FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL, MÎINE, 20:45, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Haine noi pentru "tricolori" » "Nu aşteptaţi să fim ca Spania!"

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2010 00:00

"Naţionala" şi-a prezentat ieri noul echipament, foarte asemănător cu al ibericilor, dar Răzvan Lucescu a avertizat: "E diferenţă mare între cele două echipe"

Oficial, "naţionala" e de ieri în roşu! E culoarea care înlocuieşte galbenul, purtat mereu de "tricolori" din anii '84-'85 pînă în precedenta campanie. În frunte cu Răzvan Lucescu, o parte dintre internaţionalii convocaţi pentru amicalul de miercuri cu Israel au fost prezenţi la lansarea de la AFI Palace a noului echipament Adidas.

Încă din start, selecţionerul a precizat: "Chiar dacă tricoul nostru seamănă cu al Spaniei, e o diferenţă mare între reprezentative. Încercăm să obţinem rezultate prin propriile metode. Să nu aşteptaţi să fim Spania!".

După un minispectacol de lasere, Ilie Năstase şi Horia Brenciu au intrat pe scenă îmbrăcaţi cu noul tricou. "Mă simt şi eu fotbalist. O să şi dorm îmbrăcat cu el dacă e nevoie", a glumit fostul tenismen.

"E cam mulat" :)
Luaţi la întrebări, jucătorii s-au pus de acord: "Nu culoarea e importantă!". Unul dintre ei, Gabi Tamaş, parcă nici nu lipsise 11 luni de la lot: "Mă bucur să revăd tricoul reprezentativei, mai ales pe cel nou".

Căpitan în lipsa lui Chivu, Mirel Rădoi şi-a luat rolul în serios şi a studiat atent bluza. "E cam mulată, cine n-are fizic de atlet o să aibă probleme", s-a amuzat el.

Mult mai stingher şi emoţionat a fost Mihai Roman. "Bună seara!", a spus el, deşi ceasul nu arăta decît 11:00! Apoi, a completat: "E o onoare pentru noi, tinerii, să îmbrăcăm acest tricou. Sper să cîştigăm cît mai multe meciuri cu el". Evenimentul s-a încheiat cu cîteva poze de grup, fără ca fotbaliştii să poarte însă noul echipament pe care îl vor inaugura contra Israelului.

"N-am schimbat din cauza sponsorului"
Ionuţ Lupescu a motivat decizia schimbării cromatice de la "naţională": "Urmăream Spania la Euro 2008 şi rîvneam şi noi la un tricou precum al lor. Iar înainte de meciul cu Austria, din aprilie 2009, am văzut prototipul echipamentului împreună cu Chivu, Mutu, Lobonţ. Ne-a plăcut enorm! Schimbarea n-are nici o legătură cu sponsorul".

"O dată cu schimbarea echipamentului, sperăm să schimbăm şi soarta în favoarea noastră. Dar mai importante decît culoarea sînt devotamentul şi dăruirea jucătorilor"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

160 de lei e preţul noului tricou al echipei naţionale, care poate fi găsit în toate magazinele oficiale "Adidas"

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU AMICALUL CU ISRAEL
Pantilimon, Bornescu - portari; Maftei, Panin, Tamaş, Rădoi, D. Goian, Găman, Sepsi, Neşu - fundaşi; M. Roman, Nicoliţă, Pădureţu, Codrea, G. Florescu, Ghioane, A. Cristea, Deac - mijlocaşi; G. Bucur, Marica, D. Niculae, M. Niculae - atacanţi.

Emoţii la decolare
Întîrziere de o oră

Aeronava Tarom care a transportat loturile României şi Israelului la Timişoara a avut o întîrziere la decolarea de la Bucureşti de peste 60 de minute. Avionul a plecat de pe loc, dar s-a oprit şi a fost rămas la sol. În urma verificărilor, mecanicii au anunţat că "s-a observat o pată de ulei sub aripa dreaptă, dar era de la alt avion". Cît a durat controlul, jucătorii n-au intrat în panică. Unii au aţipit, iar cei mai mulţi au luat o gustare.

Cazul Mutu
E în lotul lărgit!

Adrian Mutu rămîne în vederile lui Răzvan Lucescu pentru preliminariile CE 2012, deşi mîine ar putea fi suspendat cel puţin 3 luni de Comisia Antidoping din Italia în cazul sibutramina. Selecţionerul l-a inclus pe atacantul Fiorentinei în lotul lărgit de 45 de jucători, postat ieri pe noul site al FRF. În schimb, pe listă nu apare dinamovistul Adrian Cristea, colegul de pahar al "Briliantului" dinaintea meciului cu Serbia (0-5), dar nici Lobonţ. În lotul lărgit se regăsesc şi cîţiva fotbalişti care n-au mai fost convocaţi niciodată la "naţională", precum Szekely, Torje, Bilaşco şi Goga. (Viorel Tudorache)

ANTRENAMENT
Ştie apărarea
Aseară, "tricolorii au făcut primul antrenament la Timişoara. Selecţionerul pare să se fi decis doar în privinţa defensivei, din care Chivu va lipsi şi la primul meci din preliminarii, cu Albania. În rest, el se va hotărî asupra formaţiei de start cu Israelul după şedinţa tehnică de azi. Jucătorii care au evoluat duminică s-au pregătit separat. Revenit după o accidentare, Ghioane nu va fi folosit tot meciul. Formaţia probabilă: Pantilimon - Maftei, D. Goian, Rădoi, Neşu - Roman, Codrea, A. Cristea, Nicoliţă - M. Niculae, D. Niculae.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
idutzu
idutzu  •  02 Martie 2010, 14:50

Eu nu inteleg ce atata tam-tam pe echipamentul nationalei.Ce?Joaca tricoul fotbal?Sa boicotam meciul nationalei cu Israelul pt.ca niste idioti au boala pe Sandu,Lupescu,FRF,Liga Profesionista,civilizatie,bun simt,Mutu,Marica,Banel,Cristea,etc.1000 de ani ne trebuie sa devenim cat de cat o tara civilizata.Rusine sa va fie,pseudo suporteri ai echipei nationale a Romaniei!Sunte-ti niste golani care stiti numai sa injurati,huiduiti,sa va bateti prin oras si pe stadioane in numele culorilor clubului!

 •  02 Martie 2010, 12:40

Nu va istericati atat, domnii mei! nationala asta v-a juca in echipament rosu pana se v-a ridical la nivelul genunchilor generatie lui Hagi. Cand vor ajunge acolo, se v-a schimba si echipamentul inapoi in galben, asa cum trebuie sa joace o nationala a romaniei care baga frica-n toate nationalele mari de pe glob!

 •  02 Martie 2010, 10:33

e urat ... tre galben sa fie tot galben de deosebeam de multi ... nu o sa'l cumpar

Vezi toate comentariile (16)
Comentează