FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICALUL ROMÂNIA - ARGENTINA A PICAT!

Cine inaugurează Naţional Arena? Amical cu Uruguay, Portugalia sau superturneu cu echipele bucureştene?

Cristiano Ronaldo e starul portughezilor Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo e starul portughezilor Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2011 11:52

Argentina şi-a demis selecţionerul şi a anunţat că nu mai face deplasarea la Bucureşti pentru amicalul cu România.

Partida care urma să aibă loc pe 10 august şi să inaugureze cel mai modern stadion din România, Naţional Arena, are mari şanse să nu se dispute sau ca sud-americanii să vină cu echipa a doua. Dacă nu se vor prezenta, argentinienii vor trebui să achite despăgubiri de aproape 1 milion de euro!

Cu doar două săptămîni înaintea marelui eveniment, Mircea Sandu are şanse mici să mai găsească un adversar puternic. Italia şi Spania au programat un amical la Bari, Germania înfruntă Brazilia, Franţa joacă împotriva chilienilor, iar  Anglia cu Olanda. Nici Moldova nu mai e o variantă, vecinii noştri avînd programat un amical cu Cipru. :D

Cum cel mai ieftin bilet costă 50 de lei, fără alte taxe, FRF e obligată să organizeze un eveniment pe măsură, mai ales că s-au vîndut peste 30.000!

Ce variante există:

Uruguay - Cea mai în formă echipă de pe continentul sud-american nu are programat un amical pentru 10 august. Uruguayenii au cîştigat ultima ediţia recent încheiată a Copei America şi au evoluat în semifinalele Campionatului Mondial din 2010. Printre vedetele lor se numără Diego Forlan, Luis Suarez şi Edinson Cavani. România are însă deja un amical programat cu România la începutul lui 2012. FRF a achitat deja o parte din bani şi ar putea solicita federaţiei sud-americanilor ca întîlnirea să se dispute mai devreme.

Portugalia - Lusitanii au programat un amical cu Luxemburg, dar Mircea Sandu a trimis o scrisoare rugîndu-i pe portughezi să-l amîne. "Sîntem dispuşi să plătim şi despăgubiri luxemburghezilor şi să plătim toate costurile pentru ca Portugalia să vină la Bucureşti", a declarat în această dimineaţă Mircea Sandu.

Real Madrid/Barcelona - Ambele echipe îşi termină turneele de pregătire pe 6 august, cînd madrilenii se întorc din China, iar catalanii din SUA. Problema ar fi Supercupa Spaniei, finală în care cele două echipe se vor înfrunta. Prima manşă este pe 14 august, la doar patru zile distanţă de deplasarea în România. Organizarea unui astfel de amical ne-ar costa aproximativ 1,5 milioane de euro.

Super turneu - Cum FRF a reintrodus cuplajele din acest sezon, Naţional Arena ne-ar putea oferi un mic preview la inaugurare. După modelul TIM Cup din Italia, cînd rivalele Juventus, Inter Milano şi AC Milan se înfruntă într-un turneu amical, s-ar putea organiza o întîlnire de zile mari între naţionala României şi cele trei mari cluburi bucureştene: Rapid, Steaua şi Dinamo.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (18)
gio1
gio1  •  27 Iulie 2011, 00:01

Un mini turneu, nationala, rapid, steaua si dinamo ar fi chiar misto !

phenomeno1709
phenomeno1709  •  26 Iulie 2011, 19:18

impotriva generatiei de aur

lalau
lalau  •  26 Iulie 2011, 13:38
Postat de 1947fcsb pe 26 Iulie 2011, 11:27

Romania-Germania Romania-Olanda Germania cu Olanda sunt cu siguranta in top3 la ora actuala in lume, au numai jucatori cunoscuti si foarte buni si intr-adevar lumea ar vrea sa ii vada. Portugalia nu este o super echipa si le vor lipsi si lor vreo 4 jucatori pentru meciul cu Barcelona iar cu Franta avem oficial in cateva luni. sau Romania-ALL STARS (Hagi, Popescu, Zidane, Figo, Ronaldo,...) Cred ca nu sunt foarte greu de chemat, nu au nici meciuri de jucat si nici nu trebuie sa dai prea multi bani pentru a-i aduce.

Sincer eu cred ca Romania-Spania se poate juca pe National Arena. Romania va juca in galben iar Spania in rosu evident.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează