FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMPARAȚIE

Fostul jucător din Liga 1 a ținut un discurs în direct: „Aș lua meciul Ungariei, pe Hagi și pe Popescu, și l-aș duce în cabinetul miniștrilor, să se uite cu forța și să vadă de ce ei pot și noi nu”

Martin Adam și Dominik Szoboszlai, după victoria Ungariei cu Serbia. 
Foto: Imago
Martin Adam și Dominik Szoboszlai, după victoria Ungariei cu Serbia. Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 09:46 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 10:02

Fostul fundaș central Lucian Goian (40 de ani) a analizat diferența dintre naționala României, una care nu a reușit să se impună în fața Belarusului, remizând 0-0, și cea a Ungariei, reprezentativă care a învins Serbia, 2-1, și este aproape de calificarea la al treilea Campionat European consecutiv. 

  • Ungaria conduce grupa G a preliminariilor EURO 2024, una din care mai fac parte Serbia, Muntenegru, Lituania și Bulgaria. Maghiarii au 13 puncte adunate din 15 posibile și le vor mai înfrunta pe Lituana (deplasare), Bulgaria (deplasare) și Muntenegru (acasă)
  • România este liderul grupei I, cu 16 puncte câștigate în 8 meciuri. Naționala lui Iordănescu are însă două meciuri în plus față de Israel, ocupanta locului 3, și unul față de Elveția. Naționala României le va mai înfrunta în noiembrie pe Israel (deplasare) și Elveția (acasă)

Fostul stoper de la Dinamo, CFR Cluj sau FC Brașov consideră că naționala României îi este net inferioară celei a Ungariei, una care a reușit niște rezultate remarcabile în ultimii ani și care a terminat pe locul 2 o grupă de Liga Națiunilor din care mai făceau parte Italia, Anglia și Germania. 

Adrian Cristea surprinde în cazul lui Ianis Hagi: „Lumea îl percepe ca un jucător de atac, dar eu zic că altul ar fi postul lui”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Adrian Cristea surprinde în cazul lui Ianis Hagi: „Lumea îl percepe ca un jucător de atac, dar eu zic că altul ar fi postul lui”

România, pe de altă parte, a terminat pe ultima poziție o grupă a Ligii Națiunilor din care au mai făcut parte Bosnia, Finlanda și Muntenegru. „Tricolorii” au retrogradat astfel în a treia urnă valorică, unde vor întâlni formații precum Luxemburg, Insulele Feroe, Azerbaidjan sau Bulgaria. 

Fostul internațional de tineret a spus că ar lua caseta meciului Ungaria - Serbia și ar pune toți miniștrii să o vadă, alături de Gică Hagi și de Gică Popescu, pentru a-i întreba de ce ungurii pot să obțină astfel de rezultate și românii nu. 

Lucian Goian a răbufnit după ce România a remizat cu Belarus și Ungaria a bătut Serbia: „Dacă vedem asta la Anglia, Spania sau Germania mai ziceam”

„Am văzut la unguri pase precise, viteză de joc, tehnică. Acolo putem să vorbim de ambiţie, atitudine. Eu cred că, sincer, poate sunt prea dur. Problema este că sunt două ţări care sunt vecine cu noi. 

Dacă vedeam asta la Anglia, nu mai zic de Spania, Germania, Belgia sau Elveţia, mai ziceam. Nu, sunt două ţări care sunt vecine cu noi!

Hai să spunem că poate sârbii după război au fost tot timpul mai tari, mai răi, dar Ungaria este aici lângă noi. Dar ei au un program foarte bine stabilit de cel puţin 10 ani de zile în care au investit în academii la nivel naţional”, a declarat Lucian Goian, potrivit Prima Sport. 

Lucian Goian: „Aș lua meciul Ungaria - Serbia și l-aș pune în cabinetul miniștrilor”

„Spun asta şi o să o pun de câte ori voi avea ocazia. Aş lua meciul ăsta (n.r. - Ungaria - Serbia), l-aş pune în cabinetul miniştrilor, i-aş lua şi pe Hagi, să fie acolo cu ei, şi pe Gică Popescu și i-aş pune să se uite cu forţa la meciul ăsta şi să vadă de ce Ungaria poate şi noi nu putem.

Ungurii nu sunt mai talentaţi decât noi niciodată, cu tot respectul pentru poporul maghiar!”, a mai afirmat Lucian Goan, conform sursei citate anterior. 

Citește și: 

Singurul titular care l-a nemulțumit pe Basarab Panduru: „Nu aveai de ce să-l bagi”

Pe cine a remarcat Ilie Dumitrescu după România - Andorra: „A fost pus în poziția în care dă cel mai bun randament”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Kuba.nr1
Kuba.nr1  •  18 Octombrie 2023, 21:21
Postat de magic4ever pe 16 Octombrie 2023, 14:17

Ungurii nu sunt mai talentati decat noi?Doar Szobszlai valoreaza cat jumatate din nationala Romaniei,ungurii sunt mult peste Romania in momentul asta,daca jucam cu ei pierdem la 2-3 goluri diferenta...

Szoboszlai valoreaza cat tot lotul romaniei (70m)

magic4ever
magic4ever  •  16 Octombrie 2023, 14:17

Ungurii nu sunt mai talentati decat noi?Doar Szobszlai valoreaza cat jumatate din nationala Romaniei,ungurii sunt mult peste Romania in momentul asta,daca jucam cu ei pierdem la 2-3 goluri diferenta...

dinamo100
dinamo100  •  16 Octombrie 2023, 11:15

Diferenta majora ca in Ungaria statul s-a implicat masiv in sport, nu doar in fotbal. Asta inseamna investitii masive la copii si juniori in primul rand, dar si in infrastructura.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează