FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cifrele lui Piţi » Abacul mandatului "Piţurcă 3": 26 de debutanţi în 28 de meciuri, un singur cartonaş roşu!

Articol de , - Publicat duminica, 24 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 noiembrie 2013 20:22

Selecţionerul l-a folosit cel mai mult pe Torje, i-a promovat pe Chiricheş şi Maxim, însă 5 din cele 7 victorii oficiale au fost obţinute cu pitici: Andorra, Estonia şi Luxemburg!

Ratarea calificării la CM şi iminenta schimbare a conducerii FRF au înteţit discuţiile privitoare la plecarea lui Piţurcă. Selecţionerul, revenit la "naţională" în august 2011, a prins finalul campaniei de calificare la Euro şi, integral, preliminariile CM 2014.

Cum fanii "naţionalei" au iscat dezbateri aprinse, pe gsp.ro, referitoare la mandatul "Piţurcă 3", Gazeta vă prezintă cele mai interesante cifre ale actualei şederi a antrenorului.

Victorii cu pitici
Din cele 16 "oficiale", "tricolorii" au cîştigat doar 7! Două cu Andorra, două cu Estonia, unul cu Luxemburg. Singurele succese cu ecou sînt 1-0 la Istanbul şi 3-0 cu Ungaria.

596131-caseta-piturca.jpg

Torje, cel mai folosit!
"Preferatul" selecţionerului a fost Gabi Torje. Mijlocaşul dreapta a strîns 26 de selecţii de la meciul cu San Marino, cînd Piţi a revenit pe bancă. A lipsit în doar două partide: cu Franţa (0-0) şi Turkmenistan (4-0)!

Promovaţi: Chiricheş, Pintilii, Maxim!
În acest mandat, la "naţională" au debutat 26 de fotbalişti. Printre ei, 5 nume de bază: Chiricheş, Pintilii, Maxim, Grozav, Măţel şi Chipciu!

ALTE BORNE
- 1 este numărul cartonaşelor roşii primite de "tricolori" în noul mandat: eliminarea lui Lazăr de la Atena!
- 1 este numărul meciurilor jucate de Sînmărtean în actualul mandat, la fel ca Strătilă şi Nicoară
- 9 goluri a înscris Gabi Torje de la revenirea lui Piţurcă; pe doi e Marica, 8 reuşite
- 30 de jucători a utilizat Piţurcă în cele 12 meciuri oficiale din campania pentru CM
- 63 de fotbalişti a folosit selecţionerul în cele 28 de meciuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
redsef2005
redsef2005  •  25 Noiembrie 2013, 09:52

"Nume de bază" nu se potriveşte în nici un fel lui Maxim, Grozav sau Chipciu, folosiţi foarte puţin sau aproape deloc! Iar misiunea lui Piţi era extrem de clară, "să formeze o echipă de perspectivă pentru Euro 2016"; dacă aborda preliminariile doar cu jucători gen Măţel, Chiricheş, Torje, Maxim, Grozav, Marica, chiar şi hulitul Stancu, nu avea parte în nici un caz de criticile de acum! Din păcate, cu toţii am văzut că selecţionerul nu a renunţat la bătrânii şi/sau plafonaţii Goian, Raţ, Lobonţ, Cociş, Tănase, Nicoliţă ş.a.m.d. Ai vreo perspectivă cu ăştia? Şi, mai important, Naţionala a jucat ceva fotbal de doi ani încoace? Răspunsul e un "NU" categoric la ambel

goghe
goghe  •  24 Noiembrie 2013, 15:25

Promovaţi: Chiricheş, Pintilii, Maxim! În acest mandat, la "naţională" au debutat 26 de fotbalişti. Printre ei, 5 nume de bază: Chiricheş, Pintilii, Maxim, Grozav, Măţel şi Chipciu! Alo gesepeul!!! Adica restul de debutanti nu au fost promovati??? si alea 5 nume de baza sint ... 6 ... nici sa numarati nu mai sinteti in stare cind scrieti la comanda .......

torque07
torque07  •  24 Noiembrie 2013, 10:14

Si din nou GSP instiga scandal. "5 din cele 7 victorii oficiale au fost obţinute cu pitici", "- 1 este numărul meciurilor jucate de Sînmărtean în actualul mandat" la chestia asta chiar nu-i inteleg rostul. O fi sanmartean vreun cristiano ronaldo? Da un articol in care sa comparati campionatul grec cu cel roman nu? Un articol in care sa scrieti sansele Romaniei de a ajunge la baraj inainte sa inceapa campania de calificare nu? Un articol unde sa criticati sitemul de juniori din Romania nu? Un articol in care sa spuneti conditiile din ligile infeioare si interesele echipelor mai mari de a merge sa vada jucatori tineri din liga a 4a a 3a? 800 DE ART CU PITURCA SI DEMISIA LU

Vezi toate comentariile (4)
Comentează