FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

VIDEO Conferință de presă cu Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu, înaintea meciului România - Israel: „Doar așa vom ajunge la EURO”

Conferința de presă cu Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu, înaintea meciului România - Israel
Conferința de presă cu Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu, înaintea meciului România - Israel

Articol de , , - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 12:31 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 13:37

Edi Iordănescu, selecționerul României, a susținut azi conferința de presă premergătoare meciului cu Israel, alături de mijlocașul Nicolae Stanciu.

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

VIDEO. Conferință de presă cu Edi Iordănescu și Nicolae Stanciu, înaintea meciului România - Israel

Declarațiile lui Edi Iordănescu

  • „Vom încerca să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut, dar nu vom subestima Israelul, are mulți jucători cu meciuri în cupele europene. Vom da totul, cred că suntem pregătiți”
  • „Am văzut multe lucruri bune la naționala Israelului, îmi place că antrenorul a impus niște principii. Bineînțeles, calitatea individuală a jucătorilor este la un nivel înalt, mai ales când vorbim de Solomon, dar el nu e singurul”
  • „Vom avea un stadion plin. Suntem departe de calificare, vom avea în față momente dificile în acest meci, astfel că suporterii vor fi extrem de importanți pentru noi”
  • „Suntem în fața unui moment important, dar suntem departe de obiectiv. E un joc cheie, dar nu decisiv. Îmi doresc bucurie, nu vrea să văd întristare. Îmi doresc mai mult ca oricând ca echipa să fie limbede în decizii, și miza să nu e umbrească deciziile. Avem o datorie față de noi, față se suporteri, ca după mulți ani să facem un pas către o calificare mult așteptată”
  • „O să vorbesc mai mult despre ce suntem noi și mai puțin despre adversar. Adverarul are experiență, fotbalul israelian e într-un progres accelerat”
  • „Raportându-mă exclusiv la echipa națională, suntem pe un drum corect. Suntem însă departe de calificare acum. Am mare încredere în acest grup, individual și colectiv. E un grup format după o anumită idee. Dacă fac o paralelă între ce era acum un an și 8 luni și ce e acum, pot spune că suntem o echipă mult mai unită. Jucătorii se pun mai mult în slujba echipei, încrederea și spiritul sunt la alt nivel. Avem jucători talentați, dar grupul e pe primul loc. Încă suferim la nivel de exprimare, îmi doresc mult mai mult și știu că acest grup poate mai mult”

Edi Iordănescu: „După mulți ani, se pare că ne îndreptăm spre o calificare. Asta înseamnă că deciziile au fost bune”

  • „Eram la început de mandat la remiza cu Israel din meciul amical. Încercam să îi cunosc pe băieți, să văd unde pot să intervin. Acum, contextul este altul. După mulți ani, se pare că ne îndreptăm spre o calificare. Asta înseamnă că deciziile au fost bune. Vom avea doar 3 antrenamente cu tot grupul. Suntem într-un alt context, jucăm acasă, avem publicul alături de noi”
  • „Am informații că se va juca cu casa închisă. Suporterii români așteptau un asemenea moment, sperăm să ducem munca la capăt și să ne calificăm. Cred cu tărie în această calificare”
  • „Sunt băieți cu ceva probleme, nu pot spune nici că nu ne putem baza pe ei, nici că sunt la sută la sută. S-au făcut eforturi să fie recuperați, ne dorim ca la ora jocului să fie tot grupul valid. Mai avem timp până la meci, mai avem antrenamentul oficial”
  • „Sunt ani în care am suferit, calificări ratate, eu am considerat că am pierdut multe din reperele pe care naționala le avea. Poate am luat măsuri categorice care nu mi-au plăcut, dar sunt pregătit pentru asta și îmi asum. Am avertizat, apoi am arătat ă nu glumesc cu ce vorbesc. Dacă avem un grup care arată unitate, înseamnă că au fost decizii bune”
  • „Pregătim meciul la victorie, e spiritul pe care vreau să îl transmit. Am dovedit că nu cedăm, am avut un meci problematic în Elveția, dar echipa a dat tot și fotbalul ne-a răsplătit. Avem nevoie mare de aceste 3 puncte, dar orice s-ar întâmpla, vom merge înainte”
  • „Procesul de selecție înseamnă evoluție, dezvoltare, desfășurare. Dacă adunăm toți antrenorii României, nu știu dacă doi vor face aceeași selecție. Decizia e doar a mea și îmi asum. Tatăl meu e cel mai titrat antrenor din istoria naționalei și probabil și el ar fi făcut alt lot”

Iordănescu: „Orice jucător nou venit acum era un factor de risc”

