau și iti dădea senzația ca vor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează