FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO

Ce a scris presa din Kosovo despre scandalul de la București + marile publicații ale Europei, cu ochii pe Arena Națională

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 23:28 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 23:30

Presa internațională a urmărit cu atenție evenimentele de pe Arena Națională. Mesajele afișate de ultrașii grupării „Uniți sub tricolor” au dus la întreruperea pentru 50 de minute a meciului România - Kosovo. 

  • România întâlnește de la 21:45 Kosovo, pe Arena Națională, în preliminariile EURO 2024. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Antena 1.
  • La jumătatea preliminariilor, România e pe loc calificabil, doi, cu un punct deasupra Israelului și la două lungimi distanță de liderul Elveția

„Kosovo e Serbia” a fost mesajul care a declanșat haosul pe Arena Națională. Oaspeții au cerut să meargă la vestiare din cauza scandărilor ultrașilor din gruparea „Uniți sub tricolor”, iar arbitrul francez Willy Delajod și-a asumat această decizie. 

Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României
PRELIMINARII
Israel a dat lovitura în prelungiri cu Belarus, în timp ce Elveția a rezolvat meciul cu Andorra în repriza a doua. Clasamentul în grupa României

Presa internațională a urmărit cu atenție desfășurarea evenimentelor de la București. 

Ce a scris presa internațională despre scandalul de la România - Kosovo 

„Arbitrul le-a ordonat celor două echipe să părăsească terenul. Willy Delajod a decis să oprească meciul după ce fanii români au aprins mai multe materiale pirotehnice și au afișat un mesaj scandalos: «Kosovo e Serbia»”, au notat kosovarii de la Gazeta Express.

Spaniolii de la AS au titrat: „Scandal politic în România: jucătorii din Kosovo părăsesc terenul”.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație a Italiei, a scris: „La București, ultrașii au scandat Kosovo e Serbia. Arbitrul a suspendat provizoriu România - Kosovo”.

VIDEO. Imagini inedite: Nicolae Stanciu a negociat cu ultrașii în momentul întreruperii meciului România - Kosovo

Programul României în preliminariile EURO 2024:

  • 25 martie 2023: Belarus – Elveția 0-5 . Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1
  • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus 2-1, Kosovo – Andorra 1-1, Elveția – Israel 3-0
  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA 0-0, Belarus – Israel 1-2, Andorra – Elveția 1-2
  • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA 2-2, Belarus – Kosovo 2-1, Israel – Andorra 2-1
  • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus 0-0, ROMÂNIA – Israel 1-1, Kosovo – Elveția 2-2
  • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra (21:45)
  • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
  • 15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Primele două clasate se califică direct la turneul final din Germania. Alte trei locuri sunt stabilite prin intermediul play-off-ului din Liga Națiunilor.

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

România U19 și-a luat revanșa cu Israel » Vedeta lui Hagi și atacantul Rapidului, printre marcatori

Emoții în tabăra kosovarilor » Portarul trecut pe la Manchester City nu a participat la antrenamentul oficial și este incert pentru meciul cu România

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (33)
istet10
istet10  •  13 Septembrie 2023, 18:06
Postat de MaxiP pe 13 Septembrie 2023, 12:20

De-acord, se puteau lipsi fara probleme, dar totusi sa iasa scandal e prea mult. Adica la fel de bine se putea ignora bannerul. Parerea mea, cand vrei sa obtii independenta si sa devii un stat minuscul pe cont propriu, iti asumi. Stii ca ai luat din teritoriul altuia, stii ca nu ai identitate proprie, ei nefiind kosovari, ca nu exista asa ceva. Iti asumi, nu te astepti sa fii primit cum se cuvine. Aceste mesaje sunt in scop de solidaritate, sarbii fiind singurii vecini cu care ne intelegem si le mai aratam cum putem asta din cand in cand. In Serbia nu se duc sa joace, asta apropo de neimplicarea politicului in fotbal, stim bine ca anumite echipe nu pot cadea cu altele din rationamente politice. Pe undeva e de inteles, ca riscul chiar ar fi serios, dar sa mai lasam atunci conceptiile cu neimplicarea politicului in sport. E oricum uriasa, din cate stiu exista o natiune care nu joaca calificari pe rationamente politice. Corecte sau nu, nu poti veni atunci sa interzici mesajele politice. Sunt permise doar cele acceptate, sa spun asa, asta e problema. Daca se scria (bineinteles la misto) Kosovo e Albania nu se supara nimeni. Si era tot mesaj politic.

Corect.

cristishady
cristishady  •  13 Septembrie 2023, 12:47
Postat de menelaos77 pe 13 Septembrie 2023, 00:41

Tara aia e recunoscuta de toata lumea in afara de Romania, Spania, Serbia, Rusia. Dar cum romanii ***i, tari care au comis genocide impotriva umanitatii. Si sarbii astia mari *** au ajuns. Prin anii 80 erau cei mai deschisi din estul europei.

nu e asa, prietene. Cum ai iesit din europa sau america de nord, s-a cam dus cu recunoasterea. Oricum criteriul de independenta al kosovo e o porcarie, nu intram in discutia asta, dar romanii au spus un adevar. Pentru majoritatea planetei, kosovo=serbia.

cristishady
cristishady  •  13 Septembrie 2023, 12:45
Postat de steaua.libera pe 13 Septembrie 2023, 00:45

E recunoscută de toți, mai puțin de 6 țări

Nah, cum iesi din europa si america de nord, kosovo e zero, exact cum ar trebui sa fie. Nu exista ca orice comunitate sa isi declare indepedenta, SUA ar recunoaste independenta nativilor americani de ex daca si-ar declara indepedenta fata de Washington?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează