FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

FOTO Ianis Hagi este „tricolor” de 11 ani » Imagini de colecție în tricoul României

Ianis Hagi este „tricolor” de 11 ani
Ianis Hagi este „tricolor” de 11 ani

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 19:37 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 22:09

România este foarte aproape de calificarea la Euro 2024, meciul cu Israel va fi decisiv. Sâmbătă seară, la Felcsut, Ungaria, "tricolorii" își pot asigura biletele pentru turneul final din Germania.

  • Israel - România va avea loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV.
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1.

Suporterii români așteaptă ca generația lui Ianis Hagi să readucă echipa națională în elita fotbalului continental și mondial.

Ianis Hagi a ajuns la 25 de ani și spune că e momentul ca el și ceilalți care au dus România în semifinalele Euro U21 din 2019 să o ducă și la Euro 2024.

La 25 de ani celebrul său tată, Gică Hagi, debuta la primul mondial, Coppa del Mondo '90 Italia, după ce la 19 ani jucase la Euro '84 din Franța.

Ianis Hagi este „tricolor” de la vârsta de 14 ani

Ianis este de 11 ani în circuitul loturilor naționale, iar de 5 ani joacă la prima reprezentativă.

Prima apariție în tricoul tricolor a bifat-o în octombrie 2012, pe când avea 14 ani, la selecționata de juniori U15 a României, sub comanda lui Florin Răducioiu, într-un amical cu Moldova U15, la Galați, scor 3-1. A fost un debut cu gol, din penalty.

De atunci, prichindelul talentat, de numai 1,55 metri, a urcat treaptă cu treaptă și simte acum că grupul actual de la națională este capabil să-i facă fericiți pe români.

Ianis Hagi: „Am crescut văzând meciurile Generației de aur, prin imaginile video pe care le aveam pe acasă”

Într-un interviu acordat recent FRF TV, fotbalitul lui Alaves a declarat că poveștile tatălui său despre performanțele Generației de Aur au reprezentat pentru el o motivație extraordinară.

„Am crescut văzând meciurile Generației de aur, prin tata, prin imaginile video pe care le aveam pe acasă.

Apoi generația lui Adi Mutu, Cristi Chivu, care a dus România la Euro 2008. Am fost acolo! Este un sentiment unic.

Noi, cei din generația actuală, ne dorim să ne creăm drumul nostru. Știm performanțele realizate de Generația de aur. Ne-au arătat calea cea dreaptă, calea de a ne lupta de egal la egal cu orice adversar. De ce nu, să-i și învingem!

Am reuși să o facem la tineret, vrem să o facem și la seniori. Sunt sigur că acest grup poate să ajungă la performanțe foarte mari. Trebuie să demonstrăm pe teren și la echipa mare!", a punctat Ianis.

Nu mă voi opri din a încerca să adun goluri și pase decisive pentru echipa națională și să calific România la o Cupă Mondială sau un Campionat European
- Ianis Hagi, mijlocaș România

Gică Hagi, despre Ianis Hagi, în 2010: „Are stofă de lider, că e născut în aceeaşi zi cu Mircea Sandu”

Gică Hagi i-a prevestit fiului său un viitor frumos de fotbalist, încă de când Ianis avea 12 ani: 

„Are calităţi, are personalitate. Şi are şi stofă de lider, că e născut în aceeaşi zi cu Mircea Sandu. În sportul ăsta lucrurile se scriu în teren. 

Dacă nu se va pregăti serios, se va vedea acolo, în teren, cu adversarul în faţă. Acolo nu poate să-i spună că-i băiatul meu şi să se dea la o parte. Dar repet, şi eu sunt surprins cât este de serios”.

Tot atunci, în urmă cu 13 ani, „Regele” a fost întrebat dacă vom avea un Hagi 2. Gică a răspuns sigur pe el: 

„Nu. Vom avea un Ianis Hagi. El se trage din sămânţa mea, dar dacă va izbuti să-şi construiască o carieră va fi el, nu va fi fiul lui Hagi".

29 de selecțiiși trei goluri are Ianis Hagi la naționala României

Bornele lui Ianis Hagi în tricoul României

  • România U15 (2012) - a debutat la 14 ani, cu gol, sub comanda lui Florin Răducioiu, într-un amical cu Moldova U15, scor 3-1, disputat la Galați, pe 9 octombrie 2012
  • România U16 (2013) - a jucat doar meciuri de pregătire pentru calificările la CE U17. Antrenor: Florin Răducioiu
  • România U17 (2014-2015) - căpitan de echipă. S-a calificat la Turul de Elită, cu Florin Răducioiu antrenor, dar a ratat prezența la CE, cu Bodgan Vintilă pe bancă.
  • România U18 (2016) - a jucat doar meciuri de pregătire pentru calificările la CE U19. Antrenor: Costel Enache.
  • România U19 (2016) - căpitan de echipă. A ratat calificarea la CE încă din turul I (1-2 cu Olanda, 1-3 cu Norvegia, 6-0 cu San Marino). Antrenor: Costel Enache.
  • România U21 (2017-2019) - a debutat la naționala tineret la 18 ani și 5 luni, promovat de Daniel Isăilă, într-un amical România - Rusia (1-5), desfășurat la Marbella, pe 24 martie 2017
  • cu naționala de tineret a reușit cea mai importantă performanță din carieră, participarea la Euro 2019, unde a contribuit cu două goluri la calificarea în semifinale.
  • România A - a debutat la 20 de ani la prima reprezentativă, în meciul România - Lituania (3-0), disputat la Ploiești, pe 17 noiembrie 2018, în Liga Națiunilor. Selecționerul Cosmin Contra l-a introdus în minutul 68 în locul lui Claudiu Keșeru.
  • a marcat primul gol pentru echipa națională în partida România - Macedonia de Nord (3-2) disputată în preliminariile CM 2022, pe Arena Națională, la 25 martie 2021.

Citește și alte articole:

Israel - Elveția are loc ACUM » Meci capital pentru calificarea României la EURO

După „cazul Boloca”, FRF e aproape să dea o mare lovitură! Căpitanul lui Bayern vrea la naționala României

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (6)
rocky3
rocky3  •  16 Noiembrie 2023, 13:59

Cel mai mare pilos fotbalist român, e singura lui calitate!

elgabri
elgabri  •  16 Noiembrie 2023, 13:08

Este farseor de 11 ani !!

turbozero
turbozero  •  16 Noiembrie 2023, 10:12

de 11 ani ne chinuim cu *** asta??!! *** de jurnalisti sper sa platiti cumva pentru nemernicia voastra

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează