FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANGLIA - ROMÂNIA

ANGLIA - ROMÂNIA. Debut de coșmar: Căpușă a făcut penalty, la doar un minut după ce a intrat pe teren

Faultul comis de Căpușă / Captură Pro TV +14   FOTO
Faultul comis de Căpușă / Captură Pro TV

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2021 20:26 / Actualizat duminica, 06 iunie 2021 20:50

România a rezistat eroic mai bine de 65 de minute în amicalul cu Anglia, dar penalty-ul comis de Tiberiu Căpușă, fundașul dreapta al Chindiei, i-a costat pe băieții lui Rădoi. 

Ar fi trebuit să fie un moment fericit pentru Tiberiu Căpușă (23 de ani), chemat în premieră la lot pentru amicalele cu Georgia și Anglia. Fotbalistul Viitorului, împrumutat în acest sezon la Chindia, a fost trimis în luptă în minutul 66, la scorul de 0-0, în locul dinamovistului Sorescu. 

Un singur minut mai târziu, la un atac pozițional al britanicilor, fundașul dreapta l-a incomodat pe Grealish, în careu. Arbitrul portughez Tiago Martins n-a stat pe gânduri și a arătat punctul cu var, de unde „diavolul” Rashford l-a învins fără emoții pe Niță.

Un sfert de oră mai târziu, Chiricheș l-a „copiat” pe Căpușă. Fundașul lui Sassuolo l-a faultat în careu pe Dominic Calvert-Lewin, dar penalty-ul lui Henderson a fost blocat de Florin Niță. 

Tiberiu Căpușă, în premieră la naționala României 

„A fost o surpriză totală când am fost anunțat de cei de la federație. Eram la frizer, urma să mă tund. M-am ridicat brusc, dar îmi tremurau picioarele. Am ieșit din frizerie, nici nu știam ce să fac, îmi venea să râd, să plâng, aveam emoții mari. L-am sunat pe tata, care era la volan. 

I-am zis să tragă pe dreapta, că am să-i dau o veste-bombă. S-a bucurat enorm, doar a fost și el fotbalist. El n-a prins naționala, dar mereu îmi spunea că își dorește să ajung mai sus ca el. Mi-a prins bine acest sezon la Chindia, unde am jucat constant și am acumulat foarte mult. 

Acum nu-mi doresc decât să și debutez la echipa națională. Visez la asta de la 7 ani, de când m-am apucat de fotbal", a spus Tibi Căpușă pentru Gazeta Sporturilor.

FOTO Cele mai tari imagini din meciul Anglia - România

+10 FOTO

Urmărește AICI desfășurarea meciului Anglia - România!

ANGLIA - ROMÂNIA: Doi „tricolori” au refuzat să îngenuncheze pentru mișcarea „Black Lives Matter” » Huiduieli pe Riverside

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (7)
titiduru22
titiduru22  •  07 Iunie 2021, 20:59
Postat de radumatei pe 07 Iunie 2021, 09:14

Totul în acest articol are valențe arhetipale, de la numele caragialesc al jucătorului la faptul că se afla la frizer când a primit vestea. Tatăl jucătorului a vrut să compenseze propria ratare (reprezentată simbolic prin numele de familie) și i-a dat fiului un prenume ce se voia dublu glorios - împărat roman și fotbalist brazilian, 2 în 1. A ieșit dublu ridicol și i-a marcat viața bietului copil care a ajuns să-și petreacă tinerețile la frizer, ca toți fotbaliștii născuți talente și morți speranțe, după principiul unde nu-i cap, măcar freză să fie.

Ghinionul lui , daca il gaxeau la biserica acum era la Berceni .

1198649370199221
Dumitru Florin  •  07 Iunie 2021, 16:21

Eliminari, penalty-uri provocate inutil, cartonase galbene... Aceste abateri de la regulamentul jocului au devenit nelipsite in evolutiile "Tricolorilor". Se pare ca mult mai mult decat la tactica, Radoi trebuie sa lucreze la capitolul "disciplina de joc"!

6.6.6
6.6.6  •  07 Iunie 2021, 15:13

nu a fost penalty. in momentul in care englezul intra in jucatorul nostru, acesta are ambele picioare pe pamint. cerseala infecta de penalty lipsita de fairplay. probabil de aceea s-au pus in genunchi la inceputul meciului.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează