FOTBAL  »  NATIONALA  »  CAZ

Fiul selecționerului nu prinde lotul în Liga 2, dar e titular la națională: „Și-a câștigat pe deplin locul. Are calitate, inteligență”

Patrick Dulcea, în rândul de sus, al treilea de la stânga la dreapta / Sursă foto: frf.ro +7   FOTO
Patrick Dulcea, în rândul de sus, al treilea de la stânga la dreapta / Sursă foto: frf.ro

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 10:59 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 15:18

Se întâmplă în fotbalul românesc: Patrick Dulcea, fiul selecționerului de la naționala U19, e convocat fără excepție la lot, deși nu prinde aproape deloc minute la FC Argeș, clubul la care evoluează în prezent. 

Vara aceasta, la nici două luni după instalarea lui Adrian Dulcea pe banca reprezentativei U19, fiul acestuia, Patrick, a fost împrumutat de Farul la FC Argeș. Dulcea jr., în vârstă de 18 ani, „decar” la grupele de juniori de la Farul, nu făcuse pasul la prima echipă a lui Hagi, astfel că a decis să meargă la un club de seniori unde să prindă minute.

Patrick Dulcea nu prinde foaia la FC Argeș, dar e titular la naționala antrenată de tatăl său

Mijlocașul de creație a ajuns sub formă de împrumut la FC Argeș, acolo unde a evoluat și tatăl său pentru mult timp, însă, după nouă etape scurse din noul campionat, nu a reușit să se impună la prima echipă a alb-violeților!

În ultimele trei partide, el nici măcar nu a prins lotul Argeșului, singurele minute prinse până acum venind din postura de rezervă.

Adrian Dulcea își laudă fiul: „Și-a câștigat pe deplin locul în cadrul grupului nostru”

Chiar dacă nu prinde minute la echipa de club, Patrick Dulcea a fost titular în ultimele două partide ale naționalei U19, victoriile cu Ungaria (3-2) și Israel (3-1). De la FC Argeș mai e convocat la lotul U19 și Mario Tudose, fundașul „repatriat” de la Benfica Lisabona vara aceasta, însă stoperul joacă meci de meci.

Prezent la ultimele acțiuni, Patrick Dulcea lipsește, însă, de pe lista jucătorilor convocați pentru cantonamentul programat la Ostrava în perioada 8-18 octombrie, acolo unde „tricolorii” vor disputa trei meciuri în calificările pentru EURO 2024.

Selecționerul României U19 a vorbit despre situația fiului său într-un interviu acordat presei din Pitești. 

„Sunt doi băieți în care eu am foarte mare încredere, atât Mario Tudose, cât și Patrick. 

Eu consider că sunt doi băieți care și-au câștigat pe deplin locul în cadrul grupului nostru, prin prestațiile solide pe care le-au avut. Am încredere că vor arăta la fel de bine și în turneul de calificare. 

Fiul selecționerului nu prinde lotul în Liga 2, dar e titular la națională: „Și-a câștigat pe deplin locul. Are calitate, inteligență”
Patrick Dulcea, în plan apropiat / Sursă foto: Facebook@ FC Argeș

Sunt doi jucători cu profiluri diferite, unul e fundaș central, iar celălalt mijlocaș ofensiv. Ambii au calitate, sunt foarte inteligenți în joc, în exprimare, în citirea momentelor din joc și consider personal că au potențial pentru a juca pe viitor și la echipele naționale mai mari”, a explicat Dulcea, într-un interviu acordat recent pentru Jurnalul de Argeș

Dulcea jr., care evoluează pe postul de mijlocaș, a fost unul dintre liderii generației sale de la juniorii Farului, iar în 2022 a cucerit alături de „marinari” Cupa și Supercupa României la respectiva categorie de vârstă.

FOTO / Imagini cu Patrick Dulcea în acțiune

Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
Patrick Dulcea / Sursă foto: farulconstanta.com
+3 FOTO

VIDEO Motivul pentru care Adrian Văsâi a părăsit echipa națională: „După două calificări, era normal să îmi doresc mai mult”

Citește și alte știri de actualitate: 

Cristi Borcea face presing la acționarii lui Dinamo » Propune înlocuirea lui Burcă: „Pe el l-aș pune antrenor”

Decizia extremă luată de Laszlo Dioszegi, imediat după umilința din Gruia: „Trebuie să luăm măsuri repede”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
valentindragobete
valentindragobete  •  06 Octombrie 2023, 20:25
Postat de steffanel pe 06 Octombrie 2023, 16:36

E Dulcea, nu Dulca. Sunt doi jucători diferiți la fel cum sunt și tații lor: Adrian Dulcea vs Cristi Dulca ( antrenorul naționalei feminine de fotbal a României ).

N-ai înțeles sensul, nu numele este important ci aprobare lui Marinescu!

mirstelistu
mirstelistu  •  06 Octombrie 2023, 18:54

Si ce conteaza ca nu joaca sa traiasca fii ca fotbalul nu conteaza,amintiti-va ce scandal a facut Hagi cand *** lui nu a fost chemat la nationala si multi alti fii de prin folbalul romanesc, zicea cineva ca mai este cel mai bun produs al academiei lui Hagi dupa ianis adica nicolas care are mai multe minute pe la nationale decat in liga 1 asa ca fotbalul romanesc isi merita soarta cu astia la butoane degeaba il tot injurati pe burla cand tatii isi imping fii de la spate

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

MaxiP
MaxiP  •  06 Octombrie 2023, 18:02
Postat de EricoAB pe 06 Octombrie 2023, 14:56

Domn Marinescu, Patrick Dulcea nu a fost selectionat pentru urmatoarele meciuri (primele oficiale de cand selectionerul a fost instalat), deci articolul e un atac gratuit si eronat in momentul de fata. Pacat ca va luati de un antrenori, care fara sa il cunosc personal arata mult mai multa calitate si profesionalism decat multi altii (analizati putin la U18 cum se lucreaza de exemplu). Si selectia e foarte corecta. Evident selectia lui Dulcea jr. putea ridica intrebari, desi era o continuare logica, el find selectionat si in trecut. Daca va uitati la meciuri, nu se poate spune ca era in plus sau nemeritat.

Nu il stiu, nu stiu ponderea titulari/rezerve la nationala U19, dar mi-e destul de clar ca la o nationala U19 e cam greu sa ai doar jucatori titulari la nivel profesionist.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează