FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MACEDONIA DE NORD

Dorin Goian știe cu cine ar trebui să înceapă Mirel Rădoi în centrul defensivei: „Pe varianta asta aș merge”

Dorin Goian (38) FOTO Imago
Dorin Goian (38) FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2021 11:49 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 12:15

Echipa națională a României va înfrunta Macedonia de Nord pe 25 martie, de la ora 21:45, în prima etapă a preliminariilor CM 2022, iar Dorin Goian (38) crede că Mirel Rădoi (39) ar trebui să înceapă partida cu Vlad Chiricheș (31) și Ionuț Nedelcearu (24) în centrul defensivei.

Dorin Goian a spus că Macedonia de Nord este un adversar dificil, mai ales că aceștia sunt calificați la EURO 2020, însă, fostul internațional român crede că echipa națională poate câștiga partida de pe Arena Națională și mizează pe cuplul de fundași centrali Chiricheș-Nedelcearu.

Dorin Goian: „Aș merge pe varianta Chiricheș-Nedelcearu în centrul defensivei”

„Ideal ar fi să debutăm cu dreptul și să câștigăm trei puncte cu Macedonia de Nord. Nu e ușor. Jucăm împotriva unei echipe calificate la EURO, au jucători importanți în componență, mai ales de la mijloc în sus. Sunt fotbaliști care evoluează în campionatele tari din Europa. Jucăm acasă, trebuie să facem un joc bun.

Eu aș merge pe varianta Chiricheș-Nedelcearu în centrul defensivei. Trebuie să începem să construim de la portar în meciul cu Macedonia de Nord. Nedelcearu mi se pare mai mobil decât Burcă pe faza de construcție, chiar dacă acesta a avut evoluții bune la CFR în ultima perioadă. Nedelcearu vine cu un plus. Nu știu dacă se va merge pe o formulă cu 4 fundași sau 3 fundași. Mirel a schimbat multe sistem în ultima perioadă, dar cred că se va merge pe varianta cu 4”, a declarat Dorin Goian la ProX.

Vlad Chiricheș a jucat în 14 partide pentru Sassuolo în acest sezon, iar acesta a marcat două goluri și a oferit un assist în Serie A. Căpitanul echipei naționale a ajuns în 2019 pe Mapei Stadium, când a fost transferat de la Napoli.

59 de selecțiia strâns Vlad Chiricheș pentru România

La începutul stagiunii 2020/21, Ionuț Nedelcearu s-a transferat la AEK Atena și a devenit un om de bază în primul „11” al formației din capitala Greciei. Este unul dintre cei 7 jucători care a participat cu România U21 la Campionatul European de tineret din 2019 și se află în lotul lui Mirel Rădoi pentru partidele cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

4 selecțiia strâns Ionuț Nedelcearu în mandatul lui Mirel Rădoi la echipa națională

VIDEO. Preliminarii CM 2022 / MATCH PREVIEW » România - Macedonia de Nord

Citește și alte știri despre echipa națională:

Dică dezvăluie de cine se teme înainte de România - Macedonia de Nord: „E cel mai periculos” » Ce spune despre Rădoi și despre portarii din lot

Preliminariile, salvarea „tricolorilor”! 5 români trag tare pentru un contract în sezonul viitor

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează