FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA U19 - ROMÂNIA U19 3-0

FOTO Bute, varianta Novi Sad » "Tricolorii" U19 au fost făcuţi KO de sîrbi în meciul decisiv pentru calificarea la Euro

Serbia - România 3-0 +24   FOTO
Serbia - România 3-0

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 31 mai 2012 01:37

Copleşiţi de miză, dezorientaţi şi mult prea nervoşi, puştii lui Stîngă au dezamăgit crunt, terminînd prima repriză în 9 oameni şi la un 0-2 devastator. Pînă la final, încă o eliminare, încă un gol. Definiţia dezastrului perfect! O copie pe gazon a unei urgii gen Froch - Bute!

Sîrbii erau bine dispuşi şi se tachinau la încălzire, fotbaliştii români priveau concentraţi în pămînt. Deja parcă nu mirosea a bine. Din start, Ninkovici îşi arată clasa şi urcă spectaculos în banda dreaptă, îl umileşte pe Nica şi noroc cu respingerea lui Puţanu din trei metri (2)! Stănescu încearcă un voleu din careul mic, dar trimite spre Belgrad (10). Parcă ne tremură picioarele.

Sigur noi am jucat cu Germania şi Ungaria!?
În minutul 11, Dimici ţîşneşte printre stoperii noştri, iar Puţanu îl faultează la 11 metri, ca ultim apărător, şi vede roşu. Bate Ninkovici slab, în stînga, scoate Buzbuchi! Nu ne stăpînim, în teren galbenul e o pată răsfirată, în vreme ce sîrbii sînt purtaţi în asalt de spectatori. Baricadaţi într-un 4-4-1, cu Gavra steril şi solitar în atac, visăm la minuni de rezistenţă cu noul cuplu de fundaşi centrali Vaştag-Ţîru.

Scăpăm cu un corner după ezitarea lui Şt. Popescu (14), dar faultăm tot mai des, Roman driblează să treacă timpul (16) şi posesia ne e total străină. Cuţitul la os: Mitrovici scapă cu Buzbuchi în 6 metri, îl lobează, dar reia peste, cu capul, din faţa porţii goale (20)! Noi am scos egal cu nemţii şi-am umilit Ungaria?!

Cu spatele în poartă, spre KO
Pe celălalt stadion din Novi Sad, ungurii rămîn şi ei în zece oameni. Dar aici, pe arena Vojvodinei, ne doare: acelaşi Mitrovici reia din 2 metri, nemarcat, lovitura liberă a lui Ninkovici (28). Mitro şi Ninko, aşa strigă publicul, ne-au zăpăcit total.

Roman trage la alibi de la 30 de metri (36), pierdem aproape orice duel, iar Vătăjelu, după doar 8 minute pe teren, repetă "schema fatală Puţanu": ultim apărător, roşu, penalty. Acum bate Mitrovici, Buzbuchi atinge mingea, dar degeaba (41).

Fratele lui Mitro prinde şi el un şut formidabil din lovitură liberă, vinclu perfect (45+3) şi adio calificare la 0-2 şi-n nouă oameni! Germania are 2-0 cu Ungaria la pauză, Gavra se ia la ceartă cu Spajici.

Rămînem cu nervii
Repriza a doua a fost un dans al gazdelor şi o sumă de faulturi îndîrjite, fără minte, de partea noastră. N-am mai contat, ne-am irosit în îmbrînceli şi respingeri disperate, în vreme ce Poletanovici (51), Stojkovici (59) şi Radovanovici (69) au tras la poartă din toate poziţiile şi de la toate distanţele.

Stîngă şi-a pierdut glasul şi a împietrit pe bancă, spectatorii sîrbi au cîntat şi au rîs pînă la final de bietele noastre degajări. Din minutul 75 a început ploaia mocănească. Dimici a scăpat singur cu Buzbuchi şi-a tras în el, Mitrovici ne-a cruţat, pe respingere, de forfait (76). Ba nu! Eliminat şi Roman, penalty, acelaşi Mitrovici, 3-0. Voievozii din Novi Sad au viitor, noi nici măcar prezent.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (12)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  31 Mai 2012, 12:50

eu cred ca echipa asta a avut o cu totul alta fata de cand a venit Ovidiu Stanga la echipa. eu comis-o rau in meciul asta, dar pana acum ne-au aratat ca pot sa joace fotbal. eu zic sa-l lasam pe antrenor sa-si faca treaba in continuare si construiasca. desi e mai greu la nationala de tineret pentru ca nu ai un jucator pe o perioada mai lunga, plus ca daca apare unul chiar foarte bun ti-l sufla echipa mare sau nationala U21. mult succes in continuare! HAI ROMANIA!

gigeluss
gigeluss  •  31 Mai 2012, 09:51

Din pacate acesti copii sint deja frustrati de neputinta lor (ce au minact inainte de meci? mincare sirbeasca?). Tot inainte cu alta generatie de frustrati multumita mizer iilor sandu, dragomir, si alti oieri

mieusa
mieusa  •  31 Mai 2012, 09:27

Toti Gica sculamica (si nu vorbesc de Sumudica) care nu reusesc nimic, pe nicaieri, se fac "jurnalisti" cu bata. Si cand te gandesti cate creioane s-ar putea face din bata aia !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează