FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONS LEAGUE

FOTO Clasamentul în grupa României de Nations League, după Finlanda - Bosnia » Rezultat excelent pentru „tricolori”!

Finlanda și Bosnia au remizat, scor 1-1, în primul meci din grupa României de Nations League. +16   FOTO
Finlanda și Bosnia au remizat, scor 1-1, în primul meci din grupa României de Nations League.

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 20:55 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 21:02

Finlanda și Bosnia au remizat, scor 1-1, în primul meci din grupa României de Nations League.

  • Muntenegru - România, duel din prima etapă a Ligii Națiunilor, se joacă AZI. Partida este programată de la 21:45, poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Prima TV

Finlanda, mai bună, egalată în prelungiri de Bosnia

Finlanda a fost echipa mai bună în prima repriză, a șutat de 4 ori pe poartă, a avut un gol anulat și a marcat chiar în prelungiri. 

Pukki, vedeta nordicilor, a punctat în minutul 45+1 dintr-un penalty comis de Prcic (henț) și validat de VAR. 

+12 FOTO

Cu Dzeko și Pjanic inexistenți, Bosnia aproape că n-a contat pe Olympiastadion din Helsinki. Dar a dus o mulțime de oameni în careul gazdelor spre final și, cum-necum, a găsit golul egalizator prin rezerva Smail Prevljak (90+3).

Așa arată grupa României de Nations League după prima partidă: 1. Bosnia - 1p; 2. Finlanda - 1p; 3. România - 0p; 4. Muntenegru - 0p. Evident, ierarhia va fi modificată la finalul întâlnirii dintre Muntenegru și România

FINAL. Finlanda - Bosnia 1-1

ECHIPELE DE START

Finlanda: Hradecky - Alho, Vaisanen, Ivanov, O'Shaughnessy, Uronen - Schuller, Lod, Kamara - Pukki, Nissila 
Selecționer: Markku Kanerva 

Bosnia: Sehic - Gazibegovic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Kolasinac - Hadziahmetovic, Pjanic, Prcic - Stevanovic, Dzeko, Krunic 
Selecționer: Ivaylo Petev

Stadion: Olympiastadion
Arbitru: Nicholas Walsh

De ce e Liga Națiunilor foarte importantă pentru România

E o competiție mai accesibilă nouă în drumul spre Europeanul din 2024 decât vor fi preliminariile de anul viitor. Locul 1 în Nations League oferă 3 imense avantaje, locul 2 aproape că garantează și el prezența la un eventual baraj, în vreme ce ultimele două poziții ar însemna regres.

Dacă vom termina pe locul 1

  • vom promova în Liga A și în ediția 2024 a Ligii Națiunilor vom fi într-o companie selectă, urmând să jucăm meciuri mari cu granzii. De exemplu, Ungaria, care a promovat în ediția trecută, acum va avea parte de o grupă infernală, dar cu nume uriașe pe care le aduce la Budapesta: Italia, Anglia, Germania.
  • vom avea locul asigurat la barajul pentru Euro 2024 în proporție de 100%, în cazul în care nu ne vom califica la turneul final din preliminarii.
  • vom urca din urna a 3-a, în care suntem acum, în a doua, la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2024. Ar fi două imense avantaje: am avea parte de un singur adversar redutabil, cel care va veni din urna capilor de serie, dar vom evita numele din urna a doua, unde o să fim și noi, exemple fiind Croația, Elveția, Cehia, Suedia, Ucraina. Din preliminarii se vor califica la Euro primele două clasate din fiecare serie, iar o grupă accesibilă ar putea arăta astfel: Polonia, România, Muntenegru, Belarus, Gibraltar, San Marino.

Dacă vom termina pe locul 2

  • vom avea șanse foarte, foarte mari, de peste 95%, să fim la barajul pentru CE. Sistemul este următorul. Din Liga Națiunilor va fi disponibil câte un loc pentru fiecare din Ligile A, B și C, de unde în baraj vor ajunge câte 4 echipe, în principiu câștigătoarele de grupă. Acestea trebuie să provină din rândul celor care nu au obținut calificarea prin preliminarii. Cum majoritatea dintre cele 20 de formații calificate vor fi din Liga A, aproape toate și din Liga B, locurile rămase libere pentru baraj vor fi completate de cele mai bune echipe de pe locul 2. De exemplu, dacă din Liga A, din cele 16 formații, se vor califica la Euro din preliminarii 14 echipe, atunci vor urca două formații din eșalonul inferior, Liga B, pentru a susține barajul.
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE, iar o grupă extrem de grea ar arăta astfel: Franța, Croația, România, Turcia, Kosovo, Letonia.

Dacă vom termina pe locul 3

  • e poziția care practic nu înseamnă nimic, nici în bine, nici în foarte rău
  • păstrăm șanse de a fi la baraj, dar deja depindem de multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE.

Dacă vom termina pe locul 4

  • vom retrograda în Liga C, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg
  • nu avem șanse să ajungem la baraj
  • am pica aproape sigur în urna a 4-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE, iar o grupă foarte grea ar fi: Spania, Elveția, Serbia, România, Macedonia.

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie: Muntenegru – România, ora 21:45, Podgorica (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 21:45, Zenica (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO. Edi Iordănescu și Florin Tănase au prefațat Muntenegru - România

7 jucători nu au prins lotul României pentru meciul cu Muntenegru » La cine a renunțat Edi Iordănescu + Ce numere vor purta „tricolorii”
LIGA NAȚIUNILOR
7 jucători nu au prins lotul României pentru meciul cu Muntenegru » La cine a renunțat Edi Iordănescu + Ce numere vor purta „tricolorii”
Viorel Moldovan, înainte de Muntenegru - România: „Toți se gândesc la vacanță, n-are sens!”
Muntenegru - România
Viorel Moldovan, înainte de Muntenegru - România: „Toți se gândesc la vacanță, n-are sens!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
fibra
fibra  •  05 Iunie 2022, 13:11

Dumnezeule de unde va vin asemenea aberatii.Nu are cum sa fie "rezultat excelent" pentru noi care vom retrograda in grupa C. Chiar nu aveti pic de obiectivitate. Hai sa vedem daca suntem in stare sa facem 2 puncte acasa,doar daca adversarii ne subestimeaza,ca Bosnia ne bate lejer.

andrei.33
andrei.33  •  05 Iunie 2022, 07:49

Terminati ma cu titlurile astea ca va umpleti de penibil...Romania nu e in stare sa isi castige meciurile ei, ce conteaza ce fac altii.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  05 Iunie 2022, 07:26

Va rog frumos nu începeți cu tâmpenii de calcule din astea ,tip Halep ( veste buna s- a accidentat,abandonat cutare!? etc ) Un tip vede pe strada o blonda super sexi și spune , pe asta deja 50% este a mea ,mai rămâne sa vrea și ea !? Asa și cu calculele voastre ,pai Finlanda cu Bosnia poate se duc la brat mai departe bat pe restul echipelor și atunci chiar le convine egalul ,în primul rand nu au pierdut primul meci ,ceea ce s-a văzut de multe ori ce mult contează, etc etc. !? Teoria chibritului ,mai bine vedeți ca suntem jalnici și uite și mostrele fcsb ( echipa de suflet a gsp ) fără arbitrii și echipe prietene ,nu se trag din fata lor sa le facă culoar sa defileze și astfel sant praf !? ( desigur nu numai ei ,dacă vreți) !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează