FOTBAL  »  NATIONALA  »  FEROE - ROMÂNIA

FEROE - ROMÂNIA // FOTO+VIDEO Vlad Chiricheș: „Nu vă așteptați să facem spectacol! Important e să câștigăm”

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 octombrie 2019 21:15

Vlad Chiricheș (29 de ani), fundașul central al lui Sassuolo, a prefațat „dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia și s-a declarat încrezător. 

  • România joacă împotriva Insulelor Feroe în deplasare, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, iar cu Norvegia, pe Arena Națională, pe 15 octombrie de la ora 21:45.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

„Eu simt că putem să câștigăm ambele jocuri. Jucăm pe un teren sintetic, am înțeles că va fi destul de frig, dar trebuie să ne acomodăm și să câștigăm jocul. Era important să avem publicul alături de noi, dar sper să fie un lucru pozitiv că vor fi copii la meci. 

Putem să le demonstrăm că România poate să câștige un meci crucial și fără suporteri. Trebuie să ne ridicăm la cel mai înalt nivel al nostru și să câștigăm. Lumea așteaptă spectacol, dar nu cred că în momentul de față suntem o echipă ca Spania sau Brazilia, echipe care dau foarte multe goluri. Cel mai important este să câștigi jocurile”, a spus Vlad Chiricheș. 

Întrebat despre tentativa de retragere a lui Nicolae Stanciu de la echipa națională, Vlad Chiricheș a comentat: „Îmi pare rău că s-a gândit la retragere, sper să și-o fi scos din cap și să vină montat să câștigăm jocurile”.  

Fundașul nu se gândește încă la retragere, deși a trecut printr-o accidentare ce l-a ținut departe de terenul de fotbal și susține că transferul la Sassuolo i-a priit: „Eu am lipsit un an, am avut probleme medicale, dar nu m-am gândit să mă retrag. Acum sunt foarte bine din punct de vedere fizic și sper să o țin tot așa. am venit de la Napoli, unt un jucător important pentru Sassuolo și mă simt bine pentru că joc. Se pare că aveam nevoie de așa ceva”.

Ar reveni la FCSB

Vlad Chiricheș a fost prezent în tribunele Arenei Naționale la meciul dintre FCSB și Dinamo (scor 1-1) și s-a bucurat intens la golul fostei sale echipe alături de Mihai Stoica, fostul director sportiv al roș-albaștrilor.  

„Nu e grea viața de suporter la un derby. E vorba de multă pasiune și cam atât. Urmăresc campionatul din România. Sper ca Steaua să revină în zona de play-off și să se lupte la campionat. E destul de apăsător pentru ei să se vadă la play-out. Ei trebuie să se gândească bine la ce au de făcut”, a spus Vlad Chiricheș. 

Cosmin Contra a convocat un singur jucător de la FCSB, pe Florinel Coman (21 de ani), iar Chiricheș a comentat situația: „Poate și din cauza rezultatelor. Mister știe cel mai bine. Jucătorii de acolo trebuie să demonstreze că merită să vină la ehcipa națională. Florinel a făcut un joc bun și sper să vină montat să facem un joc bun”. 

În ceea ce privește o revenire la FCSB, Vlad Chiricheș a anunțat când ar fi posibilă aceasta: „Spre momentul de retragere mi-ar face plăcere să mă întorc la Steaua”.

VIDEO // Declarațiile lui Vlad Chiricheș

TRICOLORII CONVOCAȚI:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 63/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0) 

Fundași: Romario Benzar (Lecce, 16/0), Vasile Mogoș (Cremonese, 0/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 56/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár 1/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa 5/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Alin Toșca (Gazişehir Gaziantep, 17/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0) 

Mijlocași: Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 19/1), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 1/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 5/0), Dan Nistor (Dinamo București, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 21/4), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 33/10), Ianis Hagi (Genk, 7/0), Alexandru Mitriță (New York City FC, 7/0), Florinel Coman (FCSB, 0/0) 

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 35/12), George Pușcaș (Reading, 10/5), Florin Andone (Galatasaray, 23/2)

FOTO+VIDEO // Primul antrenament al „tricolorilor”

+19 FOTO

CLASAMENT GRUPA F

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

VEZI ȘI:

FEROE - ROMÂNIA // FOTO+VIDEO / Probleme pentru Cosmin Contra » Romario Benzar ar putea lipsi din „dubla” cu Insulele Feroe și Norvegia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
1113246215409661
Catalin Danger  •  12 Octombrie 2019, 17:53

Chiriches un betiv ordinar,sa facut de ras pe unde a fost,la Napoli a fost accidentat 2 ani in ultimele 2 epate din Serie A Sassuolo a luat 5-6 goluri din vina lui,dupa toate astea vine el si ne spune sa nu ne asteptam la ''Spectacol'' el poate Spectacol doar un Baururi iar la final cazand pe strada in urma alcoolului consumat. Chiriches *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

110286907003113
Marcello Kazan  •  11 Octombrie 2019, 23:46

Chiriches: "Nu va asteptati sa facem spectacol"... Ehh... Asta-i buna... Cum sa ne putem astepta la asa ceva ???... Si noi, suporterii ar trebui sa avem o limita la pretentiile noastre dupa atita "RASFATz" pe care ni-l oferiti CONSTANT de zeci de ani... Daca n-ar fi TRIST, aproape ca m-as prapadi de ris... Cine s-a gasit sa iasa 'in fata' si sa vorbeasca... NULITATEA asta chiar se crede capitan...

538064500357694
Dragos Viciu  •  11 Octombrie 2019, 11:37

Acum 50 ani ( 12 .oct) Romania batea Portugalia pentru CM '70...iar azi cam tremuram in Feroe....

Vezi toate comentariile (15)
Comentează