FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Cinci secrete din castelul ”tricolorilor” de la Chapelle-en-Servale și cum l-a luat Belodedici peste picior pe selecționer: ”Nea Puiu, îți trebuie butoaie pentru murături?!” :)

Articol de , , - Publicat miercuri, 08 iunie 2016 00:00

Conducerea FRF și, cu precădere, selecționerul Anghel Iordănescu au transformat într-o adevărată obsesie pe perioada Euro strategia de a nu scăpa către presă nicio informație din buncărul de la hotelul "Mont Royal", unde sunt cazați "tricolorii".

"De dimineața până seara, șefii federației petrec foarte mult timp pe telefoane pentru a monitoriza personal ceea ce apare pe site-urile ziarelor și televiziunilor cu referire la echipa națională", spun surse apropiate reprezentativei. Și punctează că "selecționerul le repetă obsesiv jucătorilor să aibă mare grijă la discuțiile cu jurnaliștii și le reamintește că sunt prevăzute amenzi consistente pentru cei care încalcă consemnul tăcerii în raport cu presa. Iordănescu se enervează teribil pentru orice scapă dincolo de banalitățile de la acțiunile oficiale".

Cu toate astea, știrile de culise din tabăra naționalei ies frecvent dincolo de zidurile hotelului din Chantilly. Cele mai noi țin de rigurozitatea și nemulțumirile Generalului manifestate în primele zile petrecute în Franța sau de programele de timp liber ale oamenilor din adminsitrație.

1. I-a cerut lui Moraru să-i facă rost de porți mobile

Între cele două antrenamente desfășurate marți, selecționerul a fost nervos pentru că-i lipsesc elemente importante pentru antrenamente și refacere. Lui Țețe Moraru, antrenorul portarilor, aproape că i-a impus să se ocupe personal ca la teren să apară porți mobile, necesare la miuțe!

Apoi a reproșat conducerii că "naționala" nu are la dispoziție patru butoaie speciale folosite pentru recuperarea jucătorilor. E vorba despre niște recipiente în care fotbaliștii stau în gheață până la nivelul coapselor, procedură utilizată la o refacere accelerată după efortul depus la antrenamente. Culmea e că butoaiele respective se află pe inventarul de la Mogoșoaia, dar n-au fost transportate în Franța!

Prinzând din zbor discursul lui Iordănescu pe terasa de la "Mont Royal", Belodedici a tratat cu umor momentul, având o replică amuzantă la adresa selecționerului: "Da' la ce-ți trebuie butoaie, nea Puiu? Pentru murături?!".

2. "Tricolorii" mârâie din pricina meniului

Jucătorii au început să strâmbe din nas la meniul găsit la "Mont Royal". Alături de "națională" nu se află vreun bucătar, nici cel vechi, Yalcin Cadâr, nici chef-ul nou, Cezar Munteanu, așa că de mâncare se ocupă în totalitate gazdele "tricolorilor".

"Sunt multe supe gen cremă, care nu plac decât la foarte puțini internaționali, și lipsesc porțiile individualizate, cu toate că, din motive de greutate sau medicale, sunt cel puțin doi băieți care ar trebui să stea măcar câteva zile departe de bufetul servit la liber", explică insideri GSP.

3. Nu-i scoate din hotel de teama atentatelor

Primele zile petrecute în Franța au însemnat doar antrenamente și odihnă. Singurul drum străbătut e cel între hotel și teren. Iordănescu nu are de gând deocamdată să-i scoată pe jucători din acest ciclu, cu o eventuală ieșire la o plimbare sau o după-amiază cu program mai lejer. El ține cont și de recomandările organizatorilor ca echipele să fie expuse cât mai puțin în perimetre greu de controlat de forțele de securitate, gen parcuri sau magazine.

Cu toate acestea, e posibil ca măcar câțiva fotbaliști să meargă la sfârșitul săptămânii la inaugurarea Casei României de la Paris, eveniment la care va participa și premierul Dacian Cioloș. Acesta și-ar fi manifestat dorința să aibă o întâlnire cu "tricolorii" înainte de partida cu Franța.

4. Generalul nu-i primește la antrenamente pe oamenii din CEx

Ieri a fost o zi specială pentru oficialii din Comitetul Executiv prezenți în Franța. Au mers într-o vizită la Palatul Versailles, unul dintre locurile cele mai căutate de turiști. În rest, Krenek, Brașoveanu și compania își umplu deseori timpul cu miuțe disputate pe terenul din Orry-la-Ville, acolo unde se pregătesc zilnic și "tricolorii".

Iordănescu le-a interzis celor din CEx să asiste la ședințele de pregătire ale naționalei de teamă ca, dinspre aceștia, să nu "transpire" date de la antrenamentele secretizate ale lui Tata Puiu.

5. Burleanu dă masă mare la "Lido"

Oamenii din administrația FRF au fost deja informați că, duminică seara, președintele Burleanu îi invită la cabaretul "Lido" din Paris, una dintre locațiile exclusiviste din capitala franceză. Deschis în 1946 pe Champs-Elysees, stabilimentul a găzduit de-a lungul anilor nume grele din show-biz în spectacolele glamour aflate pe afiș, alături de Bluebell Girls, așa cum sunt cunoscute dansatoarele de la "Lido": Edith Piaf, Johnny Halliday, Maurice Chevalier, Marlene Dietrich, Elton John sau Dalida.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  08 Iunie 2016, 11:40

...torque ...sa nu exageram ...

torque07
torque07  •  08 Iunie 2016, 09:30

Ce ati patit amatorilor? Va zgariati ca nu va lasa Iordanescu sa scrieti? Vai de capul vostru a facut Belodedici o gluma si repede in articol. Mie mi-ar fi rusine ca ziarist sa scriu asa ceva...insa am inteles ca voi nu sunteti ziaristi. Face bine Iordanescu. Orice cuvant il scrieti in asa fel incat sa faceti scandal. AMATORILOOOR!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close