FOTBAL  »  NATIONALA  »  INSULELE FEROE - ROMÂNIA

INSULELE FEROE - ROMÂNIA // Feroezii nu mai sunt pescari, ci tâmplari! » Ce meserii practică aceștia în afara fotbalului

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2019 09:17

Cei mai mulți dintre internaționalii feroezi care joacă în campionatul intern au și acum alte slujbe în afara fotbalului. 

  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

Cunoscută drept naționala pescarilor în trecut, reprezentativa din Feroe și-a schimbat profilul în ultimul timp. 

Pentru meciurile cu România și cu Malta, selecționerul danez Lars Olsen a convocat un lot de 23 de jucători, dintre care 13 din campionatul intern. Cum în Feroe fotbalul are un statut semiprofesionist, iar salariile depășesc rar 1.500-1.800 de euro, cei mai mulți dintre internaționalii feroezi care joacă în țară au și alte slujbe pentru a-și completa veniturile. 

Contracte mai mari au doar jucătorii de la echipele din Torshavn. Unii dintre fotbaliști au joburi cu normă întreagă, alții au doar jumătate de normă, pentru a se putea prezenta la mai multe antrenamente ale echipei la care evoluează, iar pentru jocurile echipei naționale, sunt nevoiți să se învoiască sau să își ia liber de la serviciu.

Curios, niciunul nu lucrează în industria pescuitului, extrem de dezvoltată în Feroe. Cei mai mulți, 4, sunt tâmplari la diverse companii de construcții. 

Alții sunt funcționari la bănci sau la firme de contabilitate, vânzători în magazine cu profil sportiv, electricieni, iar căpitanul Gregersen e funcționar la un birou de șomaj.  

INSULELE FEROE - ROMÂNIA // Feroezii nu mai sunt pescari, ci tâmplari! » Ce meserii practică aceștia în afara fotbalului

Olsen va demisiona de la națională 

La momentul în care a anunțat jucătorii convocați pentru „dubla” cu România și cu Malta, selecționarul danez Lars Olsen (58 de ani) a anunțat și că la finalul acestei campanii va pleca de la cârma naționalei nordice, pe care o conduce din 2011. El mai avea contract, de principiu, până în decembrie 2020, dar este nemulțumit de rezultatele echipei din ultimul timp și mai ales că Feroe nu a reușit până acum să acumuleze niciun punct în preliminariile Euro 2020.  

„Simt că echipa n-a mai progresat în ultimul timp”, și-a explicat decizia Olsen.  

10 echipealcătuiesc prima ligă din campionatul intern feroez, condusă de B36, urmată la 3 puncte de KI

7 grade Celsiussunt anunțate la ora partidei Feroe-România la Torshavn

România va avea suporteri la Torshavn 

Pentru partida din Feroe, gazdele au pus la dispoziția suporterilor români 232 de bilete, care au fost deja cumparate de fanii din țară și de cei stabiliți în arhipelagul nordic. În Feroe, conform estimărilor, sunt stabiliți aproximativ 300 de români care muncesc acolo. Pentru acest meci, feroezii au scos la vânzare 3.000 de bilete.  

„TRICOLORII” CONVOCAȚI:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 63/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0) 

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 16/0), Vasile Mogoș (Cremonese, 0/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 56/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár 1/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa 5/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 17/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0) 

Mijlocași: Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 19/1), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 1/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 5/0), Dan Nistor (Dinamo București, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 21/4), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 33/10), Ianis Hagi (Genk, 7/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 7/0), Florinel Coman (FCSB, 0/0) 

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 35/12), George Pușcaș (Reading, 10/5), Florin Andone (Galatasaray, 23/2)

CLASAMENT GRUPA F

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

VEZI ȘI:

FEROE - ROMÂNIA // FOTO+VIDEO Vlad Chiricheș: „Nu vă așteptați să facem spectacol” + Ce spune despre o posibilă revenire la FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close