  • „Erau și alte nume care puteau fi altături de noi, dar focusul meu e doar pe grupul de acum. Să ne concentrăm pe ce este aici. Și forma de moment este un element foarte important, ținem cont, dar a mers atenția mea și către istoricul jucătorilor la echipa națională. Vreau continuitate, omogenitate, de aceea ne-am uitat și la istoricul lor”.
  • Tot timpul i-am presat pe băieți să dea totul la club, să evolueze. Avem și noi jucători în Serie A, în La Liga, care încă nu sunt ancorați bine acolo. Să vin eu acum și să le frânez ascensiunea nu ar fi corect. Avem răbdare cu ei. Jucătorii care au trecut prin momente importante sunt ceea ce aveam nevoie acum. Orice jucător care venea acum era un factor de risc, asta nu înseamnă că nu au ușa deschisă. Au fost schimbări puține de la o acțiune la alta, iar când au fost, au venit jucători tineri”
  • „Am convingerea că echipa națională poate să fie o locomotivă pentru fotbalul românesc. Am urmărit cu emoție meciurile echipelor românești în cupele europene”
Edi Iordănescu are un mare semn de întrebare înainte de România - Israel » Luptă în 4 pentru un post problematic
România - Israel
Edi Iordănescu are un mare semn de întrebare înainte de România - Israel » Luptă în 4 pentru un post problematic
  • „Spre deosebire de adversarii noștri, noi nu avem echipe în grupele cupelor europene, asta e realitatea în momentul de față”
  • „Mai avem lupte de dat, trebuie să corectăm lucrurile mai puțin bune. Vreau entuziasm, încredere”
  • „Pot să spun că am fost în contact cu jucătorii, i-am sfătuit să aleagă [transferurile] pe baza unei analize complexe. A fost alegerea lui Alibec, depind lucrurile și de familie, și de alte lucruri. Dacă am apelat la anumiți jucători, înseamnă că am încredere în ei”
  • „Avem mintea clară, limpede și știm mai bine ca niciodată unde vrem să ajungem, și anume la EURO”.
  • Când nu suntem în zona de resemnare, se deschide ușa către progres. Eu sunt alături de ei zi de zi și pot face comparații între cum am fost și cum suntem. Dacă vom crește nivelul exprimării și șansele de calificare cresc”
  • „Semne de întrebare încă mai sunt, mai avem antrenamente și aștept până în ultimul moment să văd ce semnale primesc. Vrem să fim extrem de inspirați în deciziile pe care le luăm. Sunt suficiente semne de întrebare”

Ce a declarat Nicolae Stanciu

  • „Am trecut prin multe la echipa națională. Acum o să încerc să vorbesc doar despre perioada cu Mister. Nu am pierdut niciun meci la acțiunile la care am fost prezent. Forța grupului e mai mare ca niciodată, în ultimii 8 ani. Încrederea în noi și în staff ne-a făcut să ajungem aici. Am arătat în Kosovo că ne putem bate în mocirlă, în Elveția că putem să revenim”
  • „A mai fost Arena plină, dar acum fanii vin pentru noi. Trebuie să le oferim ceva, pentru că am rămas datori în ultimii ani. Sper să fie alături de noi, cum au fost de la începutul preliminariilor. Am jucat cu Spania, Germania, fanii au venit mai mult pentru echipele adverse, acum cred că vin pentru noi”
  • „Nu cred că există o favorită în acest meci, nu e o diferență imensă. Au o națională bună, cu jucători la echipe mari din Europa. Toată lumea e conștientă că vom face un pas mare spre calificare cu o victorie”
  • „Nu vreau să vorbesc despre echipa de club, respect echipa națională și nu vreau să vorbesc despre altceva acum”
S-au deschis casele de bilete de la Arena Națională, înainte de România - Israel » Oficialii FRF se așteaptă ca ultimele 6.000 de tichete să fie epuizate
ROMÂNIA - ISRAEL
S-au deschis casele de bilete de la Arena Națională, înainte de România - Israel » Oficialii FRF se așteaptă ca ultimele 6.000 de tichete să fie epuizate
  • „Îmi asum faptul că în trecut nu au fost rezultatele pe care le-am dorit. Acum suntem la jumătatea drumului, trebuie să rămânem la fel de concentrați, de uniți, doar așa vom ajunge la EURO”
  • „Ne dorim să câștigăm fiecare meci. Suntem o națională care vrea să joace un fotbal ofensiv. Vom vedea cât ne va permite și adversarul. Ne gândim doar la cele 5 puncte, nu la altceva. Veți vedea o națională curajoasă, cu personalitate și încredere”
  • „Cu o calificare vom ridica nivelul fotbalului românesc. Nu avem echipe în grupele cupelor europene, noi am rămas ultima speranță”
  • „Din punctul meu de vedere, nu e o diferență mare între echipe. E important ce a pregătit Mister, ce simțim noi”
  • Înaintea acestei campanii am avut o discuție cu grupul, au înțeles toți ce înseamnă această campanie. Au ajuns și ei la o maturitate fotbalistică. Au trecut deja 4 ani de la semifinala pe care au jucat-o la EURO. S-au maturizat, joacă la echipele de club. Suntem dispuși să facem multe unii pentru alții, atât pe teren, cât și în afara lui. Mare câștig e că, împreună cu Mister, am creat o familie”.

Programul de azi al „tricolorilor”: 

  • ora 12:30 – conferință de presă România, la CNF Buftea 
  • ora 17:00 – conferință de presă Israel, la Arena Națională 
  • ora 17:30 – antrenament Israel, la Arena Națională (primele 15 minute deschise presei) 
  • ora 19:00 – antrenament România, la CNF Mogoșoaia (primele 15 minute deschise presei)

Citește și:

Gică Popescu, în locul lui Adrian Mutu! Începe de mâine
PLECARE
Gică Popescu, în locul lui Adrian Mutu! Începe de mâine
Ioan Becali a numit singurul român care va reuși într-un campionat de top din Europa: „Cred în el!”
FARUL
Ioan Becali a numit singurul român care va reuși într-un campionat de top din Europa: „Cred în el!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (7)
parachioara5
parachioara5  •  08 Septembrie 2023, 14:21
Postat de valentindragobete pe 08 Septembrie 2023, 13:43

Nu înțeleg ce cauți tu p-aici, ești prost de prost... ca să zic așa!

...bai cast ...de ce esti tu cast ?...vrei sa canti in cor ?...ratatule ...

parachioara5
parachioara5  •  08 Septembrie 2023, 14:17

Edy are dreptate cand spune ca o sa dea totul ...o sa dea 3 puncte Israelului si cu asta a dat totul ...

klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  08 Septembrie 2023, 14:16

Bla-bla-bla, bla-bla, bla-bla-bla-bla, bla. Caricaturi ...... habarnisti.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează