FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Daum s-a destăinuit în presa germană: "Unor oameni nu le convine schimbarea" » Condițiile în care ar pleca de la națională

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 iunie 2017 21:24

După scandalul generat de rezultatele slabe ale echipei naționale în campania de calificare pentru Campionatul Mondial, Christoph Daum a vorbit despre situația sa din România în presa germană. 

Într-un interviu acordat pentru publicația germană " Die Welt", selecționerul a afirmat că există oameni în fotbalul românesc care nu doresc schimbări la echipa națională.

Neamțul a adăugat că singura situație în care ar lua în calcul demisia de la echipa națională ar fi în cazul în care nu ar mai avea jucătorii și suporterii de partea sa.

Interviul complet, traducere din "Die Welt"

 - Domnule Daum, s-au mai liniștit cât de cât apele?
 - Nu știu. Am sentimentul că așa ar fi trebuit. Există anumite medii care în trecut au avut o mare influență aici și care nu vor să se facă o schimbare. Nimic nu se mai întâmplă pe ascuns. Președintele FRF militează pentru integritate și tranparență și se dedică acestor lucruri. Este evident că unor oameni nu le convine.

 - Ați denunțat minciuni.
 - Au apărut povești tendențioase și defăimătoare în ziare. Nu se poate așa. Este lipsă de respect.

 - Ați transmis unor reprezentanți ai presei că uneori aveți sentimentul că sunteți mai român decât ei?
 - Și atunci au făcut ochii mari la mine. Cum s-ar putea așa ceva, când eu lucrez de doar un an de zile în România? Dar mă identific cu România. Am stat aici în 11 din ultimele 12 luni. Am fost la universități și am ținut conferințe. Am călătorit prin țară și am vorbit cu o mulțime de oameni. Vreau să schimb ceva aici. Bineînțeles că am fi putut avea mai multe puncte. Este păcat că nu s-a întâmplat asta. Dar nu poți să schimbi și să îmbunătățești totul în cel mai scurt timp. Asta durează.

 - Încă simțiți că sunteți în urmă?
 - Până acum, da. Dacă aș simți că echipa și oamenii ar fi împotriva mea, aș pleca imediat. Dar nu este cazul. I-am transmis foarte clar președintelul că poate veni la mine în momentul în care simte că devin o povară. După cum am spus, rezultatele nu sunt satisfăcătoare. Dar fotbalul românesc este într-un proces de schimbare. Iar pentru asta e nevoie de timp. Și meciuri precum cel cu Chile, când am fost conduși și am câștigat cu 3-2, trebuie să ne dea speranță.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
tonyys
tonyys  •  15 Iunie 2017, 11:35

fainosul asta pe langa faptul ca e cel mai slab antrenor din istoria nationalei, mai e si un nesimtit tupeist si arogant.

894347060631419
Ady Oster  •  15 Iunie 2017, 08:08
Postat de gabiprossi pe 15 Iunie 2017, 02:03

Uita-te in oglinda pudratule!!! Daca asa arata romanii, putem sa ne sinucidem in masa!?! Mergi sanatos de unde ai venit!!! daum invata pe cei mici, cum satraga pe narici!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haideusicfr
haideusicfr  •  15 Iunie 2017, 07:26

Becali e la butoane.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează