FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA 0-0

Cu ce e Contra peste Daum? 3 concluzii dureroase după România - Muntenegru 0-0

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 09:01

România a debutat cu stângul în Liga Națiunilor, "tricolorii" remizând vineri pe teren propriu cu Muntenegru, 0-0. Cu o formulă standard, echipa lui Contra a dezamăgit împotriva unei echipe care a avut nu mai puțin de 6 absenți.

  • Naționala continuă aventura din Liga Națiunilor luni, la Belgrad, acolo unde va
    avea o misiune și mai grea. Echipa lui Contra dă piept cu Serbia, echipă care a fost prezentă în vară la Mondialul din Rusia. Sârbii au debutat cu victorie în Liga Națiunilor, 1-0 în Lituania.  Serbia - România se joacă pe 10 septembrie, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV.

GSP.ro a trasat 3 concluzii după prestația dezamăgitoare a "tricolorilor":

1. Cu ce e Contra peste Daum?

Duelul cu Muntenegru ar fi trebuit să fie un restart după campania precedentă, însă naționala lui Contra a ratat șansa de a demonstra că se află cu adevărat pe un drum al redempțiunii. Practic, lucrurile nu s-au schimbat deloc față de acum doi ani.

Pe 4 septembrie 2016, naționala se confrunta cu o situație asemănătoare. După un turneu final complet ratat, Christoph Daum era văzut salvatorul naționalei și pornea la drum pe teren propriu cu Muntenegru, în preliminariile CM 2018.

Debutul neamțului a fost șters. România a condus cu 1-0, a fost egalată în minutul 87, și a ratat șansa victoriei după penalty-ul ratat de Stanciu în prelungiri. Un start deloc convingător, dar cu nimic mai modest față de ce am văzut aseară Ploiești.

Cum a terminat naționala lui Contra primul meci din Liga Națiunilor? Apărându-se și fiind aproape să primească gol deși evolua cu om în plus, după 90 de minute în care a trimis doar două șuturi pe poartă!

2. Amicalele cu "nimeni" ne-au luat ochii!

Contra împlinește un an de când a devenit selecționer, dar abia vineri a dat peste primul meci cu miză din mandatul său. "Guriță a bifat a noua partidă pe banca "tricolorilor" și a clacat cu prima ocazie a unui meci important.

Naționala avea 4 victorii consecutive, toate în amicale în care fie adversarii au fost de rang inferior, 2-1 cu Israel și 2-0 cu Finlanda, fie au folosit numeroase rezerve, cum s-a întâmplat în testele cu Suedia, 1-0, și Chile, 3-2.

Toate cele 4 victorii, venite chiar în ultimele 6 luni, au creat în rândul oamenilor din jurul primei reprezentative falsa impresie că naționala a fost revitalizată și că abordează cu altă dinamică anevoiosul drum spre EURO 2020. Supoziții care s-au dovedit a fi un mare fail raportându-ne la jocul chinuit de aseară.

3. Întinerirea echipei, între mit și realitate

Actualul selecționer a spus în repetate rânduri că vrea să întinerească echipa națională, dar printre jucătorii convocați se numără în continuare fotbaliști cu un background plin de rezultate nefaste și campanii ratate.

Tătărușanu (32 de ani), Vlad Chiricheș (28 de ani), Alexandru Maxim (28 de ani), Costel Pantilimon (31 de ani) și Keșeru (31 de ani) se aflau în lot, de exemplu, și la returul barajului cu Grecia din noiembrie 2013.  Primii 3 titulari, ultimii rezerve, adică exact ca aseară.

Mihai Pintilii (33 de ani) și Cristi Săpunaru (34 de ani), alți doi "veterani",  au fost  de asemenea titulari cu Muntenegru. Cei doi erau pe teren și la EURO 2016, probabil cel mai slab turneu final din istoria "tricolorilor".

Practic, Contra continuă să acorde un credit nelimitat jucătorilor care erau titulari și în mandatele lui Pițurcă, Iordănescu sau Daum, tergiversând în continuare procesul de schimbare a generațiilor.

Vezi și:  Explicațiile lui Contra după jocul slab cu Muntenegru: "Era imposibil să marcăm așa" » Vești proaste despre accidentarea lui Chiricheș

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (144)
vtrifa
vtrifa  •  09 Septembrie 2018, 19:53

Sa asteptam meciul de la Belgrad si apoi sa tragem concluzii.

anastasiu
anastasiu  •  09 Septembrie 2018, 09:45

Dle Remus Dinu, dupa cum ati scris Romania a debutat in Liga Natiunilor unde, cu o clasare buna am avea unele avantaje. Liga Natiunilor , nu preliminarii pentru Euro 2020! Avand in vedere ca nationala u21 este foarte aproape de calificare la un turneu final, nu credeti ca e normal ca intinerirea nationalei sa se amane? De ce sa stricam sansa pe care o au acestia sa joace un turneu final? Contra nu castiga nimic, Romania nu ar fi avut rezultate mai bune in Liga Natiunilor, tot pe locul 2 terminam, cred ca asta e si obiectivul lui Contra! Deci jucam cu ce avem, apoi in preliminarii in mod sigur vor fi si jucatori tineri!

138672209828437
Gelu Oanca  •  09 Septembrie 2018, 09:13

Aduce jucatori la nationala impresariati de fina Prodanca.

Vezi toate comentariile (144)
Comentează