FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Din 28 jucători selecționați rămân 23 » Vor cădea un fundaș, 3 mijlocași și un atacant

Stanciu se va duela cu Maxim și Chipciu pentru convocarea la Euro
Stanciu se va duela cu Maxim și Chipciu pentru convocarea la Euro

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2016 00:00

Din cei 28 de jucători din lotul convocat în stagiul din Italia, vor dispărea cinci nume.

Ieri, selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat lotul de 28 de jucători care vor participa în cantonamentul din Italia (18-30 mai), în cadrul căruia vor avea loc şi testele cu Congo (25 mai) şi Ucraina (29 mai). Numai 23 vor rămâne însă pentru turneul final european. Cinci vor vedea Euro doar la televizor!

Trei plus încă doi

În mare parte, lucrurile sunt clare, dacă nu intervine vreo problemă medicală, mai ales în cazul "stranierilor", care sunt încă angrenaţi în competiţiile interne.

Cu şanse minuscule de a prinde biletul de Paris sunt cotaţi Toşca, Ivan şi Hora, recent intraţi în rândul "tricolorilor" mari. Ceilalţi doi care vor rămâne acasă se vor alege unul din tripleta Maxim-Chipciu- Stanciu, celălalt fiind cel care va pierde duelul închizătorilor, Ropotan-Prepeliţă.

De Amorim devine bun pentru națională

Viitorul selecționer al României va avea posibilitatea să selecționeze pentru prima dată în istoria naționalei un jucător naturalizat.

Este vorba despre brazilianul Astrei, William de Amorim, care ar putea să primească cetățenia prin Hotărâre de Guvern în ședința de miercuri a Executivului, a confirmat pentru news.ro ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă.

Într-o procedură similară se află și fostul atacant al Astrei, Kehinde Fatai, care evoluează în prezent în Cehia, la Sparta Praga.

31 maie data limită pentru a comunica lista finală pentru Euro: Iordănescu nu va anunța opțiunile sale mai devreme de această dată

Lotul pentru Italia

Portari: Tătărușanu, Pantilimon, Lung jr.
Fundași: Săpunaru, Mățel, Chiricheș, Găman, Dr. Grigore, Moți,  Raț, St. Filip, Toșca
Mijlocași: Pintilii, Hoban, Ropotan, Prepeliță, Ad. Popa, Torje, Chipciu, Ivan, Maxim, Stanciu, Sânmărtean
Atacanți: Keșeru, B. Stancu, Fl. Andone, Alibec, Hora 

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (10)
749942881781235
Mircea Hortensiu Tomus  •  16 Mai 2016, 04:01

În primul rând doi jucători sunt absolut necesari în lotul deplasat de Romania la Europene-Tamaș si Budescu. Neincluderea lor în lot solicit a fi explicata de selecționer, pentru ca mi se pare o eroare ce va aduce prejudicii echipei. Cine poate fi lăsat acasă?Tosca,Filip,Maxim,Chipciu, Prepeliță,Hora si Keșeru. Incluși in lot- TAMAȘ si BUDESCU. Un semn de întrebare pun și în privința selecționării lui Pintilii!? Un jucător foarte dur, cu sensibile intrări necontrolate, ce oricând poate primi cartonașul rosu și lăsa echipa în inferioritate numerică.

bdgeorge
bdgeorge  •  13 Mai 2016, 15:40

Fundasi: Filip sau Tosca pleaca sigur.. Tamas la cum a jucat in retur e peste toti fundasii care ii avem in lot trebuia sa fie acolo . Mijlocasi: aici e jale oricare poate pleca poate mai putin Stanciu dar Ropotan,Chipciu(dupa ce a aratat in retur) Torje(habar nu am ce cauta acolo) si Ivan (umflat de presa) sunt favoriti.. Atacanti:aici e simplu Hora e luat la misto in lot nu are nici valoare nici loc acolo..si desi stiu ca o sa sariti cu toti in sus nici pe Alibec nu l-as lua nu este corect pt cei care au dus greul calificarilor

polistul68
polistul68  •  13 Mai 2016, 13:37
Postat de conasu_boeru pe 13 Mai 2016, 12:05

In opinia mea , Sinmartean, Chipciu, Ivan, Hora , Tosca sunt cei ...in plus ! Cei foarte ”aproape” ar fi Filip, Pintilii, Maxim ! Astia din diverse motive sunt un balast ! Lui Budescu i s-a facut o mare nedreptate ! Este singurul jucator care STIE sa bata o lovitură libera si de la 20 metri si de la 30 si care pentru faptul ca prin golurile sale Romania s-a calificat, trebuia sa fie in lot ! Daca el nu era in Feroe , ce lot mai facea acum Iordanescu ??!!!

Sunt de acord cu Budescu, mai putin cu criteriile tale....pai si Sinmartean poate sa bata o lovitura libera....si chiar o paote bate BINE....faptul ca dat 2 goluri cu Feroe, nu insemna ca ar trebuiit chemat. Din pct meu de vedere, trebuie chemat pt ca e singurul fotbalist roman, care poate sa scoata un adversar din joc prin tribling, singurul care are tupeu sa traga de la 20 de m, singurul care poate avea un moment de sclipire. Nu spun ca ar trebuiisa fie titular, ca nu rpea alearga, e o realitate, dar, daca, de exemplu, in meciul cu Albania ne conduc aia cu 1-0 si se baga toti in poarta, nu Ropotan, Pintilii sau Chipciu iti cistiga meciul. Ci unul ca Budescu, care are momente de geniu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează