FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cosmin Contra critică nivelul din Liga 1: „Campionatul din România este slab!”

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de , - Publicat luni, 17 iunie 2019 11:40

Cosmin Contra, selecționerul României, spune că nu are de unde să aleagă jucători de calitate din Liga 1 considerând că întrecerea internă e sub așteptările sale.

Selecționerul echipei naționale, Cosmin Contra, a antrenat în L1 la Petrolul și Dinamo, reușind să câștige Cupa României cu „lupii” și Cupa Ligii cu „câinii”. De pe 22 septembrie 2017 este antrenorul primei reprezentative, iar în ultima vreme s-au înmulțit criticile referitoare la selecția făcută de acesta.

Contra a explicat la TV Telekom Sport cum vede lucrurile în acest moment.

Campionatul din România este slab! Dar nu numai că este slab, noi avem o problemă şi din cauză că în ultimii ani echipele din România nu au mai ajuns în competiţiile europene, în grupe cel puţin.

E greu, dacă nu joci la un nivel internaţional, să te baţi cu echipe puternice, cu jucători puternici, e clar că echipa naţională are de suferit. Experienţa acumulată la nivel internaţional îl ajută pe jucător în momentul când vine la echipa naţională, iar noi, în ultimii ani, nu am avut acest ajutor”, spune antrenorul.

Selecţionerul a explicat şi care este diferenţa dintre aşteptările fanilor şi realitatea de la echipa naţională:

„Lumea se aşteaptă să jucăm ca Barcelona, dar nu putem să jucăm ca Barcelona în momentul de faţă. Şi eu mi-aş dori să jucăm ca Barcelona, şi eu mi-aş dori să jucăm ca o echipă foarte puternică, să câştigăm toate meciurile cu 3-0 şi să stau liniştit pe bancă!

Sperăm ca pe viitor tot mai mulţi jucători din aceşti tineri să facă pasul spre echipe ca Ajax, să joace în competiţiile europene şi vor veni cu o altă încredere la echipa naţională, cu altă mentalitate. Echipa naţională va creşte în valoare şi vom avea şi rezultate”

32.500 € este salariul lunar pe care-l primește Contra de la federație 

„Nu ai branduri, nu ai echipe, oraşele puternice în Liga 1. Managementul e foarte slab, automat e neatractiv şi atunci ne plângem că oamenii nu vin pe stadioane!” Ionuț Lupescu

„Încerc să aleg jucătorii ce cred eu că pot să mă ajute în anumite momente sau în meciuri. Aş vrea să mulţumesc pe toată lumea, aş vrea să ascult părerile tuturor şi să le iau în considerare, dar niciodată nu pot să fiu de acord cu răutăţile care se creează și se spun despre mine” Cosmin Contra, antrenor echipa națională

Citește și:  

Cosmin Contra vede un avantaj în numirea lui Eugen Neagoe la Dinamo: „Poate fi bine pentru echipa națională”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
adiktedz
adiktedz  •  17 Iunie 2019, 17:14

Contra te-as impusca in genunchi, vierme

adymartianul
adymartianul  •  17 Iunie 2019, 15:25

Probabil de-aia ai antrenat doar in Romania, pentru ca esti si tu slab.

univ_craiova1
univ_craiova1  •  17 Iunie 2019, 14:17

Logic ca e slab când sunt promovați cei ce aparțin de prodanca!!! Iar tu pui în teren jucătorii ei nu îți e rușine? Ai cicaldau tu pui grozav, ai Hagi tu pui Anton.... Ce cauta acești jucători în teren bai contra???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează