FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

FRF are un nou preşedinte! Răzvan Burleanu l-a învins pe Vasile Avram în turul II cu 113 voturi!

foto: Raed Krishan +9   FOTO
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 martie 2014 19:51

Astăzi, Federaţia Română de Fotbal şi-a ales noul preşedinte după ce Mircea Sandu a renunţat la funcţie. Este vorba despre Răzvan Burleanu, care l-a învins în turul 2 pe Vasile Avram, 113-58.

UPDATE 18:23 / "Vreau să vă mulţumesc pentru încredere. V-am promis performanţă. V-am promis echidistanţă. De mîine trecem la treabă. Trebuie să completăm echipa în primele 2 luni.

Nu putem să conducem fără să ne consultăm. Domnului Kassai îi aştept demisia mîine dimineaţă pe biroul meu. Voi preşedintele tuturor, nu numai celor care mi-au dat votul.

Această victorie vi se datorează. După 24 de ani de închidere, cît domnia lui Ceauşescu, în care FRF arăta exact ca România de înainte de '89.

Vrem performanţă pe toate planurile. Nu vor mai fi derapaje. Alegerile de azi transmit un mesaj foarte puternic", a spus Răzvan Burleanu.

UPDATE 18:21 / "A fost o zi grea, dar una frumoasă. E însă ziua adevărului. Fotbalul va cîştiga. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Nu-mi rămîne decît să-i urez noului preşedinte al FRF.

Să-l aplaudăm împreună. Iată că dacă se vrea şi se doreşte se pot organiza alegeri libere şi democratice. Hai România!", a spus Vasile Avram.

UPDATE 18:18 / RĂZVAN BURLEANU ESTE NOUL PREŞEDINTE FRF CU 113 VOTURI!

UPDATE 18:09 / Răzvan Burleanu are un avantaj consistent. Sînt şanse mari ca el să fie noul preşedinte FRF.

UPDATE 18:04 / Tentativă de fraudă la alegerile FRF. Sînt 173 de electori, însă au fost numărate 175 de voturi.

UPDATE 17:40 / S-a terminat votarea, în scurt timp va începe numărătoarea unde se va decide noul preşedinte FRF!

UPDATE 16:50 / A început votarea pentru turul al II-lea.

UPDATE 16:35 / Gheorghe Chivorchian îl susţine pe Burleanu în turul 2: "Mulţumesc celor care m-au votat şi am rugămintea să daţi voturile mele viitorului, adică lui Răzvan Burleanu".

UPDATE 16:20 / În acest moment sînt negocieri la Casa Fotbalului între candidaţii la şefia FRF. Se discută chiar ca unul dintre Răzvan Burleanu sau Vasile Avram să renunţe la candidatură. Şi Gheorghe Chivorchian poartă negocieri şi toţi 3 ar putea face parte din aceeaşi echipă.

UPDATE 16:10 / Procesul de vot pentru turul 2 va începe în cîteva minute.

UPDATE 16:03 / Răzvan Burleanu a primit 72 de voturi, Vasile Avram 59 şi Chivorchian a primit 29. Sorin Răducanu nu a primit nici un vot, în timp ce 14 voturi au fost anulate.

UPDATE 16:00 / Gheorghe Chivorchian ar putea să-l susţină pe Burleanu în turul 2.

Înaintea alegerilor a anunţat acest lucru: "Între Popescu şi Avram îl susţin pe Burleanu!"

UPDATE 15:55 / Răzvan Burleanu şi Vasile Avram au primit cele mai multe voturi şi au intrat în turul 2.

UPDATE 15:45 / Adrian Mititelu a supervizat numărătoarea chiar dacă nu făcea parte din comisie.

UPDATE 15:35 / A început numărătoarea.

UPDATE 15:20 / S-a terminat votarea, acum sînt nişte proceduri preliminare şi în scurt timp va începe numărătoarea voturilor.

UPDATE 15:15 / Rentă viageră foarte mică pentru membrii de onoare ai FRF. Anunţaţi astăzi, aceştia vor avea rentă între 600 şi 1200 de ron lunar.

UPDATE 14:30 / Mircea Sandu a părăsit Adunarea Generală pentru a fi prezent la dineul oficial pentru meciul cu Argentina, iar Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte, a rămas să supervizeze votarea. Cel mai probabil, conform ultimelor informaţii, în jur de 15:15 vom afla cine este noul preşedinte al FRF.

UPDATE 13:50 / Începe votul! Mititelu este primul care votează.

UPDAT 13:46 / Sorin Răducanu, un alt candidat pentru alegerile FRF, a luat cuvîntul: "Mircea Sandu e dictator, celălalt a ajuns la zid, nu vă doresc asta. Eu mă exclud, dar unul dintre ceilalţi domni candidaţi trebuie să iasă. Domnul Sandu are o boală care duce spre dictatură".

UPDATE 13:44 / Marcel Puşcaş l-a luat la mişto pe Mircea Sandu. Apoi a anunţat că se retrage şi că îl susţine pe Răzvan Burleanu.

UPDATE 13:30 / A vorbit şi Răzvan Burleanu şi a fost aplaudat la scenă deschisă, în picioare. A anunţat şi că Marcel Puşcaş va fi în echipa lui! Urmează Chivorchian.

UPDATE 13:10 / Candidaţii la şefia FRF au început să vorbească, iar Vasile Avram a fost primul care a luat cuvîntul. Cînd a vrut să atace FRF, Mircea Sandu a vrut să-l oprească.

UPDATE 12:50 / A reînceput şedinţa, a avut loc numărătoarea şi acum sînt 173 de membri dintre cei 224 de membri afiliaţi. Sînt chiar mai mulţi decît au fost înainte de pauză, adică 171, iar Mircea Sandu s-a enervat şi a cerut o nouă numărătoare.

UPDATE 12:15 / Dumitru Dragomir susţine că votul va avea loc pentru că a avut loc numărătoarea la începutul şedinţei: "Pot rămîne şi 3 membri afiliaţi, votul va fi valabil. S-a făcut deja prezenţa la început"

UPDATE 12.01 / Mai mulţi membri afiliaţi au început să plece, aşa cum s-au temut candidaţii. Urmează să vedem dacă se va mai alege un nou preşedinte. Trebuie să fie prezenţi 150 de membri pentru a fi întrunit cvorumul, au fost 171 în prima parte a Adunării.

UPDATE 11:55 / AJF Prahova i-a dăruit lui Mircea Sandu un tablou uriaş cu chipul lui. Galerie FOTO aici E pauză acum în Adunarea Generală.

UPDATE 11:53 / S-a votat! Mircea Sandu este preşedinte de onoare al FRF. A avut un singur vot împotrivă: Adrian Mititelu. Şi Vasile Avram, singurul candidat care e în Adunarea Generală, ca şef AMFB, a votat pro.

UPDATE 11:50 / Acum sînt 171 de membri afiliaţi după a avut loc o nouă numărătoare, cu 3 mai mulţi decît s-a anunţat iniţial.

UPDATE 11:47 / În acest moment rulează un film despre Mircea Sandu înaintea votării să devină el preşedinte de onoare.

UPDATE 11:39 / S-a votat afilierea echipelor, exceptînd CS U Craiova! Oltenii rămîn cu o afiliere provizorie, rămîne ca în cazul lor să se decidă la nivel juridic la FRF, separat.

UPDATE 11:35 / S-a trecut la voturi, au fost 99 de voturi pentru dezafilieri, deci au fost 50% + 1 din voturi, însă la afilieri au fost doar 83 de voturi, mai puţin de 50%. Pe această listă este şi CS U Craiova, iar în această situaţie echipa ar putea să nu mai fie afiliată! Se renumără voturile!

UPDATE 11:20 / S-a trecut la afilieri şi dezafilieri, iar Mititelu a întrerupt iar cu CS U Craiova. După ce a declarat la începutul şedinţei că-l iubeşte, Mircea Sandu a ameninţat că-l dă afară din sală pe patronul Universităţii. :S Mai multe detalii aici despre cearta dintre Mititelu şi Sandu

UPDATE 11:11 / Membrii de onoare vor avea şi rentă viageră, nu s-a anunţat cît.

UPDATE 11:09 / Şi Mircea Lucescu, Culae Lupescu, Rică Răducanu, Ion Pîrcălab, Lajos Sătmăreanu, Iosif Vigu şi Vasile Zavoda au fost aleşi membri de onoare.

UPDATE 11:05 / S-au ales membrii de onoare, printre care Dumitru Dragomir şi Emeric Dembrosvschi. De asemenea şi Halagian, Igna şi Florea Ispir sînt membri de onoare. Dragomir face acum reclamă la site-ul lui :D.

UPDATE 10:50 / Kassai îi propune în comisie pe Cornel Şfaiţer, Nicolae Manea, Augustin Păcurar. Sînt votaţi şi acceptaţi, ei vor număra voturile. Au fost două voturi împotrivă, restul pro.

UPDATE 10:48 / Un reprezentat al Progresului s-a ridicat şi cere amînarea alegerilor: "Popescu a reprezentat o echipă, cer amînarea alegerilor alegerilor ca cineva din generaţia de aur să candideze!" Cine este misteriosul personaj? Detalii aici

UPDATE 10:33 / S-a terminat discursul lui Sandu, acum vor vorbi Carmen Tocală, apoi Lefkaritis. Imediat după, Kassai va propune comisia de numărat voturi.

UPDATE 10:30 / Mircea Sandu a continuat discursul: "Vă iubesc pe toţi, chiar şi pe domnul Mititelu" :D

UPDATE 10:20 / Mario Lefkaritis, vechiul prieten al lui Mircea Sandu, a venit şi el la Adunarea Generală şi este prezent în primul rînd al sălii. Lefkaritis este membru în CEx al FIFA.

UPDATE 10:17 / Adrian Mititelu cere punctual să ştie cine va fi afiliat şi dezafiliat. Este interesat în mod special de CS U Craiova. :D

UPDATE 10:15 / S-a îndeplinit cvorumul, va fi sigur un nou preşedinte al FRF. Pentru a ieşi din primul tur trebuie să primească 85 de voturi. În sală sînt prezenţi 168.

*******

Gică Popescu a ieşit din cursă după ce a fost condamnat la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare, iar Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Sorin Răducanu, Gheorghe Chivorchian şi Răzvan Burleanu se bat pentru şefia FRF.

S-a îndeplinit şi cvorumul, sînt 168 de oameni prezenţi la Adunarea Generală. Este nevoie de 85 de voturi ca să iasă un preşedinte din primul tur.

Comitetul Executiv a început la 8:30, iar în jur de 10:10 a început şi Adunarea Generală.

Kassai i-a strîns pe toţi oamenii din teritoriu, i-a băgat în sală. Candidaţii la şefia FRF nu vor avea voie să intre în sală în prima parte a şedinţei.

Au venit toţi candidaţii. Avram e cu şeful lui de PR, Mihai Drăgan, Burleanu cu Victoraş Iacob şi Ciprian Paraschiv

Mircea Sandu a fost primul care a luat cuvîntul în Adunarea Generală: "Îmi pare rău pentru condamnaţi, sînt alături de ei".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (945)
solomon_i
solomon_i  •  06 Martie 2014, 11:42

Sau... cand Mititelu numara voturile...!

sakamoto
sakamoto  •  06 Martie 2014, 08:34

Dl Burleanu va elimina Mafia de la FRF. Doamne iti multumesc! De multi ani am dorit ca fotbalul romanesc sa fie curat, iat mafiotii cu sandu in frunte, la bulele si iata ca se intimpla. Acum trebuie un audit si DNA-ul sa faca ordine. Trebuie sa faca lumina:unde au ajuns milioanele de euro, pe care trebuiau sa le primeasca Unirea Urziceni si Otelul Galati. Dupa participarile in grupa din CL. Acei bani-este vorba de aproape 40 milioane de euro-in mod cert n-au ajuns la Urziceni si Galati. I-a dirijat nasu la arbitri-care au mirsavit acele campionate-i-a fact nasu milionari pe acei fluierasi. De asemenea si Duru a primit mari sume de bani de la nasu si el trebuie puricat de DNA.Curatenie!

nesecret33
nesecret33  •  06 Martie 2014, 05:31

CU CE A INCEPUT ACEST MANDAT BURLEANU ??? CU RENTA PE VIATA A LUI MIRCEA SANDU !!! INTR-ADEVAR A VENIT CU ALTA VIZIUNE , ALTA MENTALITATE !!! RUSINE !

Vezi toate comentariile (945)
Comentează