FOTBAL  »  NATIONALA  »  UCRAINA - ROMÂNIA, AZI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Chivu a intrat în silenzio stampa: "Luaţi-mi banderola!"

Cristi Chivu, Chivu, Inter
Cristi Chivu, Chivu, Inter

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 mai 2010 00:00

Chivu anunţă silenzio stampa pentru un an de zile şi spune că e gata să renunţe la statutul de căpitan dacă cele două posturi sînt incompatibile.

Au trecut 6 zile de cînd ridica deasupra capului cel mai rîvnit trofeu pe care îl poate cuceri o echipă de club. Cristi Chivu a venit însă la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Ucraina afişînd mina unui om dezgustat, nu aerul fotbalistului fericit pentru cea mai recentă performanţă realizată.

A fost tot timpul încruntat, zîmbind doar în momentul în care translatorul ucrainean oferea răspunsuri foarte lungi jurnaliştilor locali. A vorbit scurt şi s-a enervat cînd discuţia a mers către campionatul intern. Apoi, la final, a spus sec: "Am acceptat să vorbesc după un an, aşa se va întîmpla şi în viitor!".

Apoi, la finalul conferinţei, şi-a continuat duelul verbal. "Am discutat acum pentru că am fost rugat, nu o să o mai fac iar!". "De ce? Doar tu eşti căpitanul naţionalei, reprezinţi echipa României". "Dacă vreţi, renunţ la banderolă!". Şi a plecat la fel de încruntat spre cameră. Totul s-a petrecut cînd ieşea din sala de conferinţe.

- Cristi, deşi ai reuşit un sezon fantastic cu Inter, nu arăţi deloc ca un om fericit!
- Rămîn un om normal. Şi ca sportiv, şi ca persoană. Nu s-a schimbat nimic, chiar dacă am reuşit să cuceresc aceste trofee. Am făcut-o şi înainte, deci nu văd de ce m-aş schimba. Nu sînt nici mai bun, dar nici mai rău ca înainte, doar mai împlinit profesional.

- Toată lumea te vede ca un salvator al "naţionalei", jucătorul de care se leagă speranţele unei noi calificări la turnee finale!
- Aş vrea ca toţi jucătorii de la lot să simtă o asemenea "povară". Mi-aş dori ca şi mai mulţi jucători români să cîştige Liga Campionilor. Trebuie să înţelegem că reprezentăm ţara, numai aşa vom obţine performanţe şi la echipa naţională.

- Selecţionerul te-a lăudat pentru că nu ai acceptat să ai o zi liberă faţă de colegii tăi!
- Sînt la fel ca ceilalţi, m-am supus programului stabilit. Am primit o telegramă de convocare şi am venit cum era stabilit!

- Te simţi obosit după sezonul încărcat cu Inter?
- Cu toţii sîntem obosiţi, am avut foarte multe partide în acest an. Avem aceste trei meciuri importante de jucat, abia apoi sezonul va fi încheiat!

"Ca şi echipă, n-avem valoare!"
- De ce crezi că individual, la cluburi, obţineţi performanţe importante, iar la echipa naţională nu ne calificăm la turneele finale?
- Fotbalul e un joc de echipă, nu e tenis! Fiecare dintre noi e responsabil de ceea ce face la club şi poate la lot nu am devenit o familie. Încercăm asta acum cu Răzvan, cu toţi cei din jurul nostru. Valoarea o dă echipa, nu un singur om! Trebuie să acceptăm realitatea şi să o spunem direct: n-avem valoare, d-aia stăm acasă! Sperăm însă ca lucrurile să se schimbe!

- Ce vei face pe timpul Campionatului Mondial?
- Voi sta acasă şi mă voi uita la televizor! Ce putem face?

- Nu îţi va fi greu văzîndu-ţi colegii de la echipa de club acolo?
- Să butonezi telecomanda şi să schimbi canalele nu e deloc greu!

"Campionatul intern e «superb»!"
- Cum ţi s-a părut acest sezon din Liga întîi?
- Vouă vă place? De un an de zile am refuzat să mai vorbesc despre asta! Vi se pare normal în ce s-a transformat campionatul românesc? E un campionat «superb»! Cînd am spus acum un an că avem un fotbal bolnav, am fost criticat, însă mulţi îmi dau acum dreptate! Sincer, mă uit la meciuri, îmi place să văd jucători români, îmi place să văd stadioane şi doar atît! Restul nu-mi mai place!

"Trebuie să învăţăm să fim o echipă, performanţele la echipa naţională aşa se fac! Individual stăm bine, dar doar atît!"
Cristi Chivu, căpitan România

69 de selecţii şi 3 goluri are Chivu la echipa naţională a României, pentru care a debutat în 1999

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
 •  29 Mai 2010, 19:16

ia vazut cineva nasul? ca nu pot sa ajung

 •  29 Mai 2010, 17:31

Chivu,esti penibil,ai facut de ras o tara intreaga!Ai fost cel mai slab jucator de pe teren,Mourinho isi punea mainile in cap cand te vedea cum jucai.Nu meriti acea cupa,esti singurul din lot care nu o merita,asa ca mai supara-te odata si da-o inapoi.

alex__
alex__  •  29 Mai 2010, 15:54

Jucatorii de la nationala au valoare , antrenorul Razvan Lucescu are valoare si cu totii merita respectati. Presa sta gata sa dezvolte scandaluri sa critice jucatori . Jucatorii si antrenorii din romania sunt plictisiti cu tot felul de subiecte care nu au nici o legatura cu fotbalul. Cautati sa nu mai plictisiti jucatorii si sa gasiti subiecte interesante cand intrebati orice jucator ca altfel el va intoarce spatele la fel cum a facut Chivu.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează