FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA 1-1 (ÎN TUR 1-3)

După 1-1 cu Grecia, Adrian Mutu s-a dezlănţuit la adresa lui Piţurcă: "E primitiv în pregătire"

Articol de , - Publicat joi, 21 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 noiembrie 2013 11:12

Intervenţiile telefonice ale lui Adrian Mutu la DigiSport, în emisiunea moderată de Vali Moraru, şi la Etno TV, în cadrul "Fanatik Show", au aprins şi mai mult atmosfera din jurul primei reprezentative


Cele mai spumoase fragmente din dialogul Adi Mutu-Horia Ivanovici aruncă o lumină nouă asupra situaţiei de la echipa naţională. Iar virulenţa discursului avut de fotbalistul lui Ajaccio la Digi completează tabloul!

MUTU LA FANATIK SHOW
Mutu: Poza aia cu băiatul lui l-a deranjat, dar aia am explicat-o la mai multe persoane din anturajul lui Piţurcă.
Ivanovici: Eu n-am văzut poza.
Mutu: Am mai explicat asta. Cînd vine un copil şi mă recunoaşte şi vrea să facă o poză, asta mi s-a părut aiurea să-mi ceară lumea să nu fac poză cu el. Eu nu m-am gîndit la Piţurcă sau că-l deranjează pe Piţurcă. Eu m-am gîndit pur şi simplul la copilul ăla care voia să facă o poză cu mine pentru că îi plăcea Adi Mutu! Asta e ceva urît?

Ivanovici: Am ajuns atît de jos pentru că la Atena am jucat mediocru, acum marea formulă ofensivă nu ne-a adus nici un şut pe poartă în 60 de minute.
Mutu: Asta mai depinde şi antrenor. V-am mai spus eu: domnul Piţurcă a selecţionat de-a lungul timpului, inclusiv pe subsemnatul, jucători foarte buni, are simţul ăsta de simte jucătorii. Pe vremea mea tactica era: portarul, minge lungă pentru mine şi eu o deviam la Marica, el să dea cu capul. Cred că asta face şi acum... Dacă selecţionerul crede că vrei să ataci şi Tănase să fie şi în careul lor, şi-n al nostru, se înşală! Poate să o facă doar 40 de minute, apoi la revedere!

Mutu: Păi, dacă s-a ajuns să ne ia laptopurile, a vrut să ne ia şi telefoanele pentru că aveam iPhone-uri. Cînd am fost noi în Ungaria ne-au luat toate laptopurile pentru că era Dan Apolzan nu ştiu unde şi că ungurilor le-a făcut la fel. Eşti obligat să faci refacere chiar dacă n-ai jucat. Sînt multe lucruri care trebuie schimbate şi Piţurcă ştie. Ne ia telefoanele că nu iasă materiale prin ziare, să vorbim cu ziariştii, nu avem cum să vorbim nici măcar cu familia, după care cînd apărea ceva în presă tot noi eram vinovaţi. Nu-l bănuiesc pe Piţură, dar cei care sînt în jurul nostru cam asta fac.
Ivanovici: Ce crezi că se va întîmpla în următoarea campanie?
Mutu: Nu sînt Nostradamus, întrebaţi-l pe Mircea Sandu!

"După meciul cu Ungaria ne antrenam pe un teren unde nu joacă nici echipe de Divizia D! Au fost jucători pe care i-a rupt în două şi mi-am permis să-i zic: «Nea Piţi, vezi că peste două zile avem meci. Dacă se accidentează cineva, trebuie să intre ăştia de-i omori acum la antrenament!». Cum să faci 4 la 4 pe jumătate de teren? Mi-a zis să-mi văd de treaba mea"
Adrian Mutu la Fanatik Show

CELE 7 ATACURI ALE LUI MUTU LA DIGISPORT
"Nu era important ca eu să fiu pe teren! Mă refer şi la Ştefan Radu, la Rădoi, Săpunaru, Sînmărtean, chiar la Chivu, chiar dacă era mai greu. Ei puteau să ajute "naţionala" să se califice la acest Campionat Mondial. Antrenorul de azi a pus mai presus orgoliul său decît interesul sportiv al României!"

"Ar trebui să începem toţi de la zero. Fără Mutu, fără Piţurcă, fără toată lumea, totul de la zero! Să creştem, şi cu antrenori, avem atîţia antrenori tineri buni, îmi vin acum Olăroiu, Contra, Reghecampf şi aşa mai departe. Şi cu jucători tineri..."

"Ai văzut declaraţia lui acum? "Nu-mi reproşez nimic!" Niciodată nu şi-a reproşat, "jucătorii nu s-au pregătit, n-au fost pregătiţi fizic, nu s-au ridicat la nivelul jocului". Numai vrăjeală de-asta! Arunci în jucători, după aia îi distrugi şi pe ăia de la Steaua. De ce?"

"Dacă spune Contra ceva, Piţurcă spune "Cine-i Contra?". Da' cine-i Piţurcă, pînă la urmă? Piţurcă e un antrenor care merită criticat, aşa cum e Mutu ca jucător sau Marica! Sîntem oameni de fotbal, ne criticăm!"

"Piţurcă e primitiv în ceea ce înseamnă pregătire! Este un foarte bun selecţioner, asta am zis-o tot timpul, nu am nimic personal cu Victor Piţurcă. Au trecut anii şi peste el, şi peste mine, peste toată lumea! De exemplu, dacă începem o şedinţă video şi jucăm în Ungaria, ne spune că Ungaria are 2 milioane de locuitori şi 700 de mii de metri pătraţi... Ce naiba? E de anii '50-'60!"

"Să îl întrebaţi pe Piţurcă ce video am făcut noi înainte de România - Turcia! Ne-am uitat la meciul Ungaria - Turcia, după care, cînd am jucat cu Ungaria, ne-am uitat la acelaşi meci! Ajungem să ne uităm cam la aceleaşi meciuri de două ori! Bine, la al doilea meci parcă e mai bine, nu ne mai spune cîte sute de kilometri pătraţi are capitala şi cîţi locuitori are. Dar tot patru ore durează!"

"Dacă jucăm cu Andorra, ne zice că e o echipă foarte bună, să nu îi subestimăm, iar dacă jucăm cu Olanda - e o echipă foarte, foarte bună! Deci toate echipele sînt foarte, foarte bune! Apoi, silenzio total, ne uităm la meci!"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
mega2005
mega2005  •  21 Noiembrie 2013, 17:20

Mutu a platit si plateste pentru greselile sale, domnul piturca, nu. Orice om de bun simt, aflat temporar, in functia de selectioner, dupa esecul calificarii s-ar fi dat la o parte lasand pe altcineva, indiferent de contractul cu federatia. La noi nu, am contract beton si nu ma dau la o parte!!! Foarte bine,..sa stea acolo, in 2016 nu mergem nici la europene nici daca vor fi 24 sau chiar si 32 (!!!...aici glumesc) de echipe participante la turneul final..poate numai daca suntem gazde. Da' si aici avem probleme,...stadioane si autostrazi LIPSA!!!

saxon
saxon  •  21 Noiembrie 2013, 15:20

Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar dar in general, cand comentam, noi romanii parem o haita de caini lesinati de foame care latram aiurea la masinile care trec pe strada. Ctesc chestii care frizeaza penibilul, despre realizari in viata, despre viitorul fotbalui nostru, investitii, centre de copii si juniori, etc. Cred ca avem si mult timp liber, inclusiv eu :))), hai s-o recunoastem! Mutu, ca sa fiu on topic, e un caracter infect. Cred ca si el recunoaste asta. Dar la ora asta e cel mai bun fotbalist cu caracter infect pe care il are Romania iar alte caractere nu exista. Mutu trebuia sa joace cu Grecia.Clar! El zice niste adevaruri acolo, dar, ma intreb eu, le mai zicea daca ar fi jucat?

polistul68
polistul68  •  21 Noiembrie 2013, 15:07
Postat de sacredfaith666 pe 21 Noiembrie 2013, 09:41

In sfarsit cineva care are tupeul sa spuna ce se intampla. Toti cei din lotul Romaniei sunt niste mielusei, de frica sa nu-I lase Piturca pe dinafara. Asa, si? Eu in locul lor n-as mai veni deloc, sa joace cu selectionati din B. Piturca e un terminat, a stricat relatiile cu toti jucatorii valorosi ai nationalei (Hagi, Popescu prin '99, Sapunaru, Chivu, Radu Stefan, Mutu etc). Dar si mai terminat este cel ce l-a pus in functie. Oare cand scapam de hoarda asta???

Ei aici cu evenimentul din 99, cu hagi si Popescu..a fost doar ogoliul jucatorilor..imi aduc aminte perfect...Piti a declarat ca el se califica si fara Hagi in echipa...pt ca Hagi facea ca o fata mare..se retrage, nu se retrage...si intr-un itnerviu a fost intrebat..daca se paote califica si fara hagi..ce putea sa spuna ? ca fara hagi e mort ? era normals a spuna ca se califica si fara Hagi...si s-a ofuscat "regele"..si l-au dat jos pe Piti..un gest f urit din partea jucatorilor. Acuma sa nu s eitneleaga ca sunt fan Piti..nici mie nu-mi palce..dar ce au facut jucatorii, a fost penibil. A fost primul semn al lipsei de caracter a unora...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează