FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

GALERIE FOTO Cum i-a mobilizat Piţi pe tricolori: "Hai, că sînteţi cai de rasă, nu gloabe!"

Piţurcă i-a cravaşat de pe margine pe tricolori în timpul şedinţei de pregătire conduse de preparatorul fizic Marius Dima. +15   FOTO
Piţurcă i-a cravaşat de pe margine pe tricolori în timpul şedinţei de pregătire conduse de preparatorul fizic Marius Dima.

Articol de , - Publicat luni, 23 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 ianuarie 2012 21:46

De sub gluga care-l proteja de frig şi vînt, selecţionerul a urmărit atent cum reacţionează jucătorii în condiţiile unui antrenament neobişnuit. Steliştii Tănase şi Chipciu, mai greu de trezit, au fost clienţii preferaţi ai lui Piţi.

Selecţionerul n-a glumit cu seria de trei antrenamente matinale pregătită "tricolorilor": la şapte şi jumătate i-a desfăşurat, ieri, pe cei 23 de jucători pe terenul de la "Gloria Sport Centre" din Belek. Şi, pentru un ceas, i-a dat pe mîna preparatorului fizic Marius Dima, devenit probabil cel mai urît individ din staff în primele zile ale cantonamentului din Turcia!

Mişcări de gimnastică, stretching şi ture de teren, contracronometru, asta i-a înviorat pe " tricolori" la neplăcutul antrenament făcut la o oră la care, de obicei, mulţi dintre ei încă mai sforăie. În ciuda frigului pătrunzător, majoritatea au venit însă îmbrăcaţi mai lejer, cu pantaloni doar pînă în dreptul genunchilor, cu excepţia tripletei Tătăruşanu - Lung jr. - Bourceanu.

Trupa adormită
Iar primul care a dat ritmul ridicat al dimineţii a fost Marius Niculae, care, în grupa cu Găman, Papp, M. Roman şi Bourceanu, l-a obligat pe Piţi, de pe margine, să-l aplaude aproape la fiecare tură.

În schimb, trupa Tănase - Chipciu - Gardoş - Chiricheş - Pintilii l-a făcut pe selecţioner să ridice glasul către cvintetul adormit. "Alex şi Cristi, mai tare!". "Hai, c-aţi lăsat-o moale iarăşi!". Sau "Alergarea mai pe vîrfuri, că sînteţi cai de rasă, nu gloabe!".

Vezi mai jos o
SUPER GALERIE FOTO
de la primul antrenament
al naţionalei în Antalya

"Nu m-am mai trezit la ora asta din clasa a cincea"
A fost singura voce care s-a auzit pregnant. Căci jucătorii, cu ochii încă încercaţi de somn, s-au lăsat "biciuiţi" în linişte de selecţioner, greu pentru ei fie şi să mîrîie în barbă la comenzile aspre ale şefilor. "Nu m-am mai trezit la ora asta de cînd eram prin clasa a cincea", a comentat Silviu Lung jr. experienţa matinală. Şi a continuat la conferinţa de presă: "Nu mi-e teamă de vreo accidentare, staff-ul medical ştie să aibă grijă de noi".

Popescu blocat de Cesena
Convocat în premieră de antrenorul Emil Săndoi, mijlocaşul Cesenei, Ştefan Popescu, nu a mai ajuns în cantonamentul selecţionatei U20 din Antalya. Gruparea italiană s-a răzgîndit şi nu i-a mai permis juniorului de 18 ani să onoreze convocarea. Popescu a debutat cu gol pentru Cesena în meciul din Cupa Italiei, 1-2 cu Napoli, disputat pe 12 ianuarie. Tineretul susţine azi primul amical din Antalya, cu Amkar Perm II (Rusia), de la ora 18:00.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
daghi_dragana
daghi_dragana  •  23 Ianuarie 2012, 15:17

Forta STEAUA!!!

alpin
alpin  •  23 Ianuarie 2012, 08:18

N-am stiut ca exista cai de rasa Merinos!?! Sau, mai degraba Tzurcana!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează