FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Ce facem dacă ei nu mai joacă? Cel puțin cinci "tricolori" vor veni la turneul final fără meciuri la cluburile lor

Vlad Chiricheș așteaptă testele cu
Vlad Chiricheș așteaptă testele cu "naționala" pentru a se încărca înaintea turneului final

Articol de - Publicat marti, 15 martie 2016 00:00

Iordănescu suferă. Se apropie Euro, selecționerul și-a făcut deja un plan, are lotul creionat în minte, dar vede că jucătorii cu care vrea să atace turneul final stau pe bancă la cluburile lor.

Unii au acceptat de la început această situație, alții au fost retrogradați printre rezerve și sunt șanse mici ca ei să revină în formulele de start. Grijile sunt mai ales în apărare, însă nici linia mediană nu e scutită de probleme.

POARTĂ: Maximum două partide

1. PANTILIMON. S-a transferat în ianuarie, de la Sunderland la Watford. Degeaba. Nu apără. În acest an are doar 3 partide, toate în Cupa Anglei, câte una pe lună. Ultima, duminică, 90 de minute cu Arsenal, 2-1 în "sferturi". Nu poate spera la Premier, acolo Gomes e stăpân, și mai poate aduna două întâlniri, dacă atinge finala.

DEFENSIVĂ: Vlad joacă doar la lot

2. CHIRICHEȘ. Vlad, rezervă și duminică, la 1-0 cu Palermo, pare să aibă soarta decisă la Napoli. Echipa sa a rămas implicată în Serie A, iar în campionat el nu este folosit decât dacă Albiol sau Koulibaly se accidentează ori e suspendat. Și riscă să nu joace nici măcar un minut până la finalul sezonului. Numai amicalele "naționalei" îl țin în priză.

3. RAȚ. Operat la umărul drept pe 5 ianuarie, după două luni de tratament fără succes, Răzvan va reintra normal la pregătire alături de coechipierii de la Rayo Vallecano la sfârșitul acestei luni. Din aprilie, încă 8 runde în La Liga. Însă va risca antrenorul Paco Jemez, în cursa dură și dificilă pentru evitarea retrogradării, cu un apărător de aproape 35 de ani fragil fizic și venit după o pauză atât de lungă?

4. MĂȚEL. A revenit la Dinamo Zagreb week-end-ul trecut, evoluând 90 de minute la 3-2 cu Lokomotiva. În precedentele două etape nu intrase deloc. "Nu-mi place că Mățel când e titular, când e rezervă, când e fundaș stânga, deși noi l-am pregătit pentru alt post...", s-a plâns Iordănescu de curând la Dolce.

MIJLOC: Sfîrșitul e al lor

5. MAXIM. Alex nu are loc în formația standard a lui Stuttgart. A treia partidă consecutivă pe bancă (3-3 cu Ingolstadt), jucând tot mai puțin: 24 de minute, 9 minute, și sâmbătă, mai rău: 0 minute! Are un singur meci complet în 2016 (de două ori în primul "11") și, fara vreun miracol, va prinde doar finalurile până la capăt în actuala stagiune a Bundesligii.

6. TORJE. Alt motiv de panică. A legat 5 întâlniri în 2016 ca titular la Osmanlispor, apoi a fost trecut pe tușă, lângă antrenor. De trei runde, apare numai în ultima jumătate de oră. Sâmbătă, 14 minute la 3-2 cu Bașakșehir. "Mă deranjează că Torje nu mai prinde echipa", a mărturisit selecționerul. Care se teme în cazurile lor: îi va fi foarte greu să-i motiveze și să-i aducă în formă la Euro.

Atacul e în formă

Selecționerul are și un motiv să zâmbească: atacul. Momentan, toți oamenii din ofensivă sunt în formă. În ultimul week-end, Stancu (Genclerbirligi) și Andone (Cordoba) au înscris iar, dar Rusescu (Osmanli) și Keșeru (Ludogoreț) au și ei un sezon foarte bun. Ultimul e golgeterul Bulgariei , cu 12 reușite, dintre care 5 în ultimele 9 runde.

158de minute a adunat în acest an Chiricheș la Napoli în Serie A (folosit două meciuri în ultimele 12 etape)

4 luniau trecut de la ultima partidă a lui Raț la Rayo Vallecano (90 de minute pe 7 noiembrie, la 2-1 cu Granada)

39de zile s-au scurs de când Torje nu a mai înscris la Osmanlispor (pe 5 februarie, la 4-0 cu Sivas)

URCARE

Bogdan Stancu
(Genclerbirligi)
Gol la 1-1 cu Galatasaray (83 de minute): 4 reușite în ultimele 3 etape (7 goluri în total)

Florin Andone
(Cordoba)
Gol la 1-2 cu Lugo (integralist): al 3-lea golgeter al Segundei Disivion (13 goluri)

Cosmin Moți
(Ludogoreț)
Gol la 3-1 cu Slavia (din penalty): 90 de minute pe teren, a ajuns la 4 reușite

STAȚIONARE

Raul Rusescu
Assist la 3-2 cu Bașakșehir (88 de minute): venea după 6 goluri în precedentele 5 etape

COBORÂRE

Dragoș Grigore
(Al Sailiya)
Autogol în Qatar, la 0-4 cu Al Gharafa. Joc foarte slab al stoperului "tricolorilor"

Lucian Sânmărtean
(Al Ittihad)
90 de minute, zero realizări în Arabia Saudită la 0-2 cu Al Wehda: din 4 februarie, niciun gol, niciun assist

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
chromophobia
chromophobia  •  15 Martie 2016, 14:18

Dragos Grigore e f.bun,sigur pe el.Si-a dat un tontogol...Nicolita e mic copil.Ala macar si-a dat cu Real Madrid dar asta si-a dat cu Al Girafa,Al Garoafa,Al Trandafira sau Al Mariei Ioanei...nu stiu cum se numeste exact echipa adversara

asc21
asc21  •  15 Martie 2016, 13:10

Pantilimon nu este o pierdere, cu el in poarta incasam mai multe goluri decat cu Tatarusanu. Pacat de Chiriches si Matel...

1581870215401957
Andronic Popovici  •  15 Martie 2016, 13:07

ala cu stele verzi pe pereti sa gasit de cine sa se lege ,il vrea pe actualul fcsebist in locul lui Panti in lot? bai *** de ce nu va faceti voi nationala voastra din comunele si satele invecinate cu "ciobanu "Bucur ,sau ai uitat ca Steaua din 1986 nu a fost formata nici pe departe din jucatori nascuti in Bucuresti, nu stiti cum se achizitionau atunci jucatorii la Steaua (cu arcanu) la armata .Steaua aceea ,nu este numai a voastra e a intregii tari ,vorba indragitului actor Calboreanu in Apus de soare , ea e a .... urmasilor urmasilor nostrii ,ai priceput.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează