FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA

Galerie FOTO Numărul 12, în formă! Așa cum se anticipa, fanii au umplut Național Arena

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2015 00:00

Sub spectrul ratării unei calificări care ar fi trebuit obținută demult, suporterii au umplut iar Arena Națională pentru a-i ajuta pe "tricolori" să învingă Finlanda, într-un meci aproape capital pentru ajungerea la Euro.

Se anunța ploaie și frig. Pînă și vremea s-a îndurat, vîntul s-a domolit, norii s-au împrăștiat. UEFA a fost convinsă de abilitatea avocaților FRF să ne ierte de data asta de un stadion gol.

Lumea a blocat netul și casele de bilete, dar a venit. Parcă totul e cu noi, rămîne doar ca și pe teren să ne iasă. Pe aleile spre stadion se discuta aprins. "Ce ne facem cu ungurii?! Lasă că au și ei meci greu după aceea, cu grecii! Mergem la Euro!".

Se simte tensiunea unei calificări pe care trebuia s-o avem de mult timp asigurată, însă "tricolorii" s-au poticnit de trei ori la rînd, fără să marcheze. "Marcăm?! Cine dă gol?!" e întrebarea care se citește pe chipurile fanilor. S-au vopsit iar pe față, au adus steaguri, sînt gata să ierte tot, farsa cu Metroul, pustiul de goluri din ultimele partide, doar să se califice iar la Euro!

La vestiare, jucătorii au rămas "Wow!" văzînd pereții tapetați cu chipurile suporterilor și mesajele lor calde. Finlandezii sfidează răcoarea serii. Au venit toți în pantaloni scurți!

Stancu, încurajat și la încălzire

Stadionul e destul de plin la intrarea echipelor pe teren. Primii ating gazonul nordicii, fluierați copios. Apoi România, pe "Thunderstruck", și publicul reacționează zgomotos. La încălzire, Stancu reia frumos o centrare în plasă. Fanii din spatele porții aplaudă și lovesc baloanele galbene. "Așa să faci și cînd începe treaba, Bogdane! Hai că i-ai mai taxat și acolo! Fă-o și acum!".

Parcă jucăm cu Brazilia. Publicul strigă frenetic numele jucătorilor. Mesajul lor e clar: nu mai e loc de pași greșiți. E doar Finlanda în față, dar avem nevoie de victorie! Iar jucătorul cu numărul 12 e în formă! E aici, la datorie! La imnuri, două tricouri imense, cu chipurile fanilor, se desfășoară la tribuna a doua.

Stadionul freamătă: "România! România!". Mesajul e clar: nu mai e loc de pași greșiți. Acum e rîndul jucătorilor din teren. Numărul 12 e peste tot!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1201658819861303
Mihai Suveti  •  09 Octombrie 2015, 12:21

Tatarusanu - Matel Chiriches Dragos Grigore Rat - Hoban - Torje Budescu Maxim - Alibec

Vezi toate comentariile (1)
Comentează