FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚII

EXCLUSIV Acuzații grave! Pompiliu Popescu rupe tăcerea după ce a fost dat afară: "Burleanu conduce FRF ca un securist, se simțea handicapat în fața jucătorilor! Iordănescu m-a umilit"

Articol de - Publicat miercuri, 11 mai 2016 15:48

După ce a fost mai bine de 25 de ani doctorul echipei naționale, conducerea FRF a decis să renunțe la serviciile lui Pompiliu Popescu și a întreg staff-ului medical. Vezi detalii.

Pompiliu Popescu a oferit primele declarații pentru GSP.RO. El a vorbit despre plecarea de la națională și îi critică dur șeful Federației, Razvan Burleanu, și pe Gabriel Bodescu, consilierul președintelui FRF.

În plus, acesta îl atacă și pe Anghel Iordănescu, pe care îl acuză că l-a umilit în fața jucătorilor.

"Iordănescu a pactizat cu noua conducere FRF, a capitulat în totalitate în fața cuplului Burleanu-Bodescu, care mai au doar un an și ceva de mandat. Burleanu și Bodescu apăreau la cantonamente doar când erau camerele de luat vederi, ca să își facă în continuare imagine. Nu i-am auzit niciodată să fie interesați de o problemă medicală într-o discuție directă cu mine.

Mai mult, când Raț și Sânmărtean au venit accidentați, i-au trimis la vraciul Mariana fără ca eu să știu. Din păcate, niciunul nu a putut juca. Iordănescu m-a umilit în ultimul cantonament, într-un fel fără margini, a încercat să mă depersonalizeze, țipa și îmi cerea explicații pe un ton ridicat chiar în fața jucătorilor, și-au dat seama până și băieții că orice discuție cu el devenise aproape imposibilă, pentru că dorea să își arate în permanență dominația față de staff și de jucători.

Burleanu și Bodescu conduc în stil securistic, nici nu cunosc bine jucătorii și se simt handicapați și vulnerabili în fața lor. I-am respectat până la un punct, dar am văzut în timp că nu mi se întoarce acest respect și mi-am dat seama cu cine am de-a face. Îi cer public demisia lui Burleanu și mă întreb dacă FIFA știe că avem o federație politică la București!

Nu îmi pare rău că nu voi merge la Euro, cu acești securiști nu se mai putea lucra, fiindcă ei practică intimidarea, presiunea și șantajul. Aveau nevoie ca de la masori să le parvină informații din interiorul lotului și din această cauză i-au dat afară, fiindcă niciunul dintre ei nu a marșat la sugestiile venite din partea FRF!

Sunt ultraprofesioniști, devotați doar muncii lor și intereselor jucătorilor, dar au fost călcați în picioare și le-au fost diminuate dramatic primele de calificare.

Nu cred ca Iordănescu va mai rămâne după Euro și e imposibil ca personalități puternice și antrenori de valoare precum Lucescu, Olăroiu, Dan Petrescu sau Boloni să vină la lot după Euro! Pur și simplu, ar fi imposibilă o coabitare Lucescu-Burleanu. O asemenea valoare nu trebuie compromisă prin a fi pusă lângă actualul președinte FRF cu maniere securistice. El doar căpușează munca profesioniștilor în fotbal", a spus Popescu pentru Gazeta Sporturilor..

Citește și: "Burleanu s-a ridicat, s-a înroșit și a început să se bâlbâie" » Pompiliu Popescu face dezvăluiri incredibile! Cearta a fost de la bani: "A făcut asta pentru prima oară în 30 de ani!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
965254910257049
Constantin Serban  •  11 Mai 2016, 22:43

Suntem un ras de tara ,faptul ca ajung in functii, oameni care nu au treaba cu sportul respectiv,ci sunt ajutati sa fie alesi de catre oamenii care isi bat joc de cei care iubesc fotbalul. Este o perioada in care am ajuns sa nu ne mai bucuram de fotbal , dar sunt sigur ca mai avem putin pana vom iesi pe strazi si vom sarbatori schimbarea conducerii unei federati de fotbal ,in cea mai neagra perioada a acesteia . Asteptam sa castige federatia , un om din generatia de aur .

1660405004242200
Ivanovschi Ioan  •  11 Mai 2016, 21:59

Ăsta are moacă de comunist mafiot.

maoru
maoru  •  11 Mai 2016, 20:37

Burleanu e un papagal imperial. Doar stie sa dea din gura. Profesional e praf. Fac pariu ca nu stie regulile sportului pe care il patroneaza. Poate un ziarist destept il intreaba ceva din fotbal sa se convinga. E complet pe dinafara. Cat despre Iordanescu, trebuia sa se pensioneze de mult. E complet depasit.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează