FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

VIDEO „S-a implicat total” » Edi Iordănescu, despre evoluția și gestul lui Tavi Popescu din România - Finlanda: „Asta înseamnă că avem viață și perspectivă”

Octavian Popescu, în România - Finlanda // foto: Cristi Preda
Octavian Popescu, în România - Finlanda // foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 13 iunie 2022 13:05 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 13:36

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) îl sprijină pe Octavian Popescu (19), criticat pentru prestația sa din România - Finlanda 1-0, dar și pentru gestul din momentul schimbării. Mijlocașul de la FCSB a aruncat tricoul în fața băncii de rezerve.

Pe teren timp de 54 de minute la debutul său ca titular pentru echipa națională, Octavian Popescu a avut o prestație ștearsă, fără realizări ofensive și cu o slabă implicare în joc.

Edi Iordănescu admite că tânărul fotbalist „nu a avut realizări deosebite”, dar spune că meciul a reprezentat o lecție importantă pentru el, întrucât a realizat că fotbalul la nivel înalt presupune și un efort defensiv considerabil.

Rapid s-a despărțit oficial de 8 jucători » Nume importante pe listă
RAPID
Rapid s-a despărțit oficial de 8 jucători » Nume importante pe listă

Edi Iordănescu: „Octavian Popescu are nevoie de timp”

„Realizările lui în joc nu au fost deosebite, dar am apreciat că s-a implicat total, a alergat, a muncit, a înțeles că fotbalul mare înseamnă să poți face efort, să lupți, să duci dueluri și să te implici în toate momentele jocului. Nu poți juca doar când ai mingea la picior și a simțit asta pe pielea lui.

Am încercat să-l pregătim cât se poate de bine, dar are nevoie de timp. O presiune artificială nu face decât să-l apese pe umeri. 

Nu se va bloca, pentru că are îndrumarea și mintea necesare pentru a putea trece peste aceste momente, dar va îngreuna procesul”, a declarat Iordănescu la conferința de presă premergătoare meciului cu Muntenegru. 

Edi Iordănescu: „Îmi doresc jucători cu reacție”

Referitor la gestul pe care Popescu l-a făcut în momentul schimbării - s-a așezat pe bancă bombănind, și-a scos tricoul și l-a aruncat în apropiere -, Iordănescu spune că a reprezentat dovada nemulțumirii față de propria evoluție.

„Nu am văzut acel moment, dar mi-am cules informații. A ieșit și a dat mâna cu toată lumea de pe bancă, nu a fost un gest de supărare îndreptat către cineva, ci unul de tristețe. Și-a dorit foarte mult, dar din punct de vedere ofensiv lucrurile nu au ieșit așa cum aștepta. 

A fost dorință foarte mare, sunt sigur că învață din aceste momente. Îmi doresc să am jucători care să aibă reacție atunci când lucrurile nu ies așa cum și-au dorit. Asta înseamnă că avem viață, avem perspectivă.

Am gândit cele două jocuri din deplasare cu o echipă mai de forță, cu șanse mai mari să ducă duelurile, cu jucători reactivi. Partea a doua a acțiunii, jocurile de acasă, o gândisem cu mai multă creativitate, cu jucători care pot intra în combinații, cu un plus de fantezie și inventivitate. 

Pe Tavi îl luasem în calcul mult mai mult pentru partea a doua a acțiunii decât prima.

- Edi Iordănescu, selecționer România

Mai multe știri despre echipa națională: 

Edi Iordănescu și Răzvan Marin, conferință de presă înainte de meciul cu Muntenegru: „Suntem obosiți fizic și mental, dar trebuie să depășim aceste bariere”

Fostul selecționer îi ia apărarea lui Edi Iordănescu: „Unii care nu au antrenat de ani de zile vin și se iau de el” + „Marica n-are cum să înțeleagă ce facem noi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  13 Iunie 2022, 16:52

Nu ar trebui sa poti juca la nationala daca nu ai bacul.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  13 Iunie 2022, 16:22
Postat de observator_federal pe 13 Iunie 2022, 13:48

Bravos națiune! Abia ce aflasem că în meciul cu Finlanda nu am avut niciun "cel mai bun fotbalist" (eram convinși că este Nicușor Bancu!!), titlul de cel mai bun jucător fiind acordat cu generozitate de presă publicului -sper că presa se va angaja să plătească cu aceeași generozitate și amenda UEFA! Ei bine, acum constat că nici titlul de "cel mai slab fotbalist al meciului" (eram convinși că este Octavian Popescu!!) nu se acordă! Băi, e mare păcat, așa alterați clasamentele de sfârșit de an (oricum la fel de previzibile precum cotațiile Transfermarkt, parcă-s scrise de aceeași echipă de marketing!)

Băncu omul meciului cu atâtea faze periculoase ale finlandezilor create de pe partea lui ?

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  13 Iunie 2022, 16:19
Postat de vivi.napoca1_ pe 13 Iunie 2022, 14:51

Antrenorul confunda naționala, de ce am avea noi timp și răbdare cu unul ca O. Popescu ,sa-i mai facem și educație pe deasupra ,națională este despre altceva joaca cei mai în forma ,vii pregătit vei fi titular ,dacă nu poți sa pleci și asa nu avem oameni de neînlocuit! Bine zicea intr-un fel Dan Petrescu pai la el nu- i grădiniță, sa mai aibă timp de crescut fotbaliști!? Încerci sa faci performanta și lasă-l pe Becali sa- l crească el !? Oamenii sant revoltați ,atunci da-ti șanse la toți și de la alte echipe ,ca deja este prea mult ,nu înclinați balanta !?

Burcă când a dat pe lângă minge de a rămas finlandezul singur cu portarul a avut lecțiile făcute de la CFR ?Ce jucător al CFR a mers la națională și a jucat constant bine ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează