FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

FRF, mesaj dur la adresa huliganilor români: „Își doresc să jucăm fără spectatori! Doar statul poate rezolva problema asta!”

Ultrașii români și-au făcut de cap și în Andorra / foto: Cristi Preda (GSP) +29   FOTO
Ultrașii români și-au făcut de cap și în Andorra / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 21:45 / Actualizat luni, 27 martie 2023 22:21

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, nu i-a menajat pe suporterii români care au provocat incidentele reprobabile de la meciul cu Andorra de sâmbătă (2-0), atunci când grupările naționaliste care susțin naționala și-au reglat conturile în văzul tuturor, spre stupefacția spectatorilor neutri din stadion. 

Victoria României din Andorra, scor 2-0, la debutul în preliminariile EURO 2024, a fost umbrită de mai multe incidente petrecute în peluză. Cel din minutul 11, din sectorul grupării „Uniți sub tricolor”, a fost violent: un bărbat a fost agresat de ceilalți ultrași, un conflict care a escaladat într-o încăierare în toată regula.

Oficialul Federației consideră că statul român ar trebui să se implice pentru a opri definitiv derapajele ultrașilor de la noi.

Andrei Vochin nu-i iartă pe huliganii din peluzele românești: „Asta își doresc! Vor ca România să joace fără spectatori!”

Ei asta își doresc: vor ca România să joace fără spectatori! O Federație nu poate rezolva această problemă. Doar statul român poate rezolva această problemă!

Mi-a plăcut în Andorra că tot stadionul, toți românii prezenți în stadion, cu excepția lor, și-au dat seama care e ocupația acelor băieți care nu înțeleg că pot încuraja naționala și fără jigniri și astfel de ieșiri. 

De dinainte de pandemie, la meciurile de acasă există un sistem de securitate la un nivel dezvoltat. Dar nu Federația face controlul la poartă. FRF angajează o firmă de securitate care se ocupă, atât. 

Nu putem controla ce scot ei pe gură”, a spus Andrei Vochin, la emisiunea „Sport Report” de la Orange Sport, moderată de Dan Udrea, redactor-șef adjunct GSP. 

FRF speră să scape doar cu amenzi

România riscă sancțiuni aspre din partea UEFA după cele întâmplate în tribune, unde membrii facțiunii „Uniți sub tricolor”, au folosit torțe și fumigene și au proferat scandări xenofobe în Andorra. 

„Suntem sub monitorizare. Pentru folosirea de materiale pirotehnice, putem lua o amendă. Dar cu scandările xenofobe e mai rău, riscăm să jucăm chiar și cu porțile închise la primul joc de acasă, nu acum, cu Belarus, ci la cel din septembrie, cu Israel. 

Nu știm, încă nu s-a deschis procedura disciplinară. Sperăm ca UEFA să fie îngăduitoare", au comentat surse federale.

FOTO.  Imagini halucinante cu bătaia românilor din Andorra! „Gogoașă”, rivalul lui Adrian Mititelu, implicat » Pumni și picioare într-o persoană căzută

FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
FOTO: Capturi @Orange Sport
+25 FOTO

Ultrașii recalcitranți s-au întors la meciurile naționalei

La meciul din Andorra au fost prezenți ultrași din grupurile naționaliste „Uniți sub Tricolor, „Honor et Patria” sau „Camarazii”. Ei sunt cei care, din cauza mesajelor sau lozincilor xenofobe și rasiste, au provocat amenzi usturătoare Federației în ultimele campanii de calificare.

Aceștia au stat departe de stadion în timpul pandemiei de COVID-19, însă au revenit la vechile manifestări odată cu ridicarea restricțiilor.

VIDEO Bătaie în peluza României la meciul cu Andorra

Citește și alte știri despre naționala României: 

VIDEO Selecționerul Belarusului nu a răspuns la întrebarea primită de la GSP în conferință: „V-am zis de la bun început!”

VIDEO Marius Șumudică, discurs distrugător la adresa naționalei: „Jenant! Locul 4 e al nostru” + „Și Tunariul îi bate pe Andorra”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
istet10
istet10  •  29 Martie 2023, 19:01
Postat de luisharcsa pe 28 Martie 2023, 20:30

Tu esti prea prost sa intelegi ceva. Nu te baga in seama.

Ungurii sa taca.

luisharcsa
luisharcsa  •  28 Martie 2023, 20:30
Postat de istet10 pe 28 Martie 2023, 16:15

Vorbesti prostii. Acolo e vorba de unguri. Unguri cxare nu respecta statul national .

Tu esti prea prost sa intelegi ceva. Nu te baga in seama.

istet10
istet10  •  28 Martie 2023, 16:15
Postat de luisharcsa pe 28 Martie 2023, 04:29

Pai are legatura si cu frf. Frf a validat ura si xenofobia pe stadioane prin decizia Sepsi vs Craiova lui mititelu

Vorbesti prostii. Acolo e vorba de unguri. Unguri cxare nu respecta statul national .

Vezi toate comentariile (26)
Comentează