FOTBAL  »  NATIONALA  »  COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2

Marca, elogiu pentru Ianis Hagi: „Atunci s-a trezit România, iar selecționerul Columbiei a reacționat”

Ianis Hagi între jucătorii columbieni, foto: Ionuț Iordache / GSP +16   FOTO
Ianis Hagi între jucătorii columbieni, foto: Ionuț Iordache / GSP

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 09:32 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 17:55

România a pierdut amicalul cu Columbia, scor 2-3, pe Metropolitano, iar cotidianul madrilen Marca a stat cu ochii pe această partidă și a stabilit concluziile. Deși a fost condusă cu 3-0, România s-a trezit pe final și a înscris de 2 ori.

Jurnaliștii spanioli au făcut o „radiografie” a meciului și au remarcat un „tricolor”. Ianis Hagi (25 de ani) a intrat pe teren în minutul 56, după ce l-a înlocuit pe Mihăilă (24 de ani), acesta fiind momentul în care „tricolorii” au revenit în joc conform cotidianului spaniol.

Viorel Moldovan, fără menajamente după Columbia - România: „Depășiți la toate capitolele”
ROMÂNIA
Viorel Moldovan, fără menajamente după Columbia - România: „Depășiți la toate capitolele”

Marca l-a remarcat pe Ianis Hagi: „Fiul legendarului Gică Hagi”

Spaniolii au urmărit cu atenție amicalul dintre Columbia și România și au făcut o analiză amplă a meciului, după ultimul amical pe care selecționata lui Lorenzo l-a disputat în Europa:

„Deși mulți au crezut că naționala Columbiei va testa anumiți jucători în meciul cu România, în cele din urmă a evoluat cu echipa de bază.

Astfel, Columbia a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere. În minutul 56, la scorul de 2-0 pentru Columbia, Ianis Hagi a intrat pe teren. Este nimeni altul decât fiul legendarului Gică Hagi, cel care a marcat împotriva Columbiei la Cupa Mondială din 1994, care a avut loc în Statele Unite ale Americii.

Atunci a fost momentul când s-a trezit România, iar Nestor Lorenzo a reacționat și a făcut câteva modificări în echipă”, a notat Marca.

Pentru România urmează partidele amicale cu Bulgaria și Liechtenstein, care vor avea loc pe 4, respectiv 8 iunie. Sunt ultimele partide înainte de EURO 2024, acolo unde „tricolorii” se află în grupa E, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina, ultima națională calificată.

Când mi s-a propus această confruntare, am acceptat-o imediat. Știam ce urma să întâlnim, o forță mondială, echipă completă, cu tehnică individuală foarte bună, forță, viteză, cultură tactică, pentru că mulți fotbaliști joacă în Europa, vorbim despre o echipă completă. Nu întâmplător a bătut Germania, Spania, Brazilia.

Pentru noi a fost un test util, de maturitate. Le-am cerut băieților să jucăm dezinvolt, să învățăm din astfel de momente. Am schimbat foarte mult, am dat minute, am vrut să vedem mai mulți jucători, am experimentat anumite lucruri. Mă bucur că echipa nu a cedat, că de fiecare dată nu renunță, dă tot ce are mai bun, indiferent de moment.

- Edward Iordănescu, selecționerul României

VIDEO. Columbia - România. Ianis Hagi, declarații la finalul meciului de la Madrid

Citește și alte știri:

Ce a spus selecționerul Columbiei, după duelul cu România: „Ne-a solicitat”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Ce a spus selecționerul Columbiei, după duelul cu România: „Ne-a solicitat”
Concluzia starului de la Liverpool după jocul contra României: „S-a văzut în repriza a doua”
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Concluzia starului de la Liverpool după jocul contra României: „S-a văzut în repriza a doua”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
bunicu
bunicu  •  28 Martie 2024, 06:41

La meciul următor să joace numai Hagi și Man restul echipei nu contează ei sunt salvatorii fotbalului românesc totul e vrăjeală ieftină. Dă doamne să joace bine dar dacă nu rezistă să vedem atunci laude și mai este ceva Hagi senior mai crede că va lua mai mulți bani pe el asta e finalul discuției.

mishu_74
mishu_74  •  28 Martie 2024, 02:55
Postat de cipinho79 pe 27 Martie 2024, 11:28

pana la urma Romania a dat 2 goluri Columbiei in timp ce Spania a pierdut la zero. eu pe Ianis Hagi nu pot sa-l inteleg de ce-si iroseste cariera sa fie rezerva neutilizata in strainatate, in loc sa joace titular in liga 1 ?

pentru ca antrenamentele in strainatate, plus cateva minute pe meci conteaza mai mult decat meciuri intregi jucate in liga 1 in ro. e pe plus

Misu1950
Misu1950  •  27 Martie 2024, 16:07

Sunt si la Marca jurnalisti si "jurnalisti"...Pai sa scrii ca antrenorul columbian a luat masuri facand schimbari de "frica" ca a intrat Ianis mi se pare penibil...Eu sunt convins ca daca pe Ianis l-ar fi chemat Ianis Ionescu, ar fi stat un an pe tusa din cauza unei accidentari si dupa asta, in tot anul urmator, ar fi adunat minute jucate cat in 3 meciuri, nu prindea nici o selectie in lotul largit al vreunei echipe nationala...Darmite titular!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